baltik ja si tu presne na tohle stezovala v lete. Sla jsem na extra kliniku, mela jsem nejaky problem a chtela jsem, aby to nekde udelali opravdu pekne, kde maji ty technologie atd.... Dost pomluvili praci moji zubarky (chodim pravidelne k te same uz aspon od gymplu), misto jedne korunky chteli delat ctyri, plus vsechno predelat a jako bonus taky skoro deset novych kazu. Ja to nakonec resila konzultaci u dalsi zubarky, moji spoluzacky. A ta naopak rikala, ze to mam udelane ok a ze by se do dalsich korunek zatim nehrnula, ze to je skoda. Nicmene ty kazy na rentgenu videla taky, ty tam skutecne byly, i kdyz male
.
Stěžovací vlákno
Jos moje zubarka to neflakala, a presto tam bylo dost novych kazu, udelaly se ani ne za rok
. Ale byly fakt male, aspon ze tak. Byla jsem uplne v soku. Je teda pravda, ze tam probehlo tehotenstvi a ja hygienu dost flakala - proste jsem nebyla schopna nejakou dost dlouhou dobu sudlat zuby peti ruznymi instrumenty, jak bych mela. A hroznych sladkosti jsem jedla. Mozna to byla nahoda, mozna ne.
Gatita Tehotenstvi se zuby muze zamavat, to asi urcite prispelo. To me mrzi, zrovna mezizubni kazy jsou prekerni na reseni. A chapu, flakala jsem to taky a ted zrovna flakam opet. Tu nit nepouziju skoro nikdy, i kdyz racionalne vim, ze bych mela (a zubar me poucuje jak malou pokazde, to pigluju hodinu denne dva tydny predem a stejne dostanu za usi). Ale s temi predelavkami to ma muj zubar taky, pry nesnasi plomby od nekoho jineho. Muz k nemu bude prechazet a uz ted se desi, co mu najde.
Jos nemela jsem pocit, ze by flakal, delal mi pravidelne rentgen a skoro kazdou navstevu mi neco prevrtal. Ted mi tady ta nova ukazovala, ze pri tom cisteni kanalku tam on zalomil nastroje, ktere tam zustaly (zni to desive, ale nevim, jestli je to jako normalni?) A ze tam, kde se cisti kanalky, se uz nemuzu dat plonba, ktere mi tam dal on, ale musi tam dat korunka, jinak se ten zub zlomi. A jednu korunku, co mi daval, ze je mensi nez by mela byt, ze je tam mezera... akutni je jen jeden kaz, ostatni spise predelavani
Jos jezis to jsem rada, ze to ma nekdo stejne. Taky behem roku flakam a pred zubni hygienou cistim jak zbesila
a minule se me ptala, jestli chodim k zubari a jestli nekdy moje cisteni komentoval?:D asi to bylo fakt spatny![]()
baltik teď to nemyslím úplně přesně na tebe, ty samozřejmě víš, co ti ukázali a řekli na té klinice a nějak se k tomu postavíš, a hlavně proč jsi odešla od svého původního zubaře, ale už delší dobu mám z těchto super vyhlášených klinik pocit jako z některých řemeslníků, kteří se dostaví k provedení nějakého úkonu/opravy a ještě pomalu před vstupem do správné místnosti hlásí: teda, který prase to tady dělalo?!? Rozumím tomu, že potřebují vydělat, ale nejsi první ani poslední (už jsem totožnou historku slyšela mnohokrát, viz naposledy Gatita dokonce tady), kdo má podobnou zkušenost. Neřeknu, kdyby tam přišel člověk, který nebyl x let nikde, ale takhle, řeknu to natvrdo, prostě si myslím, že spoustu věcí zveličí a některé si třeba i vymyslí, nechce se mi věřit, že by existovalo tak moc nemožných zubařů (i když nějací určitě budou). Každopádně držím pěsti, ať to vyřešíš k co největší spokojenosti.
711990 můžu trapný dotaz? co přesně se na té hygieně dělá, resp. proč máš pocit, že tvé čištění je blbé? Můj zubař třeba dělá hygienu taky, tedy jeho sestra po konci ordinační doby v té samé ordinaci. Ale když jsem se ptala, tak mi řekl a říká při každé kontrole, že ji nepotřebuju, že je všechno ok a ústní hygiena je dobrá, a to prosím používám obyč kartáček a občas mezizubní. Je podstatou hygieny hlavně odstranění zubního kamene nebo co vlastně?
Malenge myslim ze odstranovani kamene, ten se dela v mistech, kde blbe cistim. Ale takhle hloubkove to cistila jen poprve a pak uz jen lehce odoube co se kde za ten pulrok udelalo a zbytek dela piskovani, coz nevim k cemu je dobry:)
Malenge ja fakt nevim, co si o tom myslet, prisla jsem si jak nejaky uplny debil, co si nikdy zuby necistil, ukazovala mi ty snimky, ale co ja na tom poznam? A hned hazela i temi castkami, pomalu jak v bance. Premyslim nad tim zajit jeste jinam? Presla jsem sem hlavne kvuli budoucnosti, ze tady delaji i implantaty atd.
baltik presne ako debil, čo si v živote zuby necistil a nechodil k zubárovi, som sa cítila aj ja. A prešla som k novej zubárke, žiadne stredisko. Postupne mi vymenila všetky zle urobené koreňove výplne, a prešli sme na výmenu amalganovych plomb, všetky boli podkazene, čo ani na rtg vidno nebolo. Ešte mám dve a zubárke je na MD, neviem sa dočkať jej návratu.
711990 aha, dík za odpověď, jsem právě přemýšlela, jestli mi něco neuniká nebo něco nezanedbávám. Já totiž kámen nemám, asi se mi moc nedělá a když mám někde pocit, že by mohl, tak to tam o to víc čistím. Je pravda, že zubař byl hodně překvapený, když jsem k němu přešla, že tam nic nevidí, ale opakuje mi to už pár let, tak mu budu věřit a snad tu hygienu opravdu nepotřebuju.
baltik Uff, no co dodat. Muz od zubarky prechazi mimo jine take z duvodu spatneho osetreni kanalku, vcetne otevirani zubu a navsev pohotovsti. Dorazila to nabidnutim mustku...no uz je ve fazi pripravy na implantat. Priznam se, ze ze zubniho si moc nepamatuju a sama mam "jen" plomby (ale zase dost). Paradoxne zadnou mezizubni, kde to nejvic flakam.
711990 podepisuju. Dve hygieny a zubar, to uz da dohromady aspon vic nez mesic poctiveho cisteni.
Malenge Hlavni casti je nauceni spravne techniky cisteni, pote i odstraneni kamene a lesteni...Zpocatku hygienista i posoudi stupen zanetu dasne treba. Pouzivam (kdyz se zrovna snazim) tri ruzne barvy mezizubniho kartacku, nit na drzatku a jednosvzkovy kartacek na docisteni. Idealne by se dle meho zubare mela pouzivat i klasicka nit, vcetne stolicek. To mi moc nejde. A jak pisu vyse, navsteva hygieny je pro me hlavne impulz se vic snazit. Chodim az posledni dva roky, driv jsem byla jen dvakrat.
baltik lituju, věřím, že to byl dost nepříjemný zážitek, celá ta akce. No, uvidíš, nech si to projít hlavou, nerozhodovala bych se v tom šoku, já bych teda v šoku byla, kdyby na mě někdo vychrlil tohle ohledně mých zubů, o které se starám a žiju v domnění, že jsou v pohodě. Možná by nebylo od věci se objednat ještě jinam, spíš pro kontrolu, aby sis nechala pak udělat to, co je opravdu potřeba a ne nějaké celkem zbytečnosti, ale nevím...
letfenixa Toho se taky trochu bojim. Mam az na dve vsechny plomby amalgamove. Muj zubar je odpurce preventivniho meneni za bile, ze ty tolik nevydrzi a kazde vrtani logicky zub dale nici.Takze mi predelal jen jednu, odlomenou...Ale kdo vi, co je pod nimi...Docela me tu desite, zuby jsou moje velka slabina, bohuzel.
Jos ja som už mala rôzne problémy, akoby s dasnami, na ktoré mi predchádzajúca zubarka hovorila, že sa s nimi mám zmieriť, lebo lepšie to nebude. A je.
baltik zajdi jinam, jestli mas kam. Ja mela stesti na ochotnou spoluzacku z gymplu, ktera se na to nestranne podivala. Ja tam ty kazy skutecne mela a casem treba dojde i na to, co navrhovali na te klinice. Ale jak moje dr., tak kamaradka, si myslely, ze to vubec neni nutne. Ze na to tedy asi casem dojde, ale treba az za 5 let. Ja nabyla dojmu, ze na te klinice hrozne tlaci na prace v co nejvetsim rozsahu. A ten doktor byl cerstvy absolvent, hrozne me to vydesilo. Vzal muj rentgen a jel zleva doprava a hlasil jeden "prusvih" za druhym. Sla jsem odtamtud s placem na krajicku, ze budu potrebovat 4 korunky, jsem fakt necekala. A kalkulace na skoro 100k. Chce to trochu utrepat emoce a s nekym se jeste poradit.
Jospresne:D
Jos můj zubař má hygienu jako podmínku. Dcera mé známé tam odmítla chodit, že jí je to nepříjemné a on ji doporučil, aby si našla jiného zubaře. Že on ji napříště neošetří. A to má holka zuby nádherné, není to tak, že by je měla zanedbané.
Malenge mně na hygieně odstraní vždycky pigment, přece jen se ty hektolitry vína, kafe a černého čaje musí někde projevit. Pigment se právě odstraňuje tím pískováním. 711990 A taky mě naučili, jak se dostat mezizubním kartáčkem do míst, kam mi to nešlo. A zuby po hygieně jsou opravdu perfektně čisté, toho člověk doma nedosáhne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.