Catherinne Když jsem si zkusila nedávno číst Rudolfa, už se mi také nelíbil. A bohužel jsem to měla i s Remarquem. A to jsem si na gymplu myslela, že lepšího spisovatele být nemůže.
Stěžovací vlákno
Catherinne Ja ho taky necetla a Basniky jsem videla vlastne az na skole. A jsem 30+.
dzizisketa To je prisny, ale mas pravdu. Ti Basnici jsou i dost presne zasazeni do urcite doby a prostredi. Pro me to zabava byla/je, protoze spousta situaci pro me byla familiarni. Ale priznavam, ze jsem musela kouknout, co jineho vlastne natocil.
Rudolfa jsem čítávala na základce, což je strašně dávno... A v prvních Básníkách jsme dělali se spolužákama z gymplu kompars, takže ten první díl je taková srdcovka ( a v kině se mohli potrhat smíchy, když Štěpán běží se šatama pro Borůvku a bere to z náměstí ke kulturáku kolem Labe, což by byla asi tak dvoukilometrová oklika) Další díly už mi přišly celkem blbý.
Vilemina no jo, Mělník ![]()
ionicera V reakci na tebe musím znovu vzpomenout naši češtinářku na gymplu, která nám občas vnucoval knihy se slovy "přečtěte si to teď, protože za pár let už vás to už neosloví a je škoda, abyste o tak krásnou knihu přišli!" :-)
Garfie to je zrovna u toho remarguea fakt zcela přesný
Potrefenáhusa No nedavno jsem cetla jeho povidky a porad to tam jeste je. Knihy si pamatuju natolik, ze nemam potrebu je znova cist, tak neposoudim, jak by me to bralo dnes. Ale ja jsem hrozne konzervativni ve vkusu. Co se mi libilo treba v 17, se mi vetsinou libi doted.
Garfie U ceho to rikala? abych vedela, co jsem propasla....
Jos ja treba toho remarqua a dalsi cetla nekdy od 15 opakovane, ve 30 furt super, v 35 super, 45... tyo to je blby!![]()
Garfie Na zámku bydlela Krásná Kateřina. ![]()
Garfie Ty bichle, co člověk dokázal shltnout v -nácti! Ruští klasici, Lion Feuchtwanger, Balzac, Proti všem, Hemingway... ![]()
viktorka_od splavu A cim myslis, ze to je? Nebo co ti prislo blby? To me fakt zajima. Kolikrat clovek neco cte/sleduje a rika si, ze to bude zalezitost, ktera funguje jen treba na urcitou generaci apod. Ale tahle kanonicka dila jsou uz celkem nadcasova.
Sweet Potato No přesně! Já tomu kolikrát nemůžu uvěřit, co všechno jsem četla!
(Krásná Kateřina se mnou včera strávila večer!
)
Jos Vím, že nám to říkala víckrát, nebo třeba "to si přečtěte, až budete mít děti..." a tak. Ale úplně konkrétně si to pamatuju třeba u Fráni Šrámka.
Garfie Frana, no to bych nedala asi ani tenkrat
.
Jos tjo to se tezko popisuje.. jakoby uz mi to chovani tech postav nepripada romanticky/hrdinsky/uzasny atd, ale rikam si - to nedava smysl, proc dela takovou kravinu? uz jsem to tu myslim psala, moje asi nejoblibenejsi byla Posledni kabriolet a kdyz jsem ji vytahla po x-te asi pred 5 lety, tak to hrdinove se chovali jako idioti, to neslo![]()
viktorka_od splavu No tak Poslední kabriolet je ale myslím zrovna úplně typická generační výpověď, to MUSÍŠ číst zamlada!
Tak s tím Remarquem to mám úplně stejně
jak já ho hltala! A teď už mi to nějak nejde.
Sweet Potato vůbec nechápu, kde jsem na všechny ty jmenovane bichle brala čas. Vím, že jsem četla furt, ale stejně, škola, sporty...
Mohučanka nebyly ty internety...
Garfie Šrámka miluju pořád. Kabriolet si nechám zahalen růžovým oparem mládí.
Remarqua jsem zkoušela číst v těch - nácti, když kolem mě frčel - nezaujal. Hemingway byl lepší, ale také čtený spíše ve snaze být in. Poslední kabriolet a Láska je jen slovo byly knížky, které mě tehdy dostaly. Nevracela jsem se k nim, chci si zachovat památku čistou. Rudolfa jsem milovala, pravidelně jsem ho dostávala pod stromeček a nezřídka byl už na Boží hod přečtený.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.