Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:24

baltik ja som prestupovala na vyhlasenu kliniku od priemernej zubarky, ku ktorej som naviac chodila tak raz za dva roky a tiez som sa toho strasne desila. Som myslela, ze mi daju zoznam zakrokov na A4 a budem si musiet zobrat na to uver. No nakoniec som mala iba dva medzizubne kazy a doktor ma chvalil ake mam pekne zuby a pracu predchadzajucich zubarov nehanil. Ale podla mna aj mohol, pretoze tak, ako mi spravil nove plomby, z toho mi normalne padla sanka.

Na hygiene to teda bolo horsie, tam mal som mnou hygienik vela roboty (bola to moja prva hygiena a dovtedy som nepouzivala ani jednozvazkove ani medzizubne kefky). Teraz chodim na hygienu 4x do roka. Neviem, ci to je potrebne chodit tak casto, ale ten rozdiel na zuboch je uzasny. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:27

Pinot Noir jo, ten pocit cistych zubu je super! Jinak ja mam techniku prej dobrou, ale asi bych to mela i delat, ne jenom umet:D

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:31

Pinot Noir pigment, vida, to je zajímavé, díky, takže pozoruješ nějakou změnu i v barvě? že bych to taky zkusila

Online Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:36

Malenge jasně, ten pigment to opravdu odstraní. Ale každý na to netrpí, muž třeba žádný pigment na zubech nemá.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:49

Malenge potvrzuju přínos zubní hygieny, co se estetiky týká. Mně se hodně dělá zubní kámen i se chytají různé "odstíny" od čaje, kafe, vína. Vizuální stav před hygienou a po ní je neporovnatelný. Teď chodím 2x ročně, takže rozdíl už není tak velký, ale pořád je to znát. Co se týká kazivosti, tak od té doby, co používám pravidelně mezizubní kartáčky, tak nemám kazy. Teď se trochu děsím příštího rentgenu, který přijde po těhotenství, kdy to tedy s tím čištěním opravdu nepřeháním - bohužel, ale nejsou síly ani vůle.

Offline Lenka22
2649 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:50

Jdu si hned vyčistit zuby, vyděsily jste mě. A použiju pro jistotu všechny druhy kartáčků i nití...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:57

Malenge mne sa tiež dosť robí pigment, zubná hygiena to odstráni. Chodím dva krát ročne a kľudne by zniesli aj tri krát. A to si podľa všetkých zubárov a aj hygienicky čistim zuby dobre, že je to na nich vidieť. Ale aj tá životospráva :))

Predchádzajúca zubárka tiež trvala na hygiene, bez nej pacientov nebrala. Ja to chápem, lebo pravidelná hygiena jej ušetrí dosť zbytočnej roboty. Ja som na ňu začala chodiť až pred pár rokmi a keby som chodila skôr, mohla som sa vyhnúť zápalu ďasien. Tým vás nechcem strašiť, ale všetky čo to moc flakate, zoberte si poučenie zo mňa, tiež som nepoužívala medzizubné a v kombinácii s krivymi zubami a veľkými medzizubnymi priestormi som to  dopracovala až k liečbe antibiotikami.

baltik ja mám svoju zubarku u nás doma a na tú kliník chodím len na špeciálne úkony, hygienu, parodontologiu a ortodonciu. Mama tam tiež chodí len na implantáty. Nie je nutné tam mať aj bežného zubára, tak to ešte zváž ak sa ti to nezdá. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. února 2022 21:01

711990 . Jj, me zubar ted vlastne pochvalil, ale ja se priznala, ze nit nepouzivam. A uz to jelo. 
Muj zubar ma dve atestace z paradontologie a jeho dcera nevidela asi do deseti let bonbon (nesmela!), takze pokazdy uz dvacet let mam prednasku . Driv i hygienu suploval, odstranoval kamen, ucil cloveka s kartacky atd. 

A belite nekdo zuby? Trochu uvazuju, kdysi jsem mela beleni (komercni set, ne vlastni odlitek chrupu) a vydrzelo to s efektem snad 10 let. Tak ze bych se trochu vylepsila casem...

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 09. února 2022 21:07

Jos no zakladem je samozrejme tvrdit, ze to delas!:D maximalne ze OBCAS zapomenes

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2022 21:10

Jos myslím, že kdyby zubařka věděla, jak si (ne)čistím zuby, asi by mě tak nechválila

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. února 2022 21:14

Evaeva . Ale treba ti to projde navzdy.

Tata si cisti jeste hur nez ja (taky zachvatovite), roky si beli zuby (jinak vzhled neresi vubec ale vubec), tahne mu na 70 a ma par plomb a k tomu zarivy usmev. Bohuzel jsem to nepodedila. I kdyz on nema vubec dvojky a tak nema zuby tak tesne u sebe jako ja, takze mam vlastne hendikep. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2022 21:26

Jos Zatím to vypadá, že jsem vyhrála v genetické loterii. V naší rodině mají zuby všichni dobré, přitom mezizubní kartáček jsem doma asi nikdy neviděla

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2022 21:32

Jos čistí záchvatovitě

No to jsem celá já!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2022 21:39

Evaeva to je zas jak můj muž. Když jsme spolu začali chodit, to nám bylo dost přes 20, tak mě jednou večer překvapil tím, že vyskočil z postele, že si zapomněl vyčistit zuby, a že najel na program, že si bude čistit zuby pravidelně 2x denně. Myslela jsem, že blbě slyším

Nikdy neměl kaz, bídák jeden. U zubaře byl poprvé po střední asi po 10 letech, když to dostali v práci jako benefit, stejně tak na hygieně. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. února 2022 21:42
Reakce na Malenge:

aha, dík za odpověď, jsem právě přemýšlela, jestli mi něco neuniká nebo něco nezanedbávám. Já totiž kámen nemám, asi se mi moc nedělá a když mám někde pocit, že by mohl, tak to tam o to víc čistím. Je pravda, že zubař byl hodně překvapený, když jsem k němu přešla, že tam nic nevidí, ale opakuje mi to už pár let, tak mu budu věřit a snad tu hygienu opravdu nepotřebuju.

​Já nejsem vůbec vzor čištění. Mám singel kartáček, mezizubní a klasický. Dvakrát za týden to vezmu tím sigl kartáčkem, zbytek dní a ráno tím klasickým. Mezizubní použiju fakt občas, nití mi to vůbec nejde. Na hygienu jdu jednou za tři roky a ona mi pokaždé řekne, že tam nic není a za pár minut jsem venku. Syn, který to fláká totálně, to má stejně. Ten který to čistí pořádně, tráví v koupelně hodně času, má smůlu a řešíme to u každé kontroly. Manžel si zase přílišným čištěním nějak poškodil dásně a stálo ho to ale 40 tisíc, nějaké čištění a "naštití" zpět.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 09. února 2022 21:46

Já byla u zubařky dneska a dobrý, jedna plomba. A příště mi jednu opraví kvůli estetice, nějak hnědne, a udělá snímek a rozjedeme nějaké opravy. Já chodím ke své spolužačce a hrozně ji důvěřuji, je to tak super pocit, jako to za sebe moci v klidu sklepat a prostě to nechat plně na ní...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2022 22:25

Mohučanka Tak to zas ne, zuby čistím dvakrát denně od malaa pár kazů taky mám, ale na to jak to flinkám, je to dobré. Hygiena mě teď čeká premiérově.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 09. února 2022 22:50

Evaeva Moji kamarádce bude 40. Zuby si čistí jednou denně, pouze ráno. Asi téměř od vždycky nebo aspoň posledních 10 let. Nějaký jiný šuliny na čisteni krom normálního kartáčku a odol pasty nemá. Má tři plomby! Vždycky ji zubařka pochválí, chodí klasicky celá rodina na preventivky, i s dětmi a že prej její muž se vždycky při té pochvalné óďě na chodbě směje, protože dobře ví, že si to před návštěvou vyčistí dvakrát patnáct minut a jinak jede ve svém stylu. Nechápu. Jednou se mě zeptala, co je dentální hygiena. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2022 22:52

Karja jojo, někdo má holt štěstí. Moje mamka měla první kaz na mléčném zubu a druhý asi v 35, přitom používá maximálně nit.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 09. února 2022 22:57

Evaeva Jo no, o to víc mě mrzí ty kazy starší dcery. Sice jsme to skutečně dost flakali, ale moje rodiče nám třeba nečistili zuby nikdy! I mi to potvrdila mamka. Vždycky jsme si to prej tak flakali sami s kartáčkem v ruce.