Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2022 23:32

Karja taky je otázka, jak moc se to tenkrát řešilo na mléčných zubech

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 10. února 2022 08:17

Karja kazy byly, ale neřešily se. Ani k zubaři se s caparty nechodilo. Moje první setkání se zubařem bylo v pěti letech s oteklou pusou a trhal mi stoličku se zánětem. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 08:26

Karja přesně, mě rodiče taky nečistili zuby, ale s tím, že to nemá cenu, protože v rodině je mají stejně všichni zkažený. Dopadla jsem jako Pinot, úplně rozpadlá stolička, zánět a váček, navíc mi to ta osoba při ošetření neumrtvila a základ traumatu byl položen. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:13

Pinot Noir K zubaři se samozřejmě i s dětmi chodilo. Vy jste neměli ve školce preventivky?

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:17

brrr neměli. Až ve škole. Opravdu jsem byla u zubaře poprvé v pěti letech jako bolestivý případ. 

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:18

Mohučanka tak já se o tom, že lze u zubaře něco umrtvit, dozvěděla až v 18 letech, tj. době, kdy už jsem měla X vrtaných zubů.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:18

brrr my až jako předškoláci, to už bylo (pro mě) pozdě.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:19

Pinot Noir Já jako malá k zubaři chodila, asi ne od roka. Ale třeba od 3-4jo. Ale jsem přece jen trochu mladší. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:22

Pinot Noir Mohučanka Ty jo, to fakt zírám. Musela jsem zavolat mamce (dětské zubní). A na preventivky, aspoň tady u nás, chodily všechny děti, co navštěvovaly školku. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:29

Pinot Noir no já právě byla v 6 letech u jednoho známého zubaře babičky, který mi píchl injekci, ještě tak, že to nebolelo, předtím, než mi vytrhl přední zub. Takže jsem věděla, že to jde, ale žádná že školních zubařek to až do 18 nepoužila, i když vrtaly fakt hnusné kazy a bolelo to strašně. Pak jsem projistotu přestala chodit k zubaři asi na 8 let

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:35

brrr no, já si teď vzpomínám, že do školky přišla školní zubařka a nahlédla nám (zřejmě) do pusy, ale nic víc si nepamatuju. Ona tahle školní zubařka úplně nebyla osoba na svém místě, ve školní zubárně měla ordinaci třeba 6 dětí, které tam stály v řadě a koukaly, jak trhá zuby ostatním, a znuděně tomu v křesle říká "neřvi" To byl 1. stupeň.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 10. února 2022 09:42

Mohučanka takovýchhle školních zubařek bylo povícero, u nás na základce taky. Pamatuju, jak jsem byla v čekárně a ona zuřila, že se dítě přede mnou pozvracelo. 

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 10. února 2022 10:54

Já hlásím, že k nám vždycky přišla zubařka do školky (a myslím, že i na první stupeň), tam nás prohlídla a ti, co měli kazy se pak museli dostavit do ordinace na ošetření. 

Já měla kliku, takže mě řekla vždycky jenom, že dobrý, a tím to pro mě skončilo. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. února 2022 11:21

Prave jsem se vratila ze zubni hygieny s detmi, ze to ta starsi flaka vim, vetsinou ji to docistim na silu. Ale prekvapilo me, kolik mela plaku a zacinajici zubni kamen. 

Bohuzel puberta se rozjizdi a ona momentalne stale opakuje, ze zuby nepotrebuje 

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 10. února 2022 12:35

Candance no jo, puberta. Ty moje si naštěstí zuby čistí, ale teda mytí vlasů je snad horší jak u mimin. A že se jim pěkně masti. Hlavně, že se nakrucuji před zrcadlem celé hodiny.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. února 2022 12:48

continuity jj vlasy se ji nastesti jen zacinaji mastit a musim ji obcas upozornit, ze je cas. Ona si ty zuby cisti a drzi kartacek na jednom miste a u toho se nakrucuje.

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 10. února 2022 12:53

Candance To by mě nenapadlo, bych čekala, že s pubertou se naopak začne starat, aby vypadala. 

Bych se jí zeptala, jestli jí nevadí, že jí bude smrdět z pusy.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. února 2022 13:10

SunEclipse nevadi. Usmivat se muze prece se zavrenou pusou. Asi lenost. Ona ten kartacek v te puse drzi ale pri tom se proste nakrucuje a pak ma pocit, ze prudim. Asi ji do toho moc nutim, takze protest? Nevim, jako ja nepolevim. Ja ji obvykle chytim a ty zuby ji jako tak vycistim ale mezizibni ji tam fakt nenarvu. Nemluve o tom, jaky je u nas denodenne rev kvuli cisteni. To prosim az ted cca rok

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. února 2022 13:19

Candance A rovnátka nemá? Moje děcko jako puboš s rovnátkama a každoměsíční kontrolou u ortodentisty, si ty zuby začal pečlivě čistit, někdy i 3x denně.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 10. února 2022 13:22

Candance moc tlapkam, ale resis to uplne spravne. Pokud proste nejsou schopny se o to postarat sami, udelas to ty. Ale teda je husta ze tvrdi ze zuby nepotrebuje