Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:01

Sweet Potato a Čapka a Loukotkovou... i ten Remarque je porad ctivej, ale ja jsem diivna, ja muzu i Nemcovou a Karolinu Svetlou.

Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:07

Kokoska Jo, Čapek. Toho jsem hltala v -nácti i teď. Nadčasovej. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:07

Kokoska Čapek je asi nej, Němcovou jsem četla i jako dítě (a až na Babičku se mi líbila), Karolína Světlá též. Od Loukotkové něco ano, něco ne.

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:08

vanilka Hanka H ta Čapkova cestina, to je pohlazeni po dusi.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:11

Kokoska Přesně.Nejvíc miluju je ho povídky - tam je prostě všechno!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:13

Garfie Ano. Remargue, Hemingway, Rolland, Simmel.....

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:16

Jos Ptáš se sice Viktorky, ale třeba u mě je to i v tom, že nevěřím na tu lásku, ve kterou jsem v téch nácti věřila. Teď už jsem cynik.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:19

Mohučanka I já četla pořád. Třeba prázdniny jsem trávila na samotě u babičky a dědy a vůbec mi nevadilo, že jsem 2 měsíce jen četla. Třeba komplet Gogola. ???? A teď zase hodně čtu. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:20

Mě se teda od Simmela líbila akorát ta fraška: Nemusi být vždy kaviár. Jinak mi to vždy připomínalo spíš ubrecenou červenou knihovnu. 

S Remarquom to neznese srovnání. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:22

Hanka H Láska je jen slovo- jednou v životě jsem něco ukradla. A byla to tahle kniha z knihovny. Totální salát. Jà ji tam prostě nemohla vrátit. Zaplatila jsem za ni dvojnásobek. A vím, asi se budu smažit v pekle. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:24
Reakce na Kokoska:

Sweet Potato a Čapka a Loukotkovou... i ten Remarque je porad ctivej, ale ja jsem diivna, ja muzu i Nemcovou a Karolinu Svetlou.

​Čapka, Němcovou i Světlou občas vytáhnu i dneska, a s potěšením, ale Remarque ani Loukotková by mě ve snu nenapadli, ti mi nechyběj. Stačilo. Možná bych znova prolistovala jednu Loukotkovou... kvůli Villonovejm baladám, ty překlady měla výborný co si tak pamatuju. Ale Čapka jsem si natáhla i do čtečky

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:24

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:27
Reakce na ionicera:

Hanka H Láska je jen slovo- jednou v životě jsem něco ukradla. A byla to tahle kniha z knihovny. Totální salát. Jà ji tam prostě nemohla vrátit. Zaplatila jsem za ni dvojnásobek. A vím, asi se budu smažit v pekle. 

​Nebudeš tam sama - já se tam octnu za Jih proti Severu.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:29

Jos s Basnikama je ten problém, že hodně zrcadlí svoji dobu a ten humor k tomu pochopitelně vztazenej. To je jasné, že se v tom dnešní mládež neshlédne. Ale není to dáno úplně kvalitou, spíš tím prostředím. 

Já když to vidím, úplně se mi vrací zážitky z koleje. Dnes to mají studenti předpokládám zcela jinak. 

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:33

barbucha ted jsi mi pripomnela knizku Nezbedny mistr balad, kdepak ji asi mam? 

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:36
Reakce na Hanka H:

​Nebudeš tam sama - já se tam octnu za Jih proti Severu.

​To jsem přečetla ve čtrnácti za dvě noci o prázdninách u tety.
Pak jsem se dobře uvedla na gymplu, když jsem do prvního slohu - charakteristika postavy - psala o Scarlett.

Simmel mne zcela minul, přišlo mi to jako zcela nezajímavá rádoby intelektuální červená knihovna.

Mimochodem, jak jsi tu dávala tu citátovou hádanku ze Škvoreckého, co v tom pokračovat?

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:37

Básníky jsem si neoblíbila, ani vlastně jiný Kleinovy filmy... ale přesto jsem k němu měla sentimentální vztah, anžto to byl vůbec první režisér resp. film, na kterej jsem kdysi dávno na Barrandov nastoupila (jako "klapka" ). A byl to docela milej člověk

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:40

Sweet Potato Tak já se uvedla ve 14 na gymplu Čtyřmi z tanku a pes.  - to když se profesorka zeptala, co jsme četli o prázdninách. Rychlé šípy jsem se bála přiznat.  Ale pak jsem to napravila. Byla jsem oblíbenkyně češtinářky. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:45
Reakce na Vilemina:

Rudolfa jsem čítávala na základce, což je strašně dávno... A v prvních Básníkách jsme dělali se spolužákama z gymplu kompars, takže ten první díl je taková srdcovka ( a v kině se mohli potrhat smíchy, když Štěpán běží se šatama pro Borůvku a bere to z náměstí ke kulturáku kolem Labe, což by byla asi tak dvoukilometrová oklika) Další díly už mi přišly celkem blbý.

​My na vejšce dělali kompars v Discopříběhu. Tancovalo celé plzeňské náměstí. Ježiš já chci být znovu mladá!!!!!! 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:46

Sweet Potato V knižním vláknu?