Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 10. února 2017 09:29
Reakce na :

No, mně to taky přišlo divný. Ale čekala bych teda, když už člověk zavolá policii, že to budou nějak řešit. Ne že řeknou "klidně volejte znova, ale když neotevře, nemůžeme nic dělat". Jakej to má smysl? A jak má normální člověk, kterej něco takový řeší poprvý, vědět, že je musí donutit sepsat hlášení?

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 10. února 2017 10:22
Reakce na Janulik03:

Zomrela. Všetci sa chceli poskladat na veniec v práci, tak sa vybralo dosť €. Ked sme to zrátali a idem objednať veniec za firmu, kolega tu vyhlásil, že nech nekupujeme také drahé "zbytočnosti". Aj tak sa to vyhodí. Že nech radšej dáme toto na charitu. A bol strašne vytočený že ho ignorujeme s tou požiadavkou. No, nebránim sa charite, ale skutočne jej idem dať urobiť krásny veniec . Som si poplakala v kuchynke a teraz som strašne nahnevaná. Nemôžem to ani nikde povedať, tak sem hádam nevadí ..... Prepáčte za výlev, ale muselo to niekde von.

Je mi to ľúto.

Kolegu ignoruj, zoči-voči väčšej sume peňazí, obzvlášť v emocionálne vypätej situácii ľudia niekedy konajú skratovo.

Rozhodne je dobre, dať jej z toho spraviť veniec. Keby ste jej každý kúpili jednu kyticu, spolu by to bola rovnaká suma a toto je predsa len krajšie, navrch spoločné rozlúčenie.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 10. února 2017 10:43
Reakce na Janulik03:

Upřímnou soustrast. :-(

Kolegu neřeš, nemyslel to zřejmě zle, ale ty jsi to napsala přesně-všichni jste se chtěli poskládat na věnec-a to jste také udělali. Na charitu se budete moct složit jindy, když by na to přišlo. Krásný věnec je pro vás důležitý jako forma důstojného rozloučení. A i když to zní podivně, je to i forma pocty a útěchy rodině, potěší je to, jakkoli se zdá, že to není důležité. 

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 10. února 2017 10:48
Reakce na Garfie:

souhlasim. predtim jsem si nebyla uplne jista, jak to formulovat, protoze mi to taky prislo trochu divny. myslim si ale, ze se jedna o urcitou formu prechodovyho ritualu, ktery je dulezity prave pro pozustale. nemyslim to tak, ze by se to muselo delat, ale ze to pomuze prozit rozlouceni s tim clovekem a v tom smyslu je to opravdovou utechou.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 10. února 2017 11:09

Asi bych měla začít šetřit na plastiku. Včera jsem si byla vybírat nový makeup a "ujala" se mě paní prodavačka, kterou jsem tipovala cca na 60 let. Probíraly jsme + a - různých značek a u jedné onou paní doporučované jsem se dozvěděla, že v "našem" věku, je již velmi důležité do makeupu investovat .... Padla na mě depka a přešla chuť na nákup čehokoli, kromě poukazu na kliniku Esthé a plánování výletu do Pelhřimova. 

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 10. února 2017 11:49
Reakce na Lilly_Ku:

Tak to s vámi soucítím, zažila jsem to. My se kvůli tomu přestěhovali. Včas, než jsem někoho zavraždila.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. února 2017 12:06
Reakce na Lilly_Ku:

Garfie Už si připadám blbě, že poslední dobou tu pořád s někým souhlasím, ale souhlasím zase. I když uznávám, ež to může být dost individuální, tak pohřeb a ty ceremonie kolem podle mě slouží nejen jako takové rozloučení a vzdání nějaké úcty životu toho odešlého, ale právě i jako takové ohraničení, jasný předěl, který pomůže uvědomění si odchodu pro ty, kdo tu zůstali. Z toho důvodu vidím význam věnce nejen jako nějaké potěchy rodiny, i když taky to funguje, ale i (a možná víc) i pro toho, kdo to ho dává.

Ze svých zkušeností toho, kdo musel pohřeb pro nejbližší  organizovat, ještě teda musím napsat, že jsem nakonec byla vděčná právě i za nutnost organizace věcí kolem, i těch praktických, jako vybírání oblečení, hudby, květin a tak, protože ta nutnost soustředění se na ně mi dost pomohla se vyrovnat se s tím šokem ze situace. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. února 2017 12:37
Reakce na whiskas:

Do kremu, ktery vam bude sedet, je fajn investovat vzdycky, stejne tak do makeupu, jeji neempatickou reakci se nenechte rozhodit. Nicmene priznavam, ze ac jsem jako vizazistka zkousela ledascos, skoncila jsem u Mixa kremů. Makeupy pouzivam od Inglotu (vyborny pomer ceny a kvality) a vhodnost doladuji predevsim technikou nanaseni. Jde hlavne o to, aby vam sedel barevne, nebyl vam neprijemny vuni a aby vam byla prijemna konzistence. 

Online Lilly_Ku
4544 příspěvků moje polička 10. února 2017 12:39
Reakce na whiskas:

kdybych byla prodavacka, tak budu tvrdit to samy, panc budu chtit co nejvic a co nejlip prodat. a celej kosmetickej prumysl zije z pocitu nedostatecnosti zen, kterej pilne dozivuje a podporuje, panc jinak by se prodavalo mnohem hur.

jinak aby bylo jasno, makeup taky pouzivam, nebo vlastne teda BB cream od Biodermy, fantastickej pomer ceny a kvality.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. února 2017 12:45
Reakce na Lilly_Ku:

jo saska mesta, tam jsou baraky! jednou jsme hrali myslim v lipsku a spali jsme u znamyho v byte, kterej mel komoru pomalu tak velkou jak celej muj berlinskej krcalek :D

s rukou preju, at se ti cas aspon castecne podari vyuzit k odpocinku! :)

My ted atak velkou komoru nemáme, ale máme sklep velký skoro jak jedna místnost  Jsou to teda řadové bytovky, celá čtvť je v podobném stylu, ale je tu spousta zeleně, mezi baráky jsou zahrádky, kde se dá i věšet prádlo a my máme navíc rohový byt, což je trochu nevýhodnější na topení, ale máme krásná rohová okna  Takže si zatím enmůžu stěžovat, snad se to nezmění až přijde vyúčtování

Díky, odpočívat jsem se snažila, ale ta práce začíná hořet... Holt poučení pro příště - nedokládej práci s tím,  že máš moře času, zlomíš si ruku

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. února 2017 12:50
Reakce na Janulik03:

Zomrela. Všetci sa chceli poskladat na veniec v práci, tak sa vybralo dosť €. Ked sme to zrátali a idem objednať veniec za firmu, kolega tu vyhlásil, že nech nekupujeme také drahé "zbytočnosti". Aj tak sa to vyhodí. Že nech radšej dáme toto na charitu. A bol strašne vytočený že ho ignorujeme s tou požiadavkou. No, nebránim sa charite, ale skutočne jej idem dať urobiť krásny veniec . Som si poplakala v kuchynke a teraz som strašne nahnevaná. Nemôžem to ani nikde povedať, tak sem hádam nevadí ..... Prepáčte za výlev, ale muselo to niekde von.

Upřímnou soustrast. Jinak chápu Vaše rozčarování nad kolegou, ale oni jsou někteří lidé citoví balvani a prostě to nechápou, nechápou tu emoční rovinu a pak jim peníze přijdou jako vyhozené. Věnec určitě kupte, bude to dobré pro vás (symbolicky se rozloučíte) i pro rodinu (uvidí, že vám na kolegyni záleželo), když to neuděláte, je pravděpodobné, že si to budete dřív nebo později vyčítat.... Pokud se to kolegovy nelíbí, tak ať nepřispívá a dá na charitu svůj příspěvek...

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:03
Reakce na Zina:

Lilly_Ku Amun Ty přechodové rituály jsou důležité. Nedávno mi zemřela teta, bylo jí 90, také nechtěla pohřeb, navíc tomu nepřály i další okolnosti. A taky mi to chybí. Přestože jsme sedli do auta a jeli za sestřenicí a její rodnou asi 100 km jen na kafe, vlastně to byla taková spontánní tryzna. 

A i účast ostatních potěší, vím dobře, že příbuzné (je to tedy asi jen taková ženská specialita) po pohřbu probírají kdo všechno přišel a tak. 

Online Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:04
Reakce na whiskas:

což mi připomnělo, že jsem včera viděla reklamu na nějakej make-up s Monikou Koblížkovou - no, a úplně mě teda nepřesvědčila, že ví, co je dobrý...(možná kdyby ho neměla nanesenej zednickou lžící?)

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:24
Reakce na Potrefenáhusa:

No teda. Ty close-up zabery me tedy taky nepresvedcily. To jsem docela prekvapena.

Offline Sweet Potato
40401 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:55
Reakce na whiskas:

Já myslím, že tím ta dobrá žena (která si určitě nemyslí, že vypadá na 60;-)) chtěla předvést, že z vlastní zkušenosti rozumí tvé zralé pleti, na rozdíl od nějaké dvacetileté žáby u konkurence.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. února 2017 13:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak to me presvedcilo - true match nebudu zkouset