Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline tv
4200 příspěvků moje polička 12. října 2022 20:27

Renusatko já to taky nechápu. A pokud ji chce teda pro sebe, ať se aspoň chová slušně..jako aby mě tam pani s výučním listem perovala, no nevím.

Offline notna
9445 příspěvků moje polička 12. října 2022 20:35

Renusatko A kde končí? Moje máma taky pracovala ve školní kuchyni a zbytky si paní uklízecka nesměla vzít ani na zkrmení domácích zvířat. Takže vždycky se zbytky likvidovali do zbytků. Nikdy jinak. Ani si nesměli vzít svůj oběd domů, aby si právě lidí nemysleli, že se naji a pak si ještě nese domů.

tv To je strašný chování. Jsem myslela, že kuchařky vždycky rády přidají, když mají.

Offline Sofi
příspěvků moje polička 12. října 2022 20:46

tv Já ale myslím, že pravdu měla paní kuchařka. Zaplacený je určitě jeden oběd, což je 1 polévka a 1 hlavní jídlo. Vidí v tom vypočítavost a moc se nedivím...

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 12. října 2022 20:50

Sofi no asi jak kde, z nás třeba dětem přidávají, tak nevím proč by nemohli přidat i učitelce. 

Já si třeba v práci kolikrát polívku nebrala a rozhodně by mě netrápilo, že si na ni půjde někdo 2x

Online Karja
44696 příspěvků moje polička 12. října 2022 20:51

Ty jo, každý týden chodím kolem jednoho domu, kterej má strašně vymazlenou zahradu, úplně taková pohádka, různá zákoutí, bonsaje, dekorace, prostě piplacka, už několikrát jsem se zarekla, že to těm majitelům pochválim.... dnes kouknu nahodou na nějaký sdileny příspěvek hasičů, a tem lidem dnes shořel dům, ale totálně;-(. 

Offline notna
9445 příspěvků moje polička 12. října 2022 20:51

Sofi I kdyby to tak bylo, měla by to říct slušně. 

Online Karja
44696 příspěvků moje polička 12. října 2022 20:53

Ignis Ano zvlášť na rajskou, pokud se to neděje nějak pravidelně, nevidím v tom problém. Tohle je prostě zapsklost, tak to ventiluje na kravine. Pochybuju, že by zrovna rajská chybela. 

Offline Sofi
příspěvků moje polička 12. října 2022 20:54

Ignis Ale mně přijde naprosto v pořádku, když přidají, protože má dítě/učitel hlad nebo mu to jídlo fakt chutná, ale za podmínky, že v jídelně sní celý oběd. Ne, že tam sní část a druhou nesou domů na večer...

Offline Marielle
příspěvků moje polička 12. října 2022 20:54

notna ano, všechno lze říct, jde o to, jak se to řekne.

Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:03

Sofi tv teď bude velké přiznání: já si ve škole jako žák chodila přidávat pravidelně a vůbec mě nenapadlo, že mám zaplacený jen jeden oběd:)) Vůbec si nepamatuju, že by mi někdo byť jen naznačil, že bych se měla krotit. Asi to mělo nějaké meze, jakože jsem si chodila přidávat jen kolínka, ale nikdo to neřešil. Spíš mi přišlo, že byly ty ženské rády, že to někdo jí. Většina spolužaček hlásila, že chce málo, tak asi věděly, že nehrozí, že se na někoho nedostane. 

Jako jo, na druhou porci není nárok, ale dá se to říct diplomatičtěji. Taky moc nedávám, když mě někdo vychovává.

Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:14

A když jsme u těch jídelen, tak já se dnes v práci nevyznamenala. Byla jsem nějaká zamyšlená a usadila se s tím obřím tácem k malému stolečku pro 4, kde seděla nějaká slečna. Vůbec jsem se nezeptala, jestli tam má volno, a ještě jsem si sedla těsně vedle ní (mohla jsem si to dát aspoň naproti).  Došlo mi to až z jejího zděšeného výrazu. Jako o nic nešlo, ale bylo to hrozně moc trapné

Offline Malenge
4840 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:16
Reakce na notna:

Renusatko A kde končí? Moje máma taky pracovala ve školní kuchyni a zbytky si paní uklízecka nesměla vzít ani na zkrmení domácích zvířat. Takže vždycky se zbytky likvidovali do zbytků. Nikdy jinak. Ani si nesměli vzít svůj oběd domů, aby si právě lidí nemysleli, že se naji a pak si ještě nese domů.

​tak to měla ta jídelna nějaké striktní vedení. Jedna ma příbuzná vaří ve školní jídelně dosud a tam to takto není ani omylem, prave ze děti spoustu věci nejedí, nosí domu tašky a tašky zbytku, mnohdy to ani unést nejde a krmí s tím velké hospodářství. Vím to bezpečně, kupuju od ni domácí vajíčka a další, hodně si to pochvaluje, ze slepice ma čím krmit, oni jsou (ač celoživotne pracuji) dost nizkoprijmova rodina a ta vejce jsou výrazným prilepsenim do rodinného rozpočtu. Vím, ze je to pravděpodobně proti předpisům, ale upřímně jsem rada, s ohledem na omezenost zdrojů planety mi přijde normalnejsi, aby nevyuzitou stravu sezobly slepice, než aby skončila někde v kafilerii.

Offline Malenge
4840 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:18
Reakce na Karja:

Ty jo, každý týden chodím kolem jednoho domu, kterej má strašně vymazlenou zahradu, úplně taková pohádka, různá zákoutí, bonsaje, dekorace, prostě piplacka, už několikrát jsem se zarekla, že to těm majitelům pochválim.... dnes kouknu nahodou na nějaký sdileny příspěvek hasičů, a tem lidem dnes shořel dům, ale totálně;-(. 

​to je moc smutné, chudaci

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:20

notna Tak my jsme celé roky, které mamka pracovala v kuchyni, nic jiného nejedli. Nikdy se u nás nevařilo a bylo to i o víkendu, když se nejelo k babičce. A nebyla to jedna kuchyň, mamka pracovala za tu dobu v různých. A tady teda vidím kuchařky, z vedlejší školy, a ty určitě taky nechodí z práce už s týdenním nákupem. 

A když to k jídlu nebylo, tak si to braly, pro zvířata, "holky" z dědiny.

Online Karja
44696 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:20

Malenge Bydlí tam takový starší pár, no myslím,že to mají všechno pryc...hrůza. 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:24
Reakce na Sofi:

tv Já ale myslím, že pravdu měla paní kuchařka. Zaplacený je určitě jeden oběd, což je 1 polévka a 1 hlavní jídlo. Vidí v tom vypočítavost a moc se nedivím...

​Ty jo, nezlob se, ale vypočítavost? Takže se přidává dětem a já si přidat nemůžu? Podruhé za měsíc a půl? Děti mají taky zaplacený jeden oběd, takže v čem je to jiné? Takže to raději vylijeme, hm ..

Offline Malenge
4840 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:25

Karja to musí být strašně strašné takhle přijít o domov, vzpomínky a ruzne člověku mile drobnosti. Jednou jsem při nejakem hovoru říkala, ze hořet u nás, beru děti a fotoalba, ta mám za 20 let s popisky a vším, to bych nikdy nebyla schopna dat znovu dohromady. Moc jim držím pěsti, ať se z toho oklepou a třeba časem si tu zahradu zase vymazli!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2022 21:27

Gatita u nás si pamatuju, že byl problém, když jsme si jako holky přidaly a pak to daly klukům. Ale taky jsem to nepochopila, asi měli dost, když přidali, tak co je jim po tom, kdo to sní.

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:30

tv uá školní kuchařky, moje noční můra ale že si dovolujou na učitele to slyším prvně. jako já vyrostla asi o půl metru když jsem poprvé zvládla tu ježibabu poslat do prdele

Offline Kokoska
34949 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:32

U nas se v jidelne polivka naleval z mis na stole, kazdy si dal, kolik chtel. A vzdycky na nas spis dohlizeli, at si ji vezmem, od ty doby moc polivky nemusim. Z druheho jidla se bez reci pridavaly prilohy. Ani v menze nebyl nikdy problem si pridat. Nekdy dokonce prihodily kucharky i kousicek masa, ale to pravidlo nebylo.