Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 14:05

Catherinne Když jsem si zkusila nedávno číst Rudolfa, už se mi také nelíbil. A bohužel jsem to měla i s Remarquem. A to jsem si na gymplu myslela, že lepšího spisovatele být nemůže. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 14:13

Catherinne Ja ho taky necetla a Basniky jsem videla vlastne az na skole. A jsem 30+. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 14:33

dzizisketa To je prisny, ale mas pravdu. Ti Basnici jsou i dost presne zasazeni do urcite doby a prostredi. Pro me to zabava byla/je, protoze spousta situaci pro me byla familiarni. Ale priznavam, ze jsem musela kouknout, co jineho vlastne natocil. 

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 14:36

Rudolfa jsem čítávala na základce, což je strašně dávno... A v prvních Básníkách jsme dělali se spolužákama z gymplu kompars, takže ten první díl je taková srdcovka ( a v kině se mohli potrhat smíchy, když Štěpán běží se šatama pro Borůvku a bere to z náměstí ke kulturáku kolem Labe, což by byla asi tak dvoukilometrová oklika) Další díly už mi přišly celkem blbý.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 14:51

Vilemina no jo, Mělník

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 15:54

ionicera  V reakci na tebe musím znovu vzpomenout naši češtinářku na gymplu, která nám občas vnucoval knihy se slovy "přečtěte si to teď, protože za pár let už vás to už neosloví a je škoda, abyste o tak krásnou knihu přišli!" :-) 

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 16:04

Garfie to je zrovna u toho remarguea fakt zcela přesný 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 16:18

Potrefenáhusa No nedavno jsem cetla jeho povidky a porad to tam jeste je. Knihy si pamatuju natolik, ze nemam potrebu je znova cist, tak neposoudim, jak by me to bralo dnes. Ale ja jsem hrozne konzervativni ve vkusu. Co se mi libilo treba v 17, se mi vetsinou libi doted. 
Garfie U ceho to rikala? abych vedela, co jsem propasla....

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 16:30

Jos ja treba toho remarqua a dalsi cetla nekdy od 15 opakovane, ve 30 furt super, v 35 super, 45... tyo to je blby!

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 17:17

Garfie Na zámku bydlela Krásná Kateřina.

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 17:20

Garfie Ty bichle, co člověk dokázal shltnout v -nácti! Ruští klasici, Lion Feuchtwanger, Balzac, Proti všem, Hemingway...

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 17:23

viktorka_od splavu A cim myslis, ze to je? Nebo co ti prislo blby? To me fakt zajima. Kolikrat clovek neco cte/sleduje a rika si, ze to bude zalezitost, ktera funguje jen treba na urcitou generaci apod. Ale tahle kanonicka dila jsou uz celkem nadcasova. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 17:52

Sweet Potato No přesně! Já tomu kolikrát nemůžu uvěřit, co všechno jsem četla!

(Krásná Kateřina se mnou včera strávila večer! )

Jos Vím, že nám to říkala víckrát, nebo třeba "to si přečtěte, až budete mít děti..." a tak. Ale úplně konkrétně si to pamatuju třeba u Fráni Šrámka.

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. ledna 2022 18:10

Garfie Frana, no to bych nedala asi ani tenkrat .   

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 18:11

Jos tjo to se tezko popisuje.. jakoby uz mi to chovani tech postav nepripada romanticky/hrdinsky/uzasny atd, ale rikam si - to nedava smysl, proc dela takovou kravinu? uz jsem to tu myslim psala, moje asi nejoblibenejsi byla Posledni kabriolet a kdyz jsem ji vytahla po x-te asi pred 5 lety, tak to hrdinove se chovali jako idioti, to neslo

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 18:28

viktorka_od splavu No tak Poslední kabriolet je ale myslím zrovna úplně typická generační výpověď, to MUSÍŠ číst zamlada! 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 18:38

Tak s tím Remarquem to mám úplně stejně jak já ho hltala! A teď už mi to nějak nejde.

Sweet Potato vůbec nechápu, kde jsem na všechny ty jmenovane bichle brala čas. Vím, že jsem četla furt, ale stejně, škola, sporty...

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 18:47

Mohučanka nebyly ty internety...

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 18:57

Garfie Šrámka miluju pořád. Kabriolet si nechám zahalen růžovým oparem mládí.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:01

Remarqua jsem zkoušela číst v těch - nácti, když kolem mě frčel - nezaujal. Hemingway byl lepší, ale také čtený spíše ve snaze být in. Poslední kabriolet a Láska je jen slovo byly knížky, které mě tehdy dostaly. Nevracela jsem se k nim, chci si zachovat památku čistou. Rudolfa jsem milovala, pravidelně jsem ho dostávala pod stromeček a nezřídka byl už na Boží hod přečtený.