Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 06. února 2017 20:27
Reakce na Torrah:

a to mi ještě závěrem, teda vlastně nové majitelce, přišla nakonec pokuta za parkování - před barákem kde jsme přepisovaly, v lijáku, nebylo moc místa k parkování a stály jsme jakoby na konci parkoviště a ono už to byl trávník (původně, dávno už jen mlat plnej aut) debilita první kategorie a jestli se tady začne sebechválit nějaká státní úřednice jako u sousedů tak za sebe neručim

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 06. února 2017 20:34
Reakce na Emerald:

Na Menorce jsem byla dvakrát, v obou případech jsme byli na jižním pobřeží, kde jsou hlezčí a přístupnější pláže než na severu. Poprvé to bylo v červnu a medúzy tam byly. Nejdřív málo, dalo se vyhnout. Jeden den nás ale nepustili do moře. Sebrali jsme se a autem, které jsme měli na celý týden, jsme prostě přejeli na jinou stranu ostrova, kde bylo moře čisté.

Podruhé jsem tam byla v červenci, bylo teda dost horko, ale zase nebyly medúzy.

My jsme teda plavání neměli jako hlavní program, tak nám to zas až tak nevadilo. A klidně bych tam jela zas, pro mě to byl hlavně poprvé úžasný zážitek, moc se mi tam líbilo.

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 06. února 2017 20:38
Reakce na Zarinya:

Asi je to různé, podle velikosti i druhu medúzy a podle citlivosti oběti. Manžela taky žahla, ale měl jen červený pruh, chvíli to prý svědilo a pak už dobrý i bez ošetření. Druhý den už ani nebylo nic vidět. 

Mě to postihlo kdysi v Řecku, sice to bylo dost nepříjemné, ale spíš jen intenzivně pálila asi hodinu kůže, pak už to jen lehce brnělo a svědilo. Natírala jsem to Panthenolem na sluneční spáleniny, ten chladí a uklidňuje.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:03

Jo tak to taky potěší. No, já tam jedu v pátek, to jsou tam až do jedenácti, považ! Tak doufám, že to zvládnu a nebudu tam muset ten příští týden znovu. Ach jo. A pak se dočtu, že na Novým Zélandě to jde přepsat na kdejaký poště. No jo. Nejsme Nový Zéland, já vím.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:07

Nevím, jak bych svůj příběh s medůzou popsala ve zkratce... Spálila mě na lýtku(celém), já si ještě dřepla a obtiskla si to na stehno. Neudělala jsem nic, co se má ( třít místo pískem, odřít kreditkou, polít octem, počůrat...) šla do hotelu a sprchovala se sladkou vodou (nesmí se), šla na sluníčko (neexistuje)... Když to viděl manžel, málem volal záchranku, šla jsem do lékárny a dali mi kortikoidovou mast. V letadle vedle mě seděla nějaká doktorka, dostala hysterický záchvat, že vedle mě nebude sedět, že mám nakažlivou nemoc... Doma mi dal doktor kortikoidy, steroidy... Upozornili mě, že ty jizvy nikdy nezmizí ( zmizely). A manžela spálila posledni den dovolené, byl už poučen, požádal číšníka o ocet a v pohodě...

mám někde velmi nekvalitní fotku, zkusím ji sem dát...

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:22
Reakce na 999:

Auuu..jak dlouho se to hojilo? Prave planujeme dovolenou u more, ja uz tam teda asi ani nevlezu :D Ale co se ma delat po zahnuti meduzou jsem nevedela, pisu si! 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:30
Reakce na 999:

Auuu, to muselo hrozně bolet ... Jako varování je to dostačující.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:37

Tak jsem tu šmouhu vyčistila pěnou na kůži a pocákala impregnací (Collonil). Zdá se, že flek zmizel, jen je kůže v inkriminovaném místě taková matnější, ale žádné drama.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:38
Reakce na Torrah:

Přeju pevné nervy, ať to klapne na první dobrou .

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 06. února 2017 21:43
Reakce na whiskas:

Díky :) o dojmy se pak podělím, doufám, že budou jen dobré.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:02
Reakce na Kokoska:

Asi je to různé, podle velikosti i druhu medúzy a podle citlivosti oběti. Manžela taky žahla, ale měl jen červený pruh, chvíli to prý svědilo a pak už dobrý i bez ošetření. Druhý den už ani nebylo nic vidět. 

Mě to postihlo kdysi v Řecku, sice to bylo dost nepříjemné, ale spíš jen intenzivně pálila asi hodinu kůže, pak už to jen lehce brnělo a svědilo. Natírala jsem to Panthenolem na sluneční spáleniny, ten chladí a uklidňuje.

ano,takle jak to popisujete tak sem si to predstavovala,proto co popisovala Emerald  mne docela vydesilo.:-D

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:04
Reakce na Kokoska:

Díky za doporučení. Když jako hlavní problém je ve mně, já na tyhle jižní země fakt nejsem, v Řecku jsem byla zatím jen dvakrát, nikdo mi nic neudělal ani medúza mě nenapadla ani žralok ani nic, ale prostě už bych se tam potřetí v nějakém blízkém horizontu mod netěšila. A žít bych tam nechtěla vůbec, prostě mi to nějak nesedlo:-D. Jsem studenej psí čumák, bohužel tento zájem se mnou vůbec nikdo z blízkých nesdílí a všichni chtějí na jih (což asi není divu), jen já na sever:-D. Hlavně ten můj jižní typ doma, toho tady vyklopil čáp asi omylem, černej je v létě jako uhel a ještě se skoro nepotkáme, protože zatímco já si při třiceti stupních odcházím číst do sklepa, on si pod tou azurovou oblohou celej den lebedí :-D. Takže tak. Díky všem za tipy.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:07

Když jsem byla v Austrálii, tak na skoro každé pláži byla ve stojanu flaška s otcem. Tak asi to na to žahnutí od medúzy funguje.

Offline RoSa
10176 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:16
Reakce na Berta:

flaška s otcem ?

otec s flaškou?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:22

Jeden příspěvek k tomu "nechávání si věcí na později". Dneska se mi podařilo ve sprše upustit šampon - můj oblíbený, je trochu dražší, tak si ho většinou nechám dát k něčemu a trochu si ho šetřim, rozhodně se s ním nemyju každý den. No a dneska mi jeden úplně nový upadl tak nešťastě, že se naprosto nepochopitelně rozprsknul úplně po celé koupelně. Jako něco jsem zachránila, ale stejně  Prostě žádně nechávání na později. Nic 

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:22
Reakce na Karja:

Ze studenějších oblastí se mi moc líbilo Irsko. Jestli jste ještě nebyla, určitě tam zajeďte. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:23
Reakce na RoSa:

flaška s otcem ?

otec s flaškou?

Pardón, s octem samozřejmě!  Tablet si doplňuje, co se mu hodí. 

Offline RoSa
10176 příspěvků moje polička 06. února 2017 22:32
Reakce na Berta:

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 06. února 2017 23:08
Reakce na Berta:

RoSa To mi připomnělo dávný přežblebt jedné hlasatelky - Svatý ocet požehnal.... 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. února 2017 23:12
Reakce na MP Meri:

Tohle je úplně k vzteku, samozřejmě se nikdy nerozbije ta obyčejná věc, kterou denně používáš. Zásadně jedině vždcky ta drahá a sváteční.