Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:34

Sofi tjo tak to je vtipný, u nás si hodně lidí nosí polívku domů (někteří tu svoji porci a jiní si požádají o porci navíc do sklenice, třeba staří mládenci a každý den pár lidí buď zapomene oběd zarezervovat nebo jen tak přijde pokusně, jestli nezbyla polívka navíc, a skoro vždycky zbývá. nevidím důvod, proč vyhazovat jídlo, které může někdo sníst. firma která ty obědy dodává to má jistě zkalkulovaný dobře a o nic nepřichází, kdyby jim to nevycházelo, tak prostě dovezou méně, nebo nařídí kuchařce ať nedává nic navíc. ale říct dospělému člověku ať dojí druhý než dostane přidáno tak to je mazec 

Online Tabea
8103 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:40

tv Rozdíl k dětem je ten, že si nenesou půl oběda domů. Protože když chce někdo z jednoho obědu jíst celý den, tak se může stát, že půl oběda jako jedna porce nestačí a jde si přidat. Což zřejmě není tvůj případ, když jdeš dvakrát za 1,5 měsíce. 

49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:42

Kokoska jojo, ta naše kuchařka v závodce když vidí hladový voko tak kolikrát nabídne přílohu s omáčkou nebo i kompletní porci, když má spočítáno že jí toho dovezli víc

49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:44
Reakce na Karja:

Ty jo, každý týden chodím kolem jednoho domu, kterej má strašně vymazlenou zahradu, úplně taková pohádka, různá zákoutí, bonsaje, dekorace, prostě piplacka, už několikrát jsem se zarekla, že to těm majitelům pochválim.... dnes kouknu nahodou na nějaký sdileny příspěvek hasičů, a tem lidem dnes shořel dům, ale totálně;-(. 

Online Tabea
8103 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:46

viktorka_od splavu to zní trochu jak u nás v práci, kdy lidi nosili krabičky a zbytky si kupovali domů. Za dvě eura krabici pro celou rodinu. I si u kuchařky objednávali, co by rádi. Nakonec to dopadlo tak, že si kuchař stěžoval, že mu nestačí peníze. Když mu řekli, proč teda druhý den nenaserviruje to, co zbylo z předchozího dne, tak se podivil, že přece všechno prodá a že vlastně nakupují víc, aby měli dost "zbytků" pro všechny zájemce. Nový finanční ředitel z toho měl náběh na infarkt a prodávání zbytků bylo ukončeno. Ale v jídelně se každý může najíst k prasknutí. A někteří to teda dělají.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:48
Offline Marielle
příspěvků moje polička 12. října 2022 21:49

Karja Malenge je to strašné  

49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:50

Tabea  tak to je pecka! my máme externího dodavatele, který vaří pro více firem a určitě nic takového nehrozí objednáš si nejpozději den předem a oni pak dovezou spočítaný počet porcí, samozřejmě maso je na kusy ale přílohy, omáčky, polívka toho je buď víc nebo si každý nedá tolik kolik je ta standardní porce, a když jdeš ke konci otvíračky tak už i vidíš, že to paní vyškrabuje ze dna nebo naopak vylívá. 

jo a můžem si objednat porci/porce navíc, ale to už je za plnou cenu, jinak máme od zaměstnavatele dotovanou, a za tu plnou.. no to fakt nechceš jednou si myslím kolegyně brala řízky před odjezdem na dovolenou, tak to asi jde ale ani tak to za to nestojí

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:51

Tabea já si přidám polevku třeba, ať nekecám, 6x za rok. Aby mě někdo obviňoval z vypočítavosti..a mají toho dost, pak se to (asi) vylívá. Stale to nechapu, promiň.

Online Tabea
8103 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:54

tv no vždyť píšu, že ta vypočítavost nebude tvůj případ, když jdeš 2x za 1,5 měsíce. Asi je kuchařka horší pozorovatelka, než myslí. 

49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:54

tv tak já myslím že vypočítavá teoreticky být můžeš, ale pak by asi kuchařka měla říct nene, svou porci jste si snědla a víc nemáte zaplacený a vyřešeno. ale školit někoho jestli dojídá tvl, to už jsem uplně vytěsnila, o tom se mi bude dneska zdáááát

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 12. října 2022 21:58

Já si ze školy nosím jídlo v zafoliovanych krabičkách.

Musím, kvůli svému stravování. Hlavní chod mám nadvakrát. 

Jenže potrebuju obedvat. Takže polévka. Tě ale taky nesnim celou porci.

Tak jsem řekla vedoucí kuchyně, že si tu polévku dám ve škole a jen hlavní odnesu. Ne, dělalo by jim to binec, nechtějí myslet na to, že mají zabalit o jednu polévku méně..

A tak si ve škole zajdu vždycky na menší polévku a celý obed i s polévkou si odnesu domu.

A protože tu polévku už nestačím doma sníst, dávám ji vedle sousedům.

A spokojení jsme všichni.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 12. října 2022 22:03

Tabea takto je

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 12. října 2022 22:11

Jaj, já to budu muset hecnout. Sním celý oběd a půjdu si přidat oba chody. 

49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 22:14

tv jestli se chceš fakt vytáhnout, vem si krabičku!

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 12. října 2022 22:16

viktorka_od splavu nene, když si přidám polevku i hlavní jídlo, bude to stačit. Konec světa.

49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 22:17

tv a když to nedojíš, taky tě od okýnka vrátí zpátky?

Offline Marielle
příspěvků moje polička 12. října 2022 22:21

...je tu trošku chaos  všem vše dobré  a já jdu uklidit kuchyni a připravit Velkému menu na celý den do lesní školky bez elektřiny + kontrola z obce (jako  ... no to nevymyslíš )

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 12. října 2022 22:25

tv a když to nedojíš, taky tě od okýnka vrátí zpátky?

​Když to nedojis, tak ta stejná, s prominutím, krava, stojí i u okýnka, kde se odevzdává špinavé nádobí..takže tě podrti i tam .

49351 příspěvků moje polička 12. října 2022 22:29
Reakce na tv:

​Když to nedojis, tak ta stejná, s prominutím, krava, stojí i u okýnka, kde se odevzdává špinavé nádobí..takže tě podrti i tam .

​mě, mě už od sedmé třídy ne to jsem poprvé sebrala odvahu a na rozkaz té paní v okýnku "vrať se a dojez to" jsem odpověděla "nebudu to jíst je to hnusný" třískla jsem tím smradlavým tácem a utekla. a od té doby se kuchařek nebojím