Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 18:58

Mha náš špitál automaticky po dohodě s pacienty zajišťuje rhb pobyt na lůžkovém ve vedlejším špitále stejného majitele. Ideální je vyřešit to ještě za stávající hospitalizace. Domů je pak potřeba nástavec na wc a ideálně vysoká postel (hluboký sed je problém)- u nás na maloměstě svaz invalidů např za mírný poplatek půjčuje i polohovací postele a jiné kompenzační pomůcky. Zbytek bych konzultovala na té rehabilitaci, doporučí pak  pomůcky, které budou aktuálně potřeba po tom pobytu... odkud je maminka?

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 18:59

crazydaisy dočítam a teda je to zahul. Verím že máš toho plné pecky. Ono je pravda že vydržíme hodne, len sa to nesmie prehnať. Potrebuješ odreagovanie a oddych, inak sa zosypes. Je fajn, že sa to lepší, ale ešte je dlhý čas, skús aspoň v tie pracovné dni jedlo objednať, on si zvykne. Želám nech muž rychlo zregeneruje. A ty sa drz.

Online Garfie
28581 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 19:18

crazydaisy To jídlo by byla velká pomoc, zkus se někde poptat. Moje máma-velká kuchařka(!) si už dva roky objednává jídlo z nějaké vývařovny pro důchodce, to denní vaření už ji taky zmáhalo. A je to tak dobré, že už tam bere jídlo i pro ségru a neteř, které nechtějí jíst ve školní jídelně. 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 19:21

Mha u nas na malomeste pujci postel zdravotnicke potreby a spoustu dalsich veci, az jsem koukala. Jen je potreba vedet, ze ta postel je o kus delsi i sirsi nez normalni, nasim by se do bytu nevesla, museli by vystehovat z loznice obe normalni valendy. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 19:27

Janulik03 Garfie Děkuju

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 19:45

Kokoska marieu

Diky moc, vím, kde to seženu, budu vydírat místní hospic a charitu. 

Zlínský kraj

Přesné zadání a úkol jsem moc potřebovala, diky

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 19:55

Mha ty mistni charity jsou fajn, pomuzou s osetrovanim, s hygienou, s polohovanim a pohybem pacienta, kdyz to sam osetrujici clovek neni schopny fyzicky zvladat. Ono se to nezda, ale lezici  "zagroskudla" je k neuneseni, zvlast kdyz clovek nezna ty chvaty a zpusoby pretaceni pacienta. Potrebovala jsem vymenit prosteradlo a byla jsem z toho hin. Pak jsem o tom polohovani vycetla neco na internetu a k neuvereni to usnadnilo obsluhu. Charitni sestry muzou delat i odbery nebo dat injekce, kdyz pacient nemuze dojit treba na odber. Zkus je kontaktovat jeste pred propustenim z nemocnice, at vas kdyztak zaradi do planu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 20:12

Mha Já bych s tím braním domů byla opatrná. Neznám maminku, ale mnohem lepší je rehabilitační ústav, protože je to dohled, ví, jak s pacienty pracovat a přecejen tam víc a lépe cvičí a mají další procedůry. Nevím odkud jste, ale naše pacientky chválí třeba Jevíčko. Jen nevím, jak jsou tam místa. Lázně jsou trochu jiné a vhodné spíš po rozcvičení, protože myslím, že tam už se trochu počítá s chodícm pacientem a je to k doléčení. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 20:29

Mha určitě se pokus sehnat tu navazující pobytovou rehabilitaci. Co vím, tak ti pacienti jsou propouštěni ve stavu, kdy potřebují opravdu hodně pomoct. A samozřejmě to urychluje rekonvalescenci, když je to takhle intenzivní péče a cvičení.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 21:03

Mha Nástavec na wc mám a nepotřebuji, teda doufám, že tam je. A zkušenost s rehabilitací a to opakovaně mám s Rehabilitačním ústavem Brandýs nad Orlicí.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 21:11

Mha Mamka byla po náhradě kloubu v lázních v Klimkovicích, moc se jí tam líbilo a byla spokojená. Už je to ale tak 15 let, takže těžko říct, jak to tam vypadá teď. Každopádně to není od vás daleko. :)

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 21:58

bram dobré jsou i lázně Darkov v Karviné, tam rozchodili moji babičku, převáželi ji tam rovnou z Brna z nemocnice. Bylo třeba mít vše domluvené přes praktickou lékařku, péče jde na pojišťovnu. 

Offline rysamona
1111 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 22:16

Taky mám pocit, že sousedku(paní k 80) hned po třech dnech přesunuli do lázní. Byla tam 6tydnů a úplně v pohodě. Vůbec by člověk nepoznal že ma za sebou takový zákrok. Říkala že ji hned druhý den nutili vstát. A přesun byl automatický, pokud chceš. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 22:28

rysamona ano, druhý den už musí vstát. Pohyb a rehabilitace jsou u těchto operací moc důležité. Děda měl, myslím, operované obě kyčle, ale to je 30 let. Byl v Bohdanči.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 22:48

Mha Jeste v nekterych vecech co se tyce postupu po operaci zalezi na kondici a stavu cloveka pred operaci. Vubec netusim jak je na tom tvoje maminka, ja mam s timto problemem zkusenosti u hodne stareho cloveka, tam bylo nutne s rehabilitaci postupovat jinym tempem nez treba u vitalniho sedmdesatnika.

Na ty nezbytne pomucky, myslim zrovna to wc sedatko a sedatko do vany byl predpis od lekare, my jsme to meli rovnou z ortopedie, ale vim, ze nekde to nebyva zvykem, potom by to mel napsat PL. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 30. prosince 2021 22:50

Mha pokud jste pražské, tak doporučuji kontaktovat rehabilitační kliniku Malvazinky, protože tam se dá domluvit přeložení rovnou z nemocnice ještě před operací, takže tam není prodleva z nemocnice domů a v běhá ať někde místo, ale je to placené. Pak je ještě dobrá rehabilitační klinika v Berouně. Býval problém s kapacitou, ale teď asi těch ortopedických pacientů tolik nebude. Určitě na maminka nárok na kompenzační pomůcky k osobní hygieně (nástavec na WC, sedátko na vanu) , to by měl napsat lékař. U propouštění zprávy si pohlídat aby tam bylo uvedené, že doporučují následnou lázeňskou péči, minimálně ve VZP na tom dost bazírovali. Víc kdyžtak do SZ, ať tu neplevelím.

Edit:Koukám, že jste mimopražské, tak se omlouvám za geograficky nevhodné tipy. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 23:01

crazydaisy som rada, že aj vypísanie ti pomohlo. Naozaj minimalizuje čo sa dá.  Skúsenosť mám zatiaľ len s neleziacimi pacientmi, aj tak to bolo vždy náročné.  Držte sa

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 30. prosince 2021 23:44

letfenixa Děkuju

Offline Mha
příspěvků moje polička 31. prosince 2021 12:04

Díky vsem

Nestihnu jmenovat.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. ledna 2022 11:10

Je mi žinantní a proti srsti, si hned druhý den v roce stěžovat, ale to pnutí je k prasknutí. Moje máti je hyperslušná k svojí starší sestře a já mám z toho už tik v oku. Místo toho, aby tu starou čarodějnici poslala do háje i s praporem, tak okolo ní tančí a vrká, ano Mařenko, jistě Mařenko. A jak babizna odjede, bude si zase stěžovat, jak je ta Máňa nesnesitelná a jak jí otravuje život.