Každej den je dobrej... to by měli tesat do kamene. Jo, pravda veliká.
Stěžovací vlákno
"Já snad o tom nekouření fakt začnu přemýšlet"
To chci videt ![]()
Fakt je, ze to skodi zdravi - videla jsem to u myho dedy, kterej hulil jak tovarni komin: chudak musel v devadesati prestat, pote co dostal infarkt
Kouril tak moc, ze kdyz byl zavrenej (v koncentraku, aby nedoslo k mylce!) deticky nutily nebohou babicku - nekuracku - aby jim pripominala tatinka a zapalila si. Chudak babicka, drzela cigaro jak prase kost a poctive vyfukovala... a deticky staly u kresla ve zboznem nadseni ![]()
No tak přemejšlet snad o tom můžu, ne? Občas, třeba... ![]()
Ale dík za toho devadesátiletýho dědu! Je fakt, že v mým okolí paradoxně trefí rakovina většinou na nekuřáky, v jednom případě dokonce v kombinaci nekuřák-abstinent-vegetarián... asi to opravdu není zdravý... ![]()
nekuřák-abstinent-vegetarián - to fakt nemôže byť zdravé...![]()
žejo?
a podobnej paradox: nejnebezpečnější řidiči jsou ti střízliví - dokonce je i statisticky prokázáno, že způsobí drtivou většinu dopravních nehod! ![]()
Tak oni si všichni spojujou to kouření jenom s 'rakovinou', to je takovej ten strašák, že jo, ale jsou hoší věci, chopn, emphysem plic, pomalý dušení se, onemocnění cév, který vede nejen k infarktu srdce, ale i k ichdk, v jehož důsledku nemůžete chodit a nakonec o ty nohy přijdete, cmp s následným neurologickým postižením..to jen tak stručně. Kouření není jediná příčina těchhle onemocnění(tzn, že neplatí - nekouřím, nedostanu infarkt), ale významně se podílí. A když máte predispozici, tak to pak jede jako po másle. A už to nikdy nevrátíte.
konec edukačního okénka
To me zajima: je to brano absolutne - kolik nehod zpusobili strizlivi a kolik opili ridici? Nebo je to zvlast vztazeno na celkovy pocet strizlivych a celkovy pocet opilych?
omluva za mystifikaci - ta vtipná kaše byla asi nedovařená ![]()
nekuřák-abstinent-vegetarián - to fakt nemôže byť zdravé...![]()
Někdo mě volal?![]()
Rakev si prosím tyrkysovou!![]()
Partner teď přestal kouřit a musím se přiznat, že nás oba absolutně odrovnalo, co všechno se najednou změnilo a o čem jsme nikdy neslyšeli, nečetli... Najednou si začal mnohem lépe a detailněji vzpomínat na zážitky z doby před kouřením, začalo se mu mnohem lépe číst a rozumět textu, IQ se mu zvýšilo asi o 20 bodů :D Neuvěřitelné. Co jsme teda čekali a vyplnilo se, je větší psychická vyrovnanost a lepší fyzička a to o dost lepší - změna asi po pouhých dvou týdnech.
Tak blahopřeju
vono to fakt není zdravý (jako spoustu jinejch věcí, nerada bych se tu stavěla do pozice obecního hlídače pořádků
)
Já jsem přestala kouřit a žádný změny nepozoruju, skoro jsem až zklamaná, nekouřím už asi 4 roky. Chuť mám furt, ale bojim se, že se po cígu pos…
ale jsem ráda, že jsem přestala, já viděla nemocný kuřáky a nebylo to nic pěknýho. A nemusí mě štvát protikuřáckej zákon ![]()
Na tváři mám takovou jizvicku, asi po pupinku, ale nejak si to nepamatuju. Už je tam rozhodně několik let. Jenže mi přijde, že se pořád zvětšuje a rozšiřuje. Navíc se v ní usazují nečistoty, zůstává v ní make-up ... Uáááá, bože, co když se to ještě rozší, chytá mě panika ![]()
Někdo mě volal?![]()
Rakev si prosím tyrkysovou!![]()
![]()
To mi pripomenulo moju prababičku, ktorá 3 dni pred smrťou zvolala príbuzenstvo do nemocnice s tým, že teda plánuje umrieť a že má do rakve v skrini pripravený nový hnedý vlnený kostým a nech sa ju neopovažujú pochovať v čiernej!!!
žejo?
a podobnej paradox: nejnebezpečnější řidiči jsou ti střízliví - dokonce je i statisticky prokázáno, že způsobí drtivou většinu dopravních nehod! ![]()
![]()
![]()
![]()
kolik tak asi denně vykouřil? 60?
a těch peněz, co člověk ušetří!
(a může je rozházet za jiný kraviny...)
Co peníze, to mě až tak nemotivuje... ale to IQ +20, to je prostě bomba!
Budu o tom zcela vážně přemejšlet! ![]()
Denně 4-6 cigaret. A jak říkám, důsledky toho, že přestal kouřit, mě naprosto fascinovaly a překvapily :D Jeho teda ještě víc :D
Já už to psala na MP, přestala jsem kouřit ze dne na den asi před 2,5 roky. Když to vezmu zpětně - hlavní důvod byl, že jsem nebyla schopná dohonit vnoučata - neudýchala jsem to. To se zlepšilo, bezesporu, lépe se mi dýchá, neškrábe mě v krku, fyzička se zlepšila a když jdu do kopců, tak už tak nefuním. Zlepšila se mi chuť, to bezesporu. Zlepšil se mi čich a přestala jsem smrdět - myslím tím oblečení, z úst, vlasy... přestože jsem vždy kouřila venku, nikdy v místnosti, tak až dnes vím, že kuřák po návratu z cigarety je cítit na sto honů. Nemusím hledat místo, kde bych si zakouřila. Nemusím shánět, jestli mám na víkend cigarety, jestli mám u sebe zapalovač... pravda, toto jsem vyměnila za kvalitní hořkou čokoládu :), nakonec na něčem být závislá můžu, že jo.
Když jsem přestala, neměla jsem vůbec žádné abstinenční příznaky, nemám chuť na cigarety, prostě přestala jsem ve chvíli, kdy jsem už v hlavě měla srovnáno, že přestat chci a pomohla jsem si knížkou Jak přestat kouřit od Allena Carra. Jsem ráda, že jsem přestala, cigarety mi fakt nechybí.
Edit - končila jsem ve chvíli, kdy mi přestávala stačit krabička na den...
Konec sebechvalného okénka :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.