Karja
vida, to uz je neco, cim by se dalo nakazit!
Stěžovací vlákno
Lenka22 ten článek je z dubna, třeba u nás hodně prší tak poslední měsíc.
Stupila aom so psieho ehm ehm.....
navyse vo vlastnom dvore, dakujem Elzicka. Idem si asi kupit los. Ked vyhram postazujem sa zas
Janulik03
drzime palce!
Mirka No a v Brně právě vůbec. ![]()
viktorka_od splavu U nás se před lety našlo v pozůstalosti 30 000 Kč(s?) zabalených v ponožkach. Bylo to v době, kdy rodiče měli fakt hrozně málo peněz. Že to teda bylo v době, kdy už tyto bankovky neplatily, minula i lhůta na jejich výměnu a nešlo to ani přes intervence na ministerstvu nebo kde už asi nechcete číst, že?
promiň, to je hrozný.
Lav jezis![]()
My máme taky výborný příběh s pozůstalostí. Prateta, stará pana s pekelným smyslem pro humor, odkázala vše moji mamince. Dům, nějaké peníze, ale ne tolik, kolik jsme tušili, že by to mohlo být. Když jsme pozůstalost likvidovali, sundali jsme ubrus v kuchyni a pod ním bylo naskládáno 100 000,- v pětitisícikorunových bankovkách. Tak jsme začali být hodně obezřetní. 100 000,- pod cukrem v krabici, 100 000,- ve špalku ve stodole... Matka dlouho váhala s prodejem domu, protože jí bylo jasné, že noví majitelé ještě nějaké schovky najdou :-).
999 to je super historka, prateta musela být zajímavá osobnost.
Evaeva To je 100 a jedna příhoda :-). U nás v rodině jsou samé svérázné ženy, ale tahle teta byla fakt speciální :-). Už jsem tady psala, že se třeba s mojí babičkou, její sestrou rozhodly, že spolu přestaví rodný dům. Nakonec ho celý zbouraly a postavily nový, samozřejmě bez stavebního povolení :-). Většinu prací zvládly samy. Bylo jim 40 a 50 let.
999 podobnou zkušenost udělala kolegyně v práci. Manžel prodával dům po rodičích a protože je peclivka, tak že vymete komín. A tam poklad. Děda prý odmítal topit, že mu v jedné svetnici stačí elektrická kaminka. Věděl proč. Ale proč to nesdělil synovi, to je otázka za hodně penez
999 výborný ![]()
rozarka Já ty schovávačky po domě taky nepochopila. Ona se tím fakt asi bavila :-).
999 Můj děda měl v krabicích od mlíka 400 000. Naštěstí nám to stihl říct asi tak 2 hodiny před smrtí. Ale přišlo mi to tehdy smutný, pořád jen šetřil a nic z toho neměl...
999 Babička byla švadlena a měla celou jednu skříň plnou odstřížku a různých štůčků látek, povětšinou to byla nějaká umělohmotná kvalitka. To jsme měli velké dilema, jestli tu hromadu vyházet rovnou, nebo každou rolku rozvázat a proklepat. Nakonec jsme to riskli a doufali jsme, že nechala jenom šperky nastrkané v ponožkách (o těch nám řekla).
999 Babička se bála, že nás někdo vykrade. Moc totiž nezamykáme, resp. tehdy jsme moc nezamykali. A když jo, tak klíč ležel na okně u dveří.
brrr Tak to chápu :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.