Mha náš špitál automaticky po dohodě s pacienty zajišťuje rhb pobyt na lůžkovém ve vedlejším špitále stejného majitele. Ideální je vyřešit to ještě za stávající hospitalizace. Domů je pak potřeba nástavec na wc a ideálně vysoká postel (hluboký sed je problém)- u nás na maloměstě svaz invalidů např za mírný poplatek půjčuje i polohovací postele a jiné kompenzační pomůcky. Zbytek bych konzultovala na té rehabilitaci, doporučí pak pomůcky, které budou aktuálně potřeba po tom pobytu... odkud je maminka?
Stěžovací vlákno
crazydaisy dočítam a teda je to zahul. Verím že máš toho plné pecky. Ono je pravda že vydržíme hodne, len sa to nesmie prehnať. Potrebuješ odreagovanie a oddych, inak sa zosypes. Je fajn, že sa to lepší, ale ešte je dlhý čas, skús aspoň v tie pracovné dni jedlo objednať, on si zvykne. Želám nech muž rychlo zregeneruje. A ty sa drz. ![]()
crazydaisy To jídlo by byla velká pomoc, zkus se někde poptat. Moje máma-velká kuchařka(!) si už dva roky objednává jídlo z nějaké vývařovny pro důchodce, to denní vaření už ji taky zmáhalo. A je to tak dobré, že už tam bere jídlo i pro ségru a neteř, které nechtějí jíst ve školní jídelně.
Mha u nas na malomeste pujci postel zdravotnicke potreby a spoustu dalsich veci, az jsem koukala. Jen je potreba vedet, ze ta postel je o kus delsi i sirsi nez normalni, nasim by se do bytu nevesla, museli by vystehovat z loznice obe normalni valendy.
Mha ty mistni charity jsou fajn, pomuzou s osetrovanim, s hygienou, s polohovanim a pohybem pacienta, kdyz to sam osetrujici clovek neni schopny fyzicky zvladat. Ono se to nezda, ale lezici "zagroskudla" je k neuneseni, zvlast kdyz clovek nezna ty chvaty a zpusoby pretaceni pacienta. Potrebovala jsem vymenit prosteradlo a byla jsem z toho hin. Pak jsem o tom polohovani vycetla neco na internetu a k neuvereni to usnadnilo obsluhu. Charitni sestry muzou delat i odbery nebo dat injekce, kdyz pacient nemuze dojit treba na odber. Zkus je kontaktovat jeste pred propustenim z nemocnice, at vas kdyztak zaradi do planu.
Mha Já bych s tím braním domů byla opatrná. Neznám maminku, ale mnohem lepší je rehabilitační ústav, protože je to dohled, ví, jak s pacienty pracovat a přecejen tam víc a lépe cvičí a mají další procedůry. Nevím odkud jste, ale naše pacientky chválí třeba Jevíčko. Jen nevím, jak jsou tam místa. Lázně jsou trochu jiné a vhodné spíš po rozcvičení, protože myslím, že tam už se trochu počítá s chodícm pacientem a je to k doléčení.
Mha určitě se pokus sehnat tu navazující pobytovou rehabilitaci. Co vím, tak ti pacienti jsou propouštěni ve stavu, kdy potřebují opravdu hodně pomoct. A samozřejmě to urychluje rekonvalescenci, když je to takhle intenzivní péče a cvičení.
Mha Nástavec na wc mám a nepotřebuji, teda doufám, že tam je. A zkušenost s rehabilitací a to opakovaně mám s Rehabilitačním ústavem Brandýs nad Orlicí.
Mha Mamka byla po náhradě kloubu v lázních v Klimkovicích, moc se jí tam líbilo a byla spokojená. Už je to ale tak 15 let, takže těžko říct, jak to tam vypadá teď. Každopádně to není od vás daleko. :)
bram dobré jsou i lázně Darkov v Karviné, tam rozchodili moji babičku, převáželi ji tam rovnou z Brna z nemocnice. Bylo třeba mít vše domluvené přes praktickou lékařku, péče jde na pojišťovnu.
Taky mám pocit, že sousedku(paní k 80) hned po třech dnech přesunuli do lázní. Byla tam 6tydnů a úplně v pohodě. Vůbec by člověk nepoznal že ma za sebou takový zákrok. Říkala že ji hned druhý den nutili vstát
. A přesun byl automatický, pokud chceš.
rysamona ano, druhý den už musí vstát. Pohyb a rehabilitace jsou u těchto operací moc důležité. Děda měl, myslím, operované obě kyčle, ale to je 30 let. Byl v Bohdanči.
Mha Jeste v nekterych vecech co se tyce postupu po operaci zalezi na kondici a stavu cloveka pred operaci. Vubec netusim jak je na tom tvoje maminka, ja mam s timto problemem zkusenosti u hodne stareho cloveka, tam bylo nutne s rehabilitaci postupovat jinym tempem nez treba u vitalniho sedmdesatnika.
Na ty nezbytne pomucky, myslim zrovna to wc sedatko a sedatko do vany byl predpis od lekare, my jsme to meli rovnou z ortopedie, ale vim, ze nekde to nebyva zvykem, potom by to mel napsat PL.
Mha pokud jste pražské, tak doporučuji kontaktovat rehabilitační kliniku Malvazinky, protože tam se dá domluvit přeložení rovnou z nemocnice ještě před operací, takže tam není prodleva z nemocnice domů a v běhá ať někde místo, ale je to placené. Pak je ještě dobrá rehabilitační klinika v Berouně. Býval problém s kapacitou, ale teď asi těch ortopedických pacientů tolik nebude. Určitě na maminka nárok na kompenzační pomůcky k osobní hygieně (nástavec na WC, sedátko na vanu) , to by měl napsat lékař. U propouštění zprávy si pohlídat aby tam bylo uvedené, že doporučují následnou lázeňskou péči, minimálně ve VZP na tom dost bazírovali. Víc kdyžtak do SZ, ať tu neplevelím.
Edit:Koukám, že jste mimopražské, tak se omlouvám za geograficky nevhodné tipy.
crazydaisy som rada, že aj vypísanie ti pomohlo. Naozaj minimalizuje čo sa dá. Skúsenosť mám zatiaľ len s neleziacimi pacientmi, aj tak to bolo vždy náročné. Držte sa ![]()
letfenixa Děkuju
Díky vsem![]()
Nestihnu jmenovat.
Je mi žinantní a proti srsti, si hned druhý den v roce stěžovat, ale to pnutí je k prasknutí. Moje máti je hyperslušná k svojí starší sestře a já mám z toho už tik v oku. Místo toho, aby tu starou čarodějnici poslala do háje i s praporem, tak okolo ní tančí a vrká, ano Mařenko, jistě Mařenko. A jak babizna odjede, bude si zase stěžovat, jak je ta Máňa nesnesitelná a jak jí otravuje život.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.