Luna to je smutny teda
Stěžovací vlákno
Luna jsi fakt dobrá![]()
Evaeva Jj je, ale chodí trochu do prace, na nějaký snížený úvazek, ale je to jak kdy někdy 15 hodin týdně, jindy 50. Že vyrazí s dětma ona a děda jsem navrhovala několikrát. Děda je doma neustale a podnikne co řekne babička, to není problém.
No jako je to blbý, už je to snad pátej typ výletu, kam chtěla jet s námi, s různými výčitkami, ze ji nikam nevezmu, dneska dokonce za mnou přišel děda, že si prohodí s babičkou program (měla hlídat jinou vnučku), aby mohla jet s náma, ale řekla jsem že ne, že prostě nechceme. Jako je to smutný, ale asi ji vysvětlím, že prostě ráda jezdím sama. Blbý je, že já mám takovej provinilej pocit pak, ale většinou do nějakýho prvního záseku/problému ať už holek či okolností, kdy si promitnu, jak by reagovala:-D
No jak vidím, moc na to žádná odpověď není.
Ale já už mám na tuhle domácnost averzi a vozit si sebou kus toho na výlet nelze. Sambo taky nechodí na ryby s pracovním notebookem, myslím, že je to přesný přirovnání.
stes Nemyslím si, že je moje máma špatná máma, to s tím podle mě má pramálo společnýho. Jen s ni jen nechci trávit svoji dovolenou, ani víc času, než je pro mě příjemný. Výčitky jsem měla taky, musela jsem se s tím trochu popasovat na terapii, ale už to mám srovnaný.
Prostě nikdo není povinnej dělat věci, který nechce, jen aby se někomu zavděčil, lhostejno v jakým jste pribuzenskym vztahu a jak moc ten vztah je nebo není dobrej.
Karja já chápu, že se cítíš provinile, je to tvoje máma a babička tvých dětí. Ale pokud cítíš, že na to nemáš, tak to nedělej. Mužeš zvážit, jestli třeba nepřekousneš něco menšího kvůli vzájemným vztahům, ale když usoudíš, že ne, tak prostě ne!
Prostě nikdo není povinnej dělat věci, který nechce, jen aby se někomu zavděčil, lhostejno v jakým jste pribuzenskym vztahu a jak moc ten vztah je nebo není dobrej.
![]()
Evaeva já bych se třeba cítila provinile, kdyby babička z těch dětí byla perplex a ony ji zbožňovaly, že jim nějak bráním, ale to myslím nebude ten případ
viktorka_od splavu já nepíšu, že se má karja cítit provinile, ale že chápu, že se tak cítí. To je rozdíl.
Evaeva no a já to právě v tomhle a mnoha jiných případech nechápu. i když rozumím tomu, že je to přesně z těch důvodů co popisuješ těžký
viktorka_od splavu já si taky spíš dělám to, co chci bez pocitu viny, ale někdo je víc ovlivněný tím, co by se mělo a pak se prostě cítí provinile, no.
Ja sa cítim previnilo skoro stále za všetko.
Evaeva no jasně, proto píšu, že tomu rozumím, ale není to nic co by dávalo smysl. samozřejmě takhle emotivní věci nejsou logický, ale to neznamená, že by tomu člověk musel nutně podléhat, může svůj přístup změnit.
letfenixa neboj, pořád je šance s tím něco dělat
viktorka_od splavu jasný, myslím, že si rozumíme
letfenixa Užitečnost výčitek v takovejchhle případech se limitně blíží nule. Jako schopnost lidský psychiky sebereflektovat chování je to fajn, ale co vtlouka do hlavy myslím každý terapeut je, že ty nejsi zodpovědná za pocity a chování jiných lidi.
Samozřejmě s urcitejma vyjimkama (jakoze jim třeba záměrně neublizujes apod., tam jsou samozřejmě výčitky na místě a proto tu schopnost máme).
Musi byt strašně těžké žít s pocitem neustalyho provinění a imho pro to není důvod, pokud mas jen trochu možnost, zkusila bych s tím něco udělat.
Si tu odlozim trocha dnesneho smutku

tv Jak se taková baba asi chová k dětem?!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.