Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 09. února 2017 16:44

Při první návštěvě poradny jsem dostala k vyplnění asi 8 listů popsaných z obou stran. Nejdřív se jde do kartotéky, kde vám hrozně protivná paní založí kartu a chce vyplnit (první) informovaný souhlas. Ten stejný informovaný souhlas je pak potřeba vyplnit o půl hodiny později znovu společně s hromadou jiných papírů, které dostanete od sestry. Pak se zas asi tak hodinu až několik hodin čeká na kontrolu u lékařky, která nejdřív nacvaká do počítače všechny ty rodinné anamnézy, pak se poptá, jestli mi nebudou vadit medici a jestli mě smějí jenom okukovat nebo i vyšetřovat (dvakrát jsem hodinu předtím vyplnila do formuláře, že nevadí) a v závěru při odchodu dostanete složku asi deseti dalších papírů, které je potřeba vyplnit doma a přinést s sebou k porodu. Mimo jiné je tam třetí informovaný souhlas. (Ty listy s informovanými souhlasy, které jsem vyplňovala, byly označené písmeny A a H; doufám, že než porodím, nebudu muset vyplňovat i informovaný souhlas B, C, D, E, F a G )

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 09. února 2017 17:15

no presne, kdyby to bylo obcas o vikendu, tak ani nemuknu, ale tohle je uprostred tydne treba ve ctyri rano, takze se fakt nevyspim. on este ma takovej postoj jakoze co ho bude poucovat nejaka pristehovala z ruska, chapes. navic bydlim sama baba, proste celkove nevyhodna situace. no probrala jsem to s kamaradem a nasmolila mu ted to upozorneni, ktery mu hodim do schranky. panc mluvit se s nim neda.

tak snad to pomuze, no. policajty na nej volat nechcu, to by bylo jak s kanonem na vrabce. ale spat se v tom duneni basu taky neda.  

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 09. února 2017 17:43
Reakce na Lilly_Ku:

Jsem docela překvapená, že si tohle v Německu někdo dovolí. Za nás tam ve většině domů existovaly domovní řády, ve kterých třeba bylo výslovně napsané, že se nájemníci nesmí koupat mezi 22 - 6 hodinou, aby nerušili ostatní apod...

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 09. února 2017 18:48
Reakce na Emerald:

no je to boj. my tu domovni rad samozrejme mame taky, na coz ho pisemne taky upozornuju.

ty to tady vlastne znas - bydlim v severnim neuköllnu u prrimo landwehrkanalu, coz byla jeste pred deseti lety uplne zapomenuta pustina, kde bydleli delnasi, gastarbeiteri atp. pred par lety se sem zacali stehovat studenti za levnyma najmama a postpnym procesem se cela ctvrt uplne promenila. ja tenkrat jeste jako student vychytala malej a levnej byt, ve kterym ted bydli takova smesma starousedliku a "novych". je mi celkem jasny, ze to od toho sedesatiletyho alkace, kterej se tu stara o dvur a jinak drepi doma, schytavam tak nejak zastupne za vsechny privandrovalce, nejen ze zahranici ale i z bohatych starych spolkovych zemi. coz teda neni polehcujici okolnost, ja samoze nemuzu za jeho posranej zivot, ale proste pro ilustraci.

vyhledove se chcu prestehovat do vetsiho a nekam s normalnima lidma, ale za byty jako je muj v nasi lokalite se ted plati dvakrat vic, pokud budu chtit neco vetsiho, tak minimalne trikrat az trikrat a pul vic. takze zatim jsem ve fazi odhodlavani, navic ted menim pracovni obor s trochu nejistou perspektivou, takze se mi uplne nechce se zrovna ted hnat do nejakych extravaganci.

vy jste tenkrat bydleli kde?   

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 09. února 2017 18:52
Reakce na :

s tim spravcem to je pravda, jenze u nas je sprava uplne na hovno s prominutim. uz jsem si to studovala, musim nejdriv vest ten protokol, ten pak muzu poslat na domovni spravu a kdyz se nic nebude dit, muzu svevolne snizit najem kvuli tomu, ze mi nejsou schopni zajistit klidny bydleni.

policajty zavolat by taky slo, ale proste se chcu vyhnout zbytecne eskalaci, navic volat policajty protoze borec pode mnouo si moc nahlas pousti stereo mi proste prijde na hlavu. tohle fakt az v poslednim stadiu.

ted doufam, ze se bude krotit, kdyz vi, ze vedu ten protokol.

ja mam uprimne receno i trochu strach, bydlim tu sama baba a proste mi je neprrijemnej pocit, ze o patro niz bydli borec, kterej ma problemy s chlastem, fyzicky je na tom mnohem lip nez ja a ja se s nim takhle hadam. achjo.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 09. února 2017 19:08
Reakce na Lilly_Ku:

Přiznám se, že Berlín zase až tolik neznám, protože jsme se tam přestěhovali, když byly dceři 4 měsíce, já byla tak první rok ze všeho dost vykulená ( mimino, nové prostředí, němčina, kterou jsem stihla do té doby zapomenout ), pak se tam ještě narodil syn, takže na nějaké detailní poznávání nebyl moc čas...

Bydleli jsme v Pankowě, v sídlištní zástavbě, hezký Pankow byl od nás asi tak 15 - 20 min chůze. Tehdy jsem byla ráda, že bydlíme v komplexu, který patřil české a slovenské ambasádě, a já tak můžu tahat rozumy z lidí, kteří tam už nějakou dobu byli ( naše rodina ale nepatřila pod ambasádu, byt jsme tam podědili po manželových předchůdcích ). Pak ten komplex obě ambasády prodaly, teď jsem koukala, že to tam vypadá úplně jinak - ten hezký Pankow se posunul blíž a už to tam evidentně není tak sockoidní jako dřív.

Ty ceny v Berlíně jsou teď evidentně výrazně jinde než za nás. Když si asi v roce 2012 musela manželova nástupkyně kvůli prodeji toho paneláku hledat byt jinde, říkala, že neuvěřitelně stouply a ona se samozřejmě musela vejít do nějakého finančního rámce, který zaměstnavatel poskytl. Prý to byl dost oříšek. My jsme tohle vůbec neřešili, přestože náš byt měl asi 200 m2.

Z Berlína se prostě stalo módní město, to je vždycky trochu průser.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 09. února 2017 19:22
Reakce na Garfie:

Jojo, někdo se tu pozastavoval nad tou spoustou otázek u porodu-konkrétně nad zaměstnáním otce, k čemu je to dobré? Jestli se jako vede statistika, kdo má víc dětí jestli instalatér nebo obkladač a k čemu to je? 

jo, to jsem byla já, tímto se omlouvám Lamicka za mystifikaci. Ale instalatéři by mohli mít víc dětí, neznáte všechny ty lechtivé filmy, kde opravář pračky rozebírá ty trubky, má jen montérky, bez trička, a na mohutných svalnatých ramenou mu stékají drobné kapky potu? Akorát by paní musela být upřímná do toho slavného dotazníku u porodu.

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 09. února 2017 19:27
Reakce na Emerald:

nojo, ty ceny rozhodne jinde jsou. jsem tu od roku 2008 a fakt nostalgicky vzpominam na ceny, nad kteryma jsem  se tenkrat ofrnovala. jezis takovej dvoupokojac ve stare zastavbe za 500 E bych dnes brala vsema deseti. jenze za studii jsem si ho nemohlaa dovolit a dnes tady stoji stejny prachy garsonka :)

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 09. února 2017 19:55
Reakce na Lilly_Ku:

nojo, ty ceny rozhodne jinde jsou. jsem tu od roku 2008 a fakt nostalgicky vzpominam na ceny, nad kteryma jsem  se tenkrat ofrnovala. jezis takovej dvoupokojac ve stare zastavbe za 500 E bych dnes brala vsema deseti. jenze za studii jsem si ho nemohlaa dovolit a dnes tady stoji stejny prachy garsonka :)

My jsme za ten náš óbrbyt platili 1200 eur, to už je dnes taky scifi.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 09. února 2017 19:57
Reakce na Lilly_Ku:

já nemyslela státní policii, u nás je od těch drobných přestupků městská, u vás mi pošeptal google že existuje něco s názvem ordnugsamt. každopádně jestli bydlíš v takové pekelné čtvrti, tak to bude furt něco:-/ snad ti vyjde to stěhování za čas

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 09. února 2017 20:12
Reakce na Setare:

Urcite :) Navic bych se divila, kdyby ji potom nekde nejaka dobra duse nepopotahovala, jak si to dovolila, porodit nekde v aute, na to tam nemaji kolonku  

na to prosím kolonka je. To mi kamaradka vykladala jak pani porodila na stole ve vestibulu a už tam psali, ze to bylo mimo porodnice

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. února 2017 23:49

Tak si dneska stěžuju, že mi dali sádru na dalších 10 dní a já jsem už fakt nemožná, ta ruka mi děsně chybí Navíc bych potřebovala dělat na pc a můžu houby

Jinak s nepříjemným sousedem soucítím, náms e pro změnu sem tam prohání nad hlavama snad stádo slonů anebo tam hrají bowling.... Holt dřevěné stropy :( Alespoň že to mytí mezi 22 a 6 nemáme zakázané :) Jinak si nemůžeme stěžvat, máme byt v zástavbě z 30.let, všude fůra zeleně a nájem 510Eur za 65m2. Je to ale menší (500 tisíc) město v Sasku, tj. na východě, což je na ceně znát. Jen jsem teď zvědavá, jaké budou nedoplatky, protože zálohy jsou údajně obvykle i u větších bytů počítány na 1 osobu.....

Offline Janulik03
20267 příspěvků moje polička 10. února 2017 08:42

Zomrela. Všetci sa chceli poskladat na veniec v práci, tak sa vybralo dosť €. Ked sme to zrátali a idem objednať veniec za firmu, kolega tu vyhlásil, že nech nekupujeme také drahé "zbytočnosti". Aj tak sa to vyhodí. Že nech radšej dáme toto na charitu. A bol strašne vytočený že ho ignorujeme s tou požiadavkou. No, nebránim sa charite, ale skutočne jej idem dať urobiť krásny veniec . Som si poplakala v kuchynke a teraz som strašne nahnevaná. Nemôžem to ani nikde povedať, tak sem hádam nevadí ..... Prepáčte za výlev, ale muselo to niekde von.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 10. února 2017 08:46
Reakce na Janulik03:

No, je mi Vás líto. Ale rozhodli ste se dobře, ne všechno musí na charitu a není 'zbytečnost' rozloučit se s někým, kdo pro vás něco znamenal..

jestli má potřebu dávat na charitu, ať dá sám ze svýho

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 10. února 2017 08:59
Reakce na Janulik03:

Upřímnou soustrast, kolega je debil a nad ním nemá cenu plakat. Krásný a velký věnec či pořádné květiny mají smysl pro pozůstalé, uvidí, že paní svůj čas v práci trávila s kolegy, co jim na ní záleželo. Je to krásné gesto. Vyberte ten nejkrásnější a kolegu pošlete ve své mysli do prdele, ona mu to karma jednou sečte. Držte se!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. února 2017 09:19

Stezuju si, ze mam nabeh (doufam, ze jen ten) na zanet slach v leve ruce... Jsem levacka. Ruka me boli uz 14 dni, pred ctrnacti dny byl jeden den takovy, ze jsem si musela vzit prasky, abych byla schopna pracovat, ale pricitala jsrm to pretizeni ruky... Pak mi malem vypadla z ruky konvice s vodou, mam problem zvednout z vesaku rucnik... Vcera jsem popsala priznaky kamaradce lekarce a ta vypalila diagnozu s tim, ze si mam zajit k doktorovi (protoze ona je v lbc, ja v pze a tak to bylo jen po siti). Tak si v pondeli asi udelam vylet...

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 10. února 2017 09:22
Reakce na Janulik03:

to je mi lito. venec a souvisejici odchodove ritualy rozhodne smysl maji!

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 10. února 2017 09:25
Reakce na A666:

jo saska mesta, tam jsou baraky! jednou jsme hrali myslim v lipsku a spali jsme u znamyho v byte, kterej mel komoru pomalu tak velkou jak celej muj berlinskej krcalek :D

s rukou preju, at se ti cas aspon castecne podari vyuzit k odpocinku! :)