Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 07. února 2017 21:48

Kartičku jsem myslela jako důkaz příslušnosti k nějaké zdravotní pojišťovně. Jakože mám kartičku VZP = platím, mám místo toho kartičku Teta drogerie = neplatím .

Ale ještě mě napadlo, jestli si to nepíšou třeba kvůli nějaké možnosti vypsání nemocenské, na ty propisovací papíry se vypisujou tyhle věci si myslím (nikdy jsem na nemocenské nebyla, tak jen tipuju). Nicméně pokud by to bylo kvůli nemocenské, předpokládám se můžou zeptat 100x kdykoli v předchozích 9 měsících.

A teda ségra byla vystavena krátce před porodem dlouhému monologu nějaké zdravotnice poté, co ona dobrá žena zjistila, že rodička odmítla test na Downa. Na to se najde čas dycky!

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:02
Reakce na Guinea Pig:

no ale ta kartička přece vůbec nic nedokazuje? dyť tam neni fotka a nic... a jestli je platná se z ní přeci nepozná, když ukončím pojištění a neodevzdám ji tak co? identifikovat osobu a ověřit rodné číslo zda je pojištěná by dávalo smysl, ale v tom kartička nehraje roli:-)

myslím že nemocenská se vypisuje zvlášť:-) hlavně teda při porodu o ni taknějak moc nejde:P ale třeba se tu najde nějaká zasvěcená osoba, která by nás do smyslu svého počínání zasvětila?

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:04

Asi bude muset, protože mně už došly nápady

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:06
Reakce na Guinea Pig:

hlavne se Down za par hodín vyresi. Je pravda, ze je lepší, kdyz se postizene ditko narodi na vyšším pracovisti, kde máji zkusenosti a jsou k tomu vybaveni. Stalo se kamaradce v malem spitale za Prahou a druhé bez reči rodina v Motole.

rekla bych, ze adresa zamestnavatele je potreba kvuliva materské.mne se pta na zamestnavatele i obvodacka, kdyz mam PN a vim, ze po porodu jsem do práce nic nenosila - možná to tam posilaji automaticky?

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:12

ja prosím. mama leta delala na pojistovne. Jak tam neni správne číslo pojistence, ale treba rodne číslo, tak pojiatovna peci neproplati. Karticku ma pojistenec vratit, je to v podminkach, ale pravda jsou i historky jak pacient vynda celý vejir karticek a ted si dochtore vyber, ktera se ti libi. Ale to je pro lekare vždy problém. Pojistovna to vyhodi ze sestavy a peci neproplati a musí se to dohladavat rucne.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:14
Reakce na Zarinya:

I Já,  navrch mi ta DM privátni značka dost vyhovuje,  tak to mám bez starosti :) ale dnes jsem se na Just navoněla "lepsim" parfémem a koupila si nove šaty, ktere si zítra beru. Nebudu si ty věci přeci schovávat do rakve :D

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:15
Reakce na continuity:

u neschopenky samozřejmě tam je to na zaměstnavatele nějak navázaný, logicky. co se týká porodu netuším zdali porodnice řeší něco se zaměstnavatelem (u mě teda vypisovala vždy gynekoložka), každopádně nemyslím si že by se to muselo zúřadovat nutně přímo během porodu

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:17

jinak ze tam neni fotka. Cislem odvozenym z roku narozeni, mesice a pohlavi to vetsinou začína a ti lekari jsou na to docela vycviceni. Kdyby baba donesla karticku vnoucete nebo manzela, tak by jim to tuklo.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:23

určite neco posilat nekdo musí, protoze jsou jina pravidlá, kdyz se treba narodi dvojcata. A to už gynekolog neresi. Ten posila zamestnavateli ten prvni papir, ten si tam donese žena sama. Ale po porodu už ja v práci nebyla. Slo by se zeptat v poradne a mne se asi v ptali tam. Už vážne nevim. U druhého porodu jsem tam navic prijela ve stavu, ze vsichni byli radi, ze jsme stihli alespon najit predporodni vysetreni.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:27
Reakce na continuity:

No ale nebylo by mozny se na to zeptat az po porodu? Na toho zamestanavatele, kdyz uz to teda musi byt. 

A vubec, kdyz zena nebude mit karticku pojistovny, ale bude rodit, to ji jako vyhodi? Ja myslela, ze v urgentnich pripadech musi cloveka osetrit tak jako tak, nebo se mylim? Nemam o tom moc prehled, jak v CR tohle funguje. 

Ja chapu, ze potrebujou nejaky udaje, ale nevim, jestli to musi vsechno vyrizovat zrovna uprostred rozbehlyho porodu. 

No ale je pravda, ze ja jsem dorazila do nemocnice za pet minut dvanact, vlastne ani moc nevim, na co vsechno se me ptali, mam to v dost velky mlze. :) 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:42
Reakce na Guinea Pig:

Já jsem byla doslova v šoku, když jsem koukala na Čtyři v tom a jedna ta rodička běhala v kontrakcích po ordinaci a nějaká hodně nepříjemná sestra se jí ptala na zaměstnání a zaměstnavatele a adresu zaměstnavatele!!!?? Vůbec nechápu K ČEMU?! jí to bylo, když teda pominu tu nevhodnou dobu. Ale od již rodících žen jsem slyšela, že je to normální. Může mi to někdo zasvěcený vysvětlit? Protože to mi hlava fakt nebere.

Hele zaměstnání a zaměstnavatele rodičky ještě chápu,t am to může být kvůli mateřské. Ale křčemu potřebují zaměstnání a adresu zaměstnavatele otce, to jsme s manželem fakt nevymysleli... maximálně tak do statistik anebo aby věděli, jestli si mají dávat zvláštní abcha (v případě právníka/doktora)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:44

no ale ta kartička přece vůbec nic nedokazuje? dyť tam neni fotka a nic... a jestli je platná se z ní přeci nepozná, když ukončím pojištění a neodevzdám ji tak co? identifikovat osobu a ověřit rodné číslo zda je pojištěná by dávalo smysl, ale v tom kartička nehraje roli:-)

myslím že nemocenská se vypisuje zvlášť:-) hlavně teda při porodu o ni taknějak moc nejde:P ale třeba se tu najde nějaká zasvěcená osoba, která by nás do smyslu svého počínání zasvětila?

kartička znamená, že je daná osoba v čr pojištěná, když jdeš k doktorovi, který tě nezná, obvykle předkládáš i OP, takže si to porovnají..... Já jsem v ČR ze zdravotka odhlášená a kartičku jsem musela odevzdat. Německá je teda s fotkou a dokonce s čipem, takže nikde zatím nechtěli OP

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:49
Reakce na Setare:

tak pro ne je to príjem k hospitalizaci. U prvniho porodu mi to nijak nevadilo. Byla jsem tam dost brzy, porodni asistentka pockala, kým kontrakce prejde.

bez karticky vás v urgentnim prípade osetri, ale musí poskytnout peci v ohrozeni života. Navic dite jde prvni dny na pojistku matky.proste se porodu a karticku donese muž druhy den. Ale chapu, ze je v tom spoukoli komplikace, jedna nedonesla karticku, druhá nemá papiry z matriky a tretí chybi adresa zamestnavatele. A lekari porad slouzi 24 hodín v kuse.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:50
Reakce na A666:

tam ma taky nárok na nejaké voľno. Ale to nevim, to je ted par let nové.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:57
Reakce na continuity:

tak pro ne je to príjem k hospitalizaci. U prvniho porodu mi to nijak nevadilo. Byla jsem tam dost brzy, porodni asistentka pockala, kým kontrakce prejde.

bez karticky vás v urgentnim prípade osetri, ale musí poskytnout peci v ohrozeni života. Navic dite jde prvni dny na pojistku matky.proste se porodu a karticku donese muž druhy den. Ale chapu, ze je v tom spoukoli komplikace, jedna nedonesla karticku, druhá nemá papiry z matriky a tretí chybi adresa zamestnavatele. A lekari porad slouzi 24 hodín v kuse.

Já to, že je to příjem k hospitalizaci chápu. Jen nechápu, proč většinou to samé chtějí v poradně a pak znovu při porodu..... když mě hospitalizovali ve VFN před 2 rokama, tak měli mou kartu z doby asi 8 let předtím, jen se zeptali, zda je vše stejné a nic dalšího (kromě léků, co beru a souhlasu s výkonem) se mnou nesepisovali.... Pak prostě enchápu, proč ženu, která tam byla naposled třeba před týdnem v poradně (někdy i den předtím) znovu zpovídají.....

Plus teda ta těhotná má průkazku, kde to nejdůležitější je k dohledání.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2017 22:58
Reakce na continuity:

tam ma taky nárok na nejaké voľno. Ale to nevim, to je ted par let nové.

Tak to ybch čekala, že stačí potvrzení z porodnice :) Stejně se to v těch systémech asi tak rychle nepropíše. Ale dobrý vysvětlení :)

Offline RoSa
10176 příspěvků moje polička 07. února 2017 23:01
Reakce na A666:

Třeba je to jen pro rozptýlení, aby myslela na něco jiného. Při uspávání před operací s Tebou anesteziolog taky plká o hovadinách...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. února 2017 23:06
Reakce na RoSa:

Třeba je to jen pro rozptýlení, aby myslela na něco jiného. Při uspávání před operací s Tebou anesteziolog taky plká o hovadinách...

Zajímavá úvaha Alespoň že ten anesteziolog nechce adresy zaměstnavatelů celé rodiny

Já měla naposled před uspáním smůlu, byla tak studentka a chtěla se specializovat na anesteziologii, takže místo uklidňování mě jí tam anesteziolog detailně popisoval, jaks i pacienta (mě) před uspáním trochu prodýchne kyslíkem, aby pak měl čas na tu intubaci

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 07. února 2017 23:08
Reakce na A666:

jak pisu ja si nejaké extra vyslechy nepamatuji. Potvrdili si, ze je vsechno ok. Za mne tedy zlatý porod, sestinedeli nebyla zadna zóna klidu, ale sileny  opruz. Porad v tom pokoji nekdo courala. Zenska vizita, detská vizita, detská sestra koupani, Pak pupecnik, jidlo jsen mela vsechno studený a ve chvilkach, kdy jsem neresila zdravotnícky personal nebo nekojila jsem zkousela spat.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 08. února 2017 06:53
Reakce na continuity:

Z posledního porodu si pamatuju vlastně jen dvě otázky, ta první, pronesená dost blahoslonně Tak vy myslíte, že rodíte (u třetího dítěte, tak jsem řekla, že si jsem dost jistá), ta druhá po letmém vyšetření už byla spíš vyděšená A myslíte, že ještě dojdete na sál nebo chcete zůstat tady?

Tak jsem pravila, že na sál ještě dojdu, ale je fakt, že do deseti minut od chvíle, kdy jsem otevřela dveře ordinace byla dračice na světě.

A šestinedělí mě vždycky štvalo tak, že teď potřetí jsem osm hodin po porodu stála ve dveřích s taškou a miminem a mizela domů. V mém věku už na tohle sdílení tělesných a myšlenkových pochodů tolika lidí fakt nejsem zvědavá.