Hanka H To bylo na crlé cestě nejhorší, zapracuje psychika a chodí i ti, co by jinak nešli. Tenhle vlak byl ještě plný dětí, co se vracely z výletů. Fronty před těmi fungujícími záchody byly dlouhatánské.
Stěžovací vlákno
andulka01 jmenuje se nějak latinsky, ale říká se jí takhle nebo ještě ruka-noha-ústa podle toho, kde se dělá vyrážka. Je to jedna z dětských nemocí: zarděnky, příušnice,... pátá, šestá a sedmá nemoc.
letfenixa
andulka01 já znala jen patou a sestou nemoc. Netuším, proč se jmenuje sedmá. Příznaky jsou teploty, afty, vyrážka. V naší školce to mají snad všichni. Někdo to přejde s vyrážkou, někdo se ctyricitkama, jako můj syn. Teda pokud nemá jiný moribundus.
Jinak díky, noc byla blbá, srážela jsem od sedmi a povedlo se až po půlnoci. V sedm ráno zase 39, momentálně bez teploty, tak snad už na teploměru 40 neuvidím.![]()
tv vyrážka se objevuje až třeba po třech dnech teplot.
Evaeva jojo, vím, akorát mi teď psala kamarádka, že u jejich dětí to proběhlo stylem :první dítě jeden den v puse afty, jinak nic. Druhé dítě vyrážka na noze, jinak nic. Já teda doufám, že když jsme si to vybrali u teplot, že bude vyrážka mírná.![]()
tv starší jí měl hlavně v puse, to bylo nepříjemné, a pak na rukou, ale ta mu nijak nevadila a do týdne byl beze všeho. Nejhorší to měl muž, sice pár pupínků, ale nemohl ani pořádně chodit, jak ho to bolelo. Tak snad se syn taky moc neosype.
Evaeva Naši kluci tu nemoc taky zvládli v pohodě a muž to odležel s teplotou, loupajícíma se rukama, atd.
Stěžuju si na samba. Občas, tak 2x týdně na něj padne únava třeba v 8 večer a jde si jen tak "na chvíli" lehnout, přesně v ten čas kdy je třeba děti zahnat do sprchny, zuby atd. Takže je všechno na mě a ještě musí být pokud možno ticho a tma, jinak remcá. Takže večerní žehlení, čtení, tv je vyloučeno (máme obývákoloznici) můžu max.sedet u lampičky v kuchyni, ale se zavřenými okny, protože komáři. Pak se probudí ve 3, jde si vyčistit zuby a pokračuje ve spaní. Mám to těžký ![]()
JankaM asi by na me padla unava v nekterych zbyvajicich dnech ![]()
andulka01 četla jsem kdysi, že to číslování pochází z dob, kdy se ještě úplně nevědělo, co je to za nemoci, ale bylo pro ně běžné, že jsou to dětské choroby spojené s vyrážkou (a horečkou).
Do téhle skupiny patří třeba zarděnky, příušnice, spalničky, ty svoje jméno dostaly. A pak ta pátá, šestá a sedmá nemoc, co nemají jméno.
JankaM Kup si síť do okna aspoň:-D. Nějakou odendavaci třeba, ono to přes ně moc neluftuje v to mimokomari období. Sambo taky takhle vytuhava, ale on se vzbudí třeba ve čtyři a už nespi, tak začne pracovat a v šest se přesune do práce:-D A taky se teda nemůžu dívat na televizi třeba když on spí, ale já už si nějak zvykla být asi utiskovana, že jsem zapomněla že ta možnost tady vůbec je:-D.
Karja haha přesně, u nás běží v tv jen Déčko. Po ovečkách jsme neměli zapnutou televizi už tak tři roky ![]()
JankaM šmarjá, súcitím...akože tomu môjmu musím uznať, že kým boli deti malé, tak sa premáhal a makal, zato teraz je to denne. Aspoň už máme dosť veľký byt, ale stačí, aby som vrzla stoličkou...![]()
...najhoršie na tom je, že staršia to má po ňom (ovšem bohužiaľ sa to nijako neprejavovalo keď bola malá a vystrájala aj do jedenástej, až tak po puberte...)...a tej vadí, ešte aj keď niekto nahlas dýcha...![]()
![]()

JankaM i muj muz to ma, ale od deviti pak cumi na televizi a vyzira chladnicku. Plus vikendy, kdy vytuhne v obyvaku uz po obede a tez nesmime ani dychat. Na odeslani do loznice se nastve.
Candance Muz to ma po obede o vikendu tez nebo nekdy po praci. Ted na dovolene chodi spat se synem, coz je ale super! Alw mame velky dum, takze me to nijak neomezuje. Navic mame uplne odlisny biorytmus, ja jsem aktivni az do pulnoci a rano horko tezko vstavam a on klidne vstane v pet.
Jos mne by to ani nevadulo,kdyby nelezel v obyvaku,ja v kuchyni varim, deti pisou ukoly, trenuji do ZUŠ,vybiham na zahradu a on porad vrci,ze ho rusime. TO mi vadi.
Musím napsat, že by mě ani nenapadlo chodit po špičkách v obýváku ,když tam muž usne. Razila bych zásadu, že kdo chce spát spí. A ještě usměrnovat děti,. To určitě. Výjimka je když je někdo z rodiny nemocný. A to kdokoliv.
Candance přesně! Když chce klid, proč nejde do ložnice.....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.