Přiznám se, ze mě požadavky ostatních na Vánoce už tak serou, ze se snad příští rok budu snažit odjet aspoň na nějakou opustenou horskou chalupu nejpozdejc v půlce prosince
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa
to nezní jako špatnej plán.
Potrefenáhusa Taky dobrý :-(. Takže budeš nakupovat nové boty? Snad to nebyly ty nejoblíbenější.
barbuchaAsi máš přestat nakupovat a máš šetřit
.
Nevím, co mám dělat, fakt už mám nervy na pochodu
. Táta už vůbec nevychází ven (ani na zahradu), máma minimálně (jen pro drobné nákupy) a přitom jí zdravotní stav nebrání. Navíc jejich byt ... už několikrát jsem mile navrhla, že jim uklidím, ale takovou scénku si nedovedete představit. Byla jsem v podstatě poslána kamsi a prát se s nimi nebudu. Můj návrh jen vždy vyprovukuje hádku a řev. Nechápu proč??? Měla bych uklizeno za chvíli, prostředí by působilo útulněji, zvláště, když tam tráví většinu času. A to jsem nic nekritizovala, jen navrhla, že jim pomohu. Řešení to asi nemá, ale ulevilo se mi. Alespoň jsem vytvořila nákupní seznam (když ho z mámy tahám marně), kde jsem vypsala X položek, které jsou myslím potřeba. Tak doufám, že bude spolupráce alespoň v tomto ohledu a že bude doplněno potřebné množství, případně máma seznam upraví, doplní.
Proč to tu musí vypadat jako pobočka FKK Warnemunde 75 + ? Tady snad mají sraz, jsou prostě všude.
whiskas byly, smlslo si to nejvíc na maštený kůži
Potrefenáhusa Já jsem se pod vlivem místního vánočního vlákna, který sjíždím poslední dva týdny rozhodla, že se letos odmítám podvolovat všem těmhle absurdním požadavkům a letos si to udělám hezký. Domluvila jsem se s kamarádkou, že si jeden konkrétní víkend uděláme společný a odjedeme někam, kde budeme jen spolu a uděláme si vánoční atmosféru. Jen jsem oznámila, kdy to bude, napsala do rodinného kalendáře a naplánovala i víkend, kdy budeme péct cukroví. Každoročně přijdou obě rodiny s nějakými plány na poslední chvíli, kdy to ale musí být v konkrétní den a mít konkrétní podobu a je jedno, že se to moc nehodí. Prostě se to tak dělalo vždycky.
Takže si to letos beru do parády já a hodlám si svátky i přípravy užít. Ještě jsem objednala vstupenky na vánoční semaforský představení a začínám se normálně těšit.
Ta chalupa zní ale dobře, klidně bych něco takovýho podnikla.
Len no já bohužel nemám doma podporu, takže to vypadá, ze muž stráví OPĚT štedrý den v autě ježděním po příbuzných, já se toho letos teda účastnit nebudu, ale je mi trochu lito dvouletyho ditete, se kterym už bysme si to jinak asi mohli užit s nějakou rodinnou společnou zábavou
jiny den prý nelze, zaplatit taxik prý taky nelze, vlakem, který jezdí z bodu a přímo do bodu B prý taky nelze - no letos bych fakt ocenila, kdyby to bylo jinak
Len u nás se harmonogram návštěv řeší už v říjnu
Ten víkend s kamarádkou je super nápad, užije si to!
Já se těším na společné rodinné pečení a taky přípravu kalendáře pro děti, domluvili už s mamkou a ségrou, kdy se na to vrhneme.
Potrefenáhusa to je smutný, že tě muž nepodpoří. Možná, že letos už uvidí, o co přichází (když na to trochu upozorníš;)) přecejen malá už není mimino jako loni.
Potrefenáhusa To mě moc mrzí, když to není průchozí přes muže. Na tyhle argumenty neslyší? Právě to, co píšeš - že byste si mohli udělat krásný rodinný vánoce s housátkem za cenu toho, že by nedejbože rodič přijel vlakem nebo taxíkem (tyjo, pořád nechápu, co je na tom špatně, vždyť je to skvělý řešení). Já každoročně skřípu zubama, že má muž 23. večer třídní sraz, přitom už bych se chtěla ladit doma spolu. Ale pořád je to prkotina.
Potrefenáhusa Nevím proč, ale čekala bych, že maštěná kůže odolá. Vysvětlení pro svoji domněnku ovšem nemám. Tak ať brzo najdeš adekvátní náhradu.
Potrefenáhusa Myslíš, že muže nezlomíš? Nebo jeho snad popojíždění v den D, místo pohody těší? Nebo to bere jako svoji povinnost?
Evaeva Normálně se nemůžu dočkat! Letos jsme nebyli nikde ani na dovolený, předtím byl covid a taky to vůbec nebylo průchozí přes dítě. V létě jsme měli jet na týden s partou příbuzných a kamarádů a místo toho jsme leželi s covidem doma, už mi to vážně lezlo na nervy. Tohle bude balzám, navíc pojedem vlakem, to pro mě má úplně prázdninovou atmosféru.
Ono to technicky vzato bylo taky ještě na konci října, ale u nás to je brzoy právě že se vždycky domlouvá všechno na poslední chvíli ještě s podivem, že by to mohlo být jinak. No jsem zvědavá, jak to letos bude všechno vypadat, ale vážně věřím, že si konečně užiju krásný klidný vánoce.
Ukážeš nám pak ten adventní kalendář? Mě moc baví koukat, co kdo vymyslel, i když letos ještě nic neplánuju.
Len ono ani tak nejde o tu návštěvu pres oběd u nás, to jsme ještě schopny pokrejt, ale jeho mama tráví Vánoce u sestry 40 km na druhou stranu od Prahy než bydlíme my a muž je zvyklej ji tam kazdej rok na stedrej den odpoledne vozit...takže od nás je to těch pěkných 80 km tam a 80 km zpět....
No je tam ještě víc okolnosti, který se mi sem nechce všechny psát, proste to znamená, ze bude cely odpoledne do vecera pryč a mne se to letos hodně nelíbí
Já už jsem štědrý den v Rakousku odpinkala do pryč. Děti mají prázdniny prakticky týden, chystáme se ještě na Silvestra na hory a na dva dny tam nepojedu, páč nehodlám strávit svátky v autě. Návrh byl dokonce cestovat 24. Čtyři hodiny. To fakt chceš.
Jednou to teda udělal muž, nasedl v Praze po noční do Regiojetu. ještě jsem mu koupila dvě sedačky aby se mohl natáhnout. No long story short, vypil kromě těch dvou nafasovanych šampaňských, ještě další od souseda a vykoulel se z toho vlaku v Bratislave mooc hezky upravenej.
whiskas bere to jako svoji povinnost
Potrefenáhusa U nás je to sladění harmonogramu taky každoroční pain. Je to daň za to, že jsme velká rodina, prostě rodiče rozvedený, my celkem 6 sourozenců, z toho my dvě nejstarší už s vlastní rodinou (včetně děti), následuje dospěly bratr s přítelkyní, další bratr ve stridavce s jiným rodičem, zbytek naštěstí ještě prťata ... a to mluvim jen o své rodině, do toho muž je taky ze 3 dětí a rozvedených rodičů, naše rodiny dělí 120 km ...
Ja Vánoce miluju, ale musím říct, že tohle vybalancovat je fakticky nemožný. Dikybohu za kazdyho, kdo je benevolentní a řekne stavte se klidně před svatky/po svátcích, kolik se nás sejde, tolik se nás sejde. Bohuzel třeba moje máma naopak absolutně trvá na Štědrym dnu u ni doma, všechny (4) její děti musí byt přítomny. A ne, nemůže to byt den před, den po nebo nějak rozložený. Každoročně je z toho akorát mrzeni. U vás to bude asi podobný, proste jeden umanutej člen to dovede cely rozbourat.
Na jednu stranu je mi líto, ze se toho cirkusu
letos nezucastnim, na druhou stranu je celkem úleva od toho dat uolne ruce pryč a říct "já budu na Vánoce na Bulovce a vy si dělejte co chcete"
(ale obrecim to, s tím počítám)
Potrefenáhusa
hm, tak s tím asi nehneš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články