Pinot Noir no právě. A my chudáci, co jsme nastaveni na 35 * si užijeme pár dní v roce a jinak trpíme a brbláme ![]()
Stěžovací vlákno
Hele ale tady jedou paralelně dvě diskuze: 1. Jaká teplota komu vyhovuje a to je jasný, že je individuální. Já jsem před dětmi taky byla tým horko (ale je pravda, že tehdy fakt horko bylo 31C), ale po dětech jsem se jednak já změnila a jednak začaly ty nekolikatydenní vražedné hnusy 35C a víc. 2.je tu hovor o tom, co je a není normální. A prostě chladnější a deštivé (kéž by!) první 2 týdny v červenci jsou zcela normální a i příroda je na to zatím ještě nastavená. Až nám to tu poroste jen kaktusy, tak už to asi chybět nebude... :-/
Lav 1. uplně chápu, někdo rád zimu a jinej vedro 2. to mě trochu míchne, pokud je člověk nastavenej na 35+ (případně 15- i když těch tu asi moc neni:-) celoročně, tak neni nic špatně se středoevropským klimatem, je třeba se prostě přestěhovat jinam-tyhle jakoby výčitky, že je tu s počasím něco zle, mě prostě neba
...jo ale jednu stížnost na toto počasí mám! Jakmile se takto skokově ochladí, začnu hrozně moc jíst. ![]()
Pinot Noir My máme úplně nejvíc debilni barák. V horku je tu hic jako blázen nahore, že by jeden chcip, a teď mám dvoje ponožky, svetr a stejně mám nohy jako ledy:-D:-D...taky bych teda řekla že neakumuluje teplo:-D
Brno leží v nějakém tom srážkovém stínu nebo co, že tam tak málo prší? Nebo vůbec jižní Morava?
Catherinne největší chudáci jsme tady ale my, kteří nesnášejí jak moc vedro, tak úplně celou zimu, výjimku mají pouze Vánoce. ![]()
Lenka22 Letos asi hlavně Brno.
Už mockrát za poslední dobu byla situace, že se sem blížil obrovský déšť, bylo jasné, že tentokrát to už konečně bude obrovský a výsledkem bylo pár řídkých kapek asi 3 minuty. Prostě úplně těsně před Brnem se to nějak rozpadlo a nebo, což je ještě horší, rozdělilo a Brno to odešlo z obou stran.
Lav to není jen letos, to už se děje posledních pár let, 5-6? víc si nevybavuju, ale v tomhle rozmezí pamatuju snad jen jedno normální jaro a léto, kdy pršelo jako obvykle (myslím že to první covidový, voda na mlýn těm magorům co tvrdí že mraky rozhání letadla:-)), jinak prostě sucho, vedro, sucho, mraky hromy blesky a nic
pamatuju zamlada, tzn tak do r. 2000 jaro a podzim jako období, kdy furt chčije:-P v létě tak půl na půl a v zimě buď chčije nebo sněží
deštníky, baloňáky, pršipláště, pláštěnky, holínky.. prostě výbava kterou posledních 20 let vůbec nevyužiju
viktorka_od splavu Jako sucho jo, ale letos mi to přijde s tím pršením všude okolo vs. rozpadem srážkové oblačnosti milimetr před Brnem extrémní.
Lav já letos poprvé tak nesleduju páč nemám už zahradu, ale právě co jsem ji měla tak si to moc dobře pamatuju zhruba to časový rozmezí psaný vejš, jak to kolikrát člověka naštve kvůliva zalívání a vůbec soucítění s tím zeleniskem. a právě i lokálně že jsem kolikrát jela z práce dom a z deště do sucha, v rámci brna, na silnici mokrej/suchej pruh, no ![]()
Pinot Noir To jsem já taky, a nezapomeň, že my chudáci ještě býváme navíc půl podzima a jara nemocný. Ale letos jsem i těm vedrum docela pozitivně podlehla, že se s dětma dá chodit koupat, což je nejlepší zábava s minimálním vkladem a ono jako.....tohle?
viktorka_od splavu mapa zajímavá, podrobně prohlížím. Ale proč je to tak nám asi nikdo neřekne.
Karja v Praze je to koupání blbá zábava:( Tady je na počet obyvatel málo koupacích ploch, mi přijde. Všude je hrozně narváno. Ale koupat se můžeš i v 26, že jo, 35 netřeba:)
Pinot Noir my máme doma 24, dost jsme teď vyvětrali. Pro mě to doma teplota na kraťasy dávno není, ale to jsem ráda. Dokud se vedro a klidně mírné ochlazení střídá, máme tu fajn.
Evaeva No jako my jsme vyrazili v tu predsvatkovou neděli a taky jsme nemohli vůbec zaparkovat, ale na koupališti se to nějak rozprostřelo a utěšuji se tím, že to určitě byl nejexponovanější prázdninový čas. Na ty přírodní koupaliště jsem nějak rezignovala, bazén mají holky fakt na celé odpoledne, u rybníka tak jako se musím hodně snažit je zabavit.
jsme v takovém montovaném domečku, recenze byly, že v létě vedro a hodila by se klima. No tak teď jsem přistihla termostat v obýváku, že topí.
Je nastavenej na 21 a trochu jsme větrali. protože večeře se grilovala na terase. ![]()
Koupali jsme se ve středu v termálním bazénu, ale venku se nedalo být vůbec. Kosa strašná, v té teplé vodě to šlo.
Ve velkých městech prší méně, to je podobné i s Prahou. Ten teplý vzduch, který stoupá z města nahoru, tu zrážkovou oblačnosť vytlačí. Myslím, že to je někde i popsané, každopádně to sledujeme dost let.
Karja já myslela obecně venkovní koupání, venkovní bazény jsou v Praze úplná bída, biotopy hned plné,... Kluci rádi i rybníky, starší do vody tolik nechodí, takže pro něj je rybník naopak lepší, hraje si někde u břehu, ideálně pokud je tam písek:) Dostat ho do bazénu je náročné, ale tuhle sezónu dělá velké pokroky ![]()
Evaeva v Praze lze Džbán, letos teda nevím, provozovatel to uzavřel. ale vždy se tam dá vlézt z druhé strany (chodili jsme tam během COVIDu), akorát tam není to pohodlí, ale je tam kousek travnatého břehu.
Dá se koupat ještě na koupališti pod Dívčím skokem, ale tam je fakt ledová voda, teď vůbec, v parném létě to občas jde.
Jinak z těch klasických koupališť šlo Kladno, je tam padesátka bazén a ten areál je celkem velký.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.