Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. července 2022 14:31

Tiez mi to vyhovuje, o tyzden tu hlasia skoro 40, to si nechajte .

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. července 2022 14:35

dzizisketa Kora Estara Tulipe přesně tak. Minulý víkend jsme byli v Polabí, čekala jsem, které dítě padne s úžehem či úpalem, jaké bylo vedro. A oba sváteční dny byly taky vyloženě letní.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 10. července 2022 15:10

Souhlas. Všichni, kterým je aspoň třicet si snad musí pamatovat, že takhle vždycky aspoň týden v červenci vypadal. Jen by teda už konečně mělo pršet i tady!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2022 15:31

dzizisketa nenormální to není, máma vždycky říká, že jako děti málokdy v létě sundali mikiny. Ale ségry na táboře pod stanem na Lipně je mi trochu líto:) Ale je fakt, že je to jen pár dní.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2022 15:33

Mrakoplas lepší než 35+ je to stoprocentně! Já jsem docela ráda, když se počasí střídá. Jako je teď bych celé léto nechtěla, ale zase tři měsíce v kuse mít 30, to je děs.

Offline Fiction
1642 příspěvků moje polička 10. července 2022 15:50

Já jsem za ochlazení a déšť ráda, za mne by v ČR nemuselo být nikdy nad 30 st.C.

A k té "zimě" na táboře, vzpomínám si, že jsem to měla ráda, prodloužil se polední klid, kecali a blbli jsme ve stanu a zima ani vlhko mi nevadilo. A klidně jsme lítali i venku. Ale teda v tom dětství mi nevadilo ani vedro.

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 10. července 2022 15:58

Fiction Zima přes den na táboře není nic strašného lepši než hic. To vedro bývá dost úmorné. Já se jen bojím, ať v noci nemrznou, resp. doufám, že je napadne vzít si aspoň dlouhé triko a fusekle. Normálně spí jenom v trenkách, aspoň to před odjezdem tvrdili.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 10. července 2022 16:35
Reakce na Estara:

Taky si přijdu trochu jak z nějakého jiného kontinetu. Minulý týden celý bylo vedro na padnutí, pak se tedy trochu ochladilo, ale většinu týdne tak kolem 20-25 stupňů, teď je trošku chladněji a sem tam zaprší, ale žádné drama... Mimochodem zatím ještě stále platí, že červenec je nejdeštivější měsíc. Přijde mi, že lidem ty tropy poslední dekády nějak vymazaly povědomí o tom, jak vypadá průměrné léto...

dneska je teda celkem studenej vitr, ale neprsi a tech par kapek vcera nestalo za rec. normalni leto, za me dobry:-)

49356 příspěvků moje polička 10. července 2022 16:36
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. července 2022 16:41

Fiction pamatam si ako za nami na tabor prisli pozriet rodicia. Oni vo svetroch a my sme sa cvachtali v bazene . Mama na to doteraz spomina.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. července 2022 17:43

Karoleena To asi mohlo být, já jsem psala na slunečné straně domu. Máme tři pokoje na východ, když svítí slunce, i když nesvítí přímo na teploměr, tak prostě venku bylo dopoledne i 29 a vevnitř máme okamžitě strašné vedro, což bylo 27. Po obědě se zatáhlo a moc přes těch 20 nebylo. Ale zas tak chladno, jak jinde, mi nepřijde. A s tím deštěm si myslím, že jsme na tom nejhůř v republice, ale i tam je rozdíl v městské části

49356 příspěvků moje polička 10. července 2022 17:47

Renusatko jj tady na severu prší o dost víc (teda "víc" v rámci nepršavýho brniska:-) než na jihu

a to že vám na barák svítí sluníčko v létě od čtyř od rána hraje obrovskou roli, o ulici vedle kde skoro nezasvítilo jsem měla pocit že je tak o pět stupňů míň:-P

Online Potrefenáhusa
38871 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:16
Reakce na Catherinne:

Tak chybí mi zpravodaj z Poděbrad, Kolína, ale pokud brutálně nezmoknem, což nevypadá, tak běh zahřeje

​v Kolíně jsme prave teď, je zima jak prase, ale neprší 

Offline sagiti
58 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:40
Reakce na Renusatko:

Catherinne My jsme se vrátili z dovolené a mamka i syn hlásili, že ochlazení v Brně je jen z 34 na 27, tak se nemusíme bát. Protože ty zprávy, asi z jiných koutů republiky, byly dost děsné. Asi to co píšeš ty. Dneska mělo být 18. Teploměr mám na straně, kde od rána svítí (ale je ve stínu) a je na něm 27. Okna dokořán a doma vedro už zas od rána. Ale tady všeobecně neprší, je tady vedro a kluci jsou pořád někde u vody. 

​To teda nechápu.Bydlím v Kr.Poli.Okna mám málem utěsněná aby neunikalo teplo.V bytě 22°.Kdyby aspoň nebyl ten hnusný vítr.

Mnoho let po sobě jsem si všimla,že jakmile si v době vedra povleču letní přikrývku,tak do 1-2 dnů se krutě ochladí.Fakt jsem letos přemýšlela jestli i nadále nespát pod zimní.No a samozřejmě to zase vyšlo. I když se má oteplit,tak léto bude krátké.Za chvíli sv.Anna,chladno zrána a v září už na noc přitápím.

Offline Catherinne
10849 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:51

Potrefenáhusa děkuju

Offline Catherinne
10849 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:52

dzizisketa a další... tak šup, šup do radostného vlákna

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:57

sagiti My máme i teď v bytě 26, celej den otevřená okna a balkón, ráno i jela klima. Přízemí, pod náma garáže. Od oběda nám do oken nesvítí, jen to dopoledne. Ale je to cihlák, stavěli ho lidi z cihelny, takže on to teplo nasaturuje a nepustí. Neznám ani ty jarní stížnosti, že se ochladí a všichni hned mají doma zimu. To se nám tady fakt nestává. 

49356 příspěvků moje polička 10. července 2022 18:58

sagiti hlásím Lužánky uvnitř 23 okna otevřený, vzala jsem si župan když je ta zima a jsem zpocená jak myš:-P

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 10. července 2022 19:08

V pátek jsem mluvila s kámoškou, bydlí pár km od nás, že si byla párkrát zaplavat a už je zas zima a já jsem ráda, že se po několika horkých týdnech konečně ochladilo. Takže to taky každý vnímá jinak.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. července 2022 19:10

Renusatko my máme dřevěný dům, neakumuluje teplo vůbec, ale teď máme v kuchyni 25 stupňů, jsme všichni v tílkách a kraťasech, jen když jdeme ven, tak si bereme mikiny, protože nepříjemně fouká. Myslím, že rozdíl nebude tak úplně v domech, ale osobním nastavení.