Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 08. února 2017 09:37

Tak já vám za pár týdnů napíšu, jak to maj teď v Motole Zatím se mě pořád ptají hlavně na závažné choroby v rodině a můj zdravotní stav od dětství až doposud. Třeba když se ptali na zlomeniny a já udala pouze zlomený malíček na noze v asi 10 letech, tak se doktor dotazoval, jestli levej nebo pravej

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. února 2017 09:51

stezuju si, ze me taky dostihla chripka. :-/ztratila sem hlas, sedim u doktora a je tu strasne lidi. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. února 2017 11:17
Reakce na Zarinya:

Tak abyste tam ještě něco nechytla! 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. února 2017 11:32
Reakce na ionicera:

vsichni vypadali zdraveji nez ja.:-D

Online Kokoska
34975 příspěvků moje polička 08. února 2017 11:35

Když pacient nahlásí nesprávnou pojišťovnu, tak ta pojišťovna lékaři/nemocnici účet za péči neuhradí, ale pošlou mu protokol, kde je přesně číslo účtu, rodné číslo a pojišťovna, u které pacient je skutečně pojištěný, a může se to pak přeúčtovat. Existuje pro lékaře v případě pochybností i možnost dotázat se telefonicky před ošetřením, ale to zdržuje, tak to řeší spíš následně. VZP, nevím jak ostatní, poskytují zdravotnickým zařízením seznam ověřených rodných čísel, který se dá načíst do počítačového systému. 

Program by měl samozřejmě umět i zadat prozatímní rodné číslo, když je třeba pacient v bezvědomí nebo namol a nekomunikuje. Pro pojiš´tovnu se to pak dá opravit, ale důležité to je pro dokumentaci, mám pocit, že se do nějaké doby musí vytisknout přijímací papíry a bez nějaké identifikace pacienta to nejde. Jméno nestačí, musí to být jednoznačné.

Nemocniční systém by měl taky umět sdílet informace mezi odděleními, ale když vás jedno oddělení přijímá třeba k operaci, většinou se nespoléhá na to, že to někdo jiný, jinde a v jinou dobu napsal správně. Kdyby někdo zapomněl do anamnézy napsat alergii a druhý se spolehl na to, že není, mohlo by to dopadnout špatně.

Zaměstnavatel asi při porodu není to nejdůležitější, spíš se nechce sestrám pak ty příjmové papíry hledat a doplňovat, taky té úředničiny je hodně a chápu, že to chtějí mít odbyté. Papírová dokumentace je zatím povinná. Elektronické podpisy zatím moc rozšířené nejsou a taky to stojí peníze za každý jeden podpis.

Online Kokoska
34975 příspěvků moje polička 08. února 2017 11:49

Ještě dodatek k příjmu k porodu - zaměstnání otce je povinná statistická položka, zaměstnavatel teda už ne. Kolem porodu je strašná spousta vykazování a hlášení, jednak za matku, jednak za dítě.

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:10
Reakce na Kokoska:

nojo, zdravotni sestry misto pece o pacienta vyplnuji kolonky pro statistak. parada(vim ze za to nemuzou)

Online Kokoska
34975 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:17

Dokonce jsem psala diplomku na téma spotřeby času sester na různé druhy práce. Už si nepamatuju přesný název, ale dělaly se časové studie a zaznamenávalo se, kolik času na co sestra spotřebuje, co právě dělá při náhodné návštěvě u ní v ordinaci apod. Už tenkrát před několika desetiletími to vycházelo asi na 1/3 papírování a určitě to teď není lepší. Je fakt, že spousta věcí se tiskne a nemusí se na 6 lejster opisovat stejné údaje jako jméno a adresa, ale zas přibyly další věci.

Offline Lamicka
14197 příspěvků moje polička 08. února 2017 13:29
Reakce na žluťásek:

V Motole na příjmu se vás vyptají zase od začátku, tak jim ten malíček tentokrát můžete utajit . V Motole jsem rodila 2x, jsou tam milé porodní asestentky i lékařky, dokonce mi odnesly tašku na porodní sál. Lékaři machři. Dobrá volba. Jen ty poradny pro těhotné jsou strašné, tam by jeden zapustil kořeny

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. února 2017 19:33
Reakce na Kokoska:

Ještě dodatek k příjmu k porodu - zaměstnání otce je povinná statistická položka, zaměstnavatel teda už ne. Kolem porodu je strašná spousta vykazování a hlášení, jednak za matku, jednak za dítě.

jakože aby pak někdo mohl vyhodnotit, že loni měli instalatéři víc dětí jak obkladači? no to je interesantní.

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 08. února 2017 19:53
Reakce na Guinea Pig:

nojo, to by ses divila co vsechno stat zajima:-)))

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. února 2017 20:06

No jako už jsem byla párkrát překvapená. Každopádně je mi to nepříjemné, nechápu, proč bych měla něco dělat jenom proto, že "se to tak dělá".

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 08. února 2017 20:33

úprimne, vyplnovani nejruznejsich urednych lejster mam v kategórii veci, ktere nemuzu zmenit, tak se s nimi smiruji docela snadno na rozdil od treba internich pravidel u nas v praci, ktere se snazim zjednodusovat s gustem, nebo dementniho daňového systému. Tam vynakladam jiste nemale usili, abych se v tom naucila trochu chodiť, kdyz už tonejde jen tak zmenit.

Online Kokoska
34975 příspěvků moje polička 08. února 2017 22:13
Reakce na Guinea Pig:

Tak beru zpět, letos už to tam není. Ale pořád je tam rodinný stav matky, její stupeň vzdělání a byliště - nejenom obec, ale statistické číslo obce, číslo obce s rozšířenou působností (neptejte se mě, co to je), číslo kraje a okresu, státní příslušnost a země původu. A pak ještě celý hustě potištěný list lékařských údajů.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 09. února 2017 07:10
Reakce na Kokoska:

Tak to už je lepší toto. Z toho kouká aspoň nějaký zisk.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2017 09:51

Tak to mě zaujalo, že k porodu si mám vzít oddací list (kdepak je mu asi konec?) a psací potřeby. Říkám si, jestli by se ty administrativní úkony nedaly zařídit nějak předem...

Online Kokoska
34975 příspěvků moje polička 09. února 2017 09:55
Reakce na Mohučanka:

Oddací list? Kdo tohle zase vymyslel? A co když rodička žádný nemá? 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 09. února 2017 10:08
Reakce na Kokoska:

V tom případě to zcela jasně není rodička. Děti se rodí po svatbě, přece! 

Online Kokoska
34975 příspěvků moje polička 09. února 2017 10:22
Reakce na Jehelníček:

Ale houby, to věděl i malej Vašek, že stačí, když se mají lidi rádi 

A někdy se ani moc rádi mít nemusí...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2017 10:22
Reakce na Kokoska:

Tak rodný list, případně i rozsudek o rozvodu...Kdo to vymyslel fakt nevím, a taky nevím, proč se to musí řešit v době porodu.

Jehelníček