Kokoska Áno, ta hadanka.
Stěžovací vlákno
letfenixa jak to jsem blbě pochopila.
letfenixa no, nahodne zjeveni, asi nas sledujou ![]()
continuity nevadí
Prosím tě, já bych si strašně ráda "na starý kolena" doplnila matematický vzdělání, nebo spíš myšlení, jsem přesně ten typ, nad nímž byla již pradávno zlomena hůl se slovy "na matiku blbá".
Doporučíš mi něco pro "oficiální matematické debily" nebo si mám prostě sehnat něco od Hejného?
continuity Mě tvoje odpověď pro Kokosku "Musíš přemýšlet rychle", která se asi týkala sčítání přes desítku, pomohla vyřešit tu Kokosčinu hádanku výše, předtím jsem na to čučela a převracela to ze všech stran, a nic, a najednou se to při rychlém pohledu seplo :-)
continuity To mi připomnělo, jak moje dcera někdy ve 3. třídě doplňovala písmena a napsala, že "V mýdlárně voněla mAdla".
![]()
Já bych tam ale klidně ve vašem případě napsala, že možné je oboje.
Nejlepší česká věta je: Viděla jsem najednou oba vý/íry, ve vodě i na obloze....to vymyslely moje děti a dodnes jsme to nevyřešili. :-)
To já mívám spíš záseky se synem, hlavně u slovních úloh, úplně pomíjí takové to "je jasné na co se ptají" a jde přísně logicky. Pamatuju na jakousi domácí úlohu asi ve třetí třídě, u které jsme oba brečeli bezmocí. Nepamatuju si to přesně, ale bylo to něco jako: Na tábor přijelo 20 dětí, pět jich onemocnělo a přijeli si pro ně rodiče, dva přijeli později, kolik dětí bylo na táboře. Syn vůbec nebyl schopný to pobrat, protože v otázce chyběla základní informace "KDY".
No...ja mám už druhé dieťa na škole pre nadané deti a môžem Ti povedať, že táto otázka by padla s 99% pravdepodobnosťou okamžite.
continuity ambiciózne matky sú peklo ![]()
Isca no vidis, ja tyhle ciselne "zahady" nemam rada a obcas mi i mozek odmitne vubec se tim zabyvat. Ale tohle mi nejak docvaklo hned.
U nás bylo blbé spíš to, že syn chodil do školy, kde byly skupinky pro nadané. On chápal systém násobení, sčítání, odčítání a to tak od 4 let. Počítal asi do 1000. Ve 3 třídě přešel na školu, kde byla Hejného matika a tam teprve takhle cosi rozkládali, takže proto byl úplně mimo.
Ale na té základce, v první třídě, si pamatuju, že už se počítalo s tím, že všichni umí počítat do 100 a sčítat do 10. Jednou jsem koukala, že byly příklady, kdy se právě mělo pomocí rozkladu sčítat a odečítat a já koukám, výsledky dobře, ale pod tím úplně nesmyslně rozdělený čísla. Třeba 7+8 a ta 8 se měla rozděli a tam 4 a 4. A takhle všechny příklady. Tak se ptám, co to je a snažím se mu vysvětlit, jak to být má. Koukal na mě úplně nechápavě, prý proč by to dělal. Tak jsem ho nechala a myslím ani učitelka to pak neřešila, očividně jí zajímal jen výsledek
.
Evaeva ty jooo to dělám úplně stejně ![]()
Chytla jsem od dětí nějaký bacil. Jeden měl rýmu, druhý kašel, nic zvláštního. Ale mě hrozně bolí všechno od pasu dolů, nemůžu pořádně ani sedět, přitom nemám ani teplotu.![]()
Sleduju tady ty vaše vánoční přípravy a je mi z toho smutno. Minulý týden jsem ležela s ATB, a když jsem ho dobrala a začala chodit do práce, probral se mi jakýsi zřejmě nezvykle dlouhým ležením jakýsi skřípnutý nerv či co, prostě bolí mě šíleně mezi lopatkou a páteří, při sezení a stání trpím, mám pocit, že se mi tam někdo dloube nožem. Vleže je to jakž takž v klidu, ale když vstanu a začnu se pohybovat, je to tam zas. Zítra jdu na neurologii, tak doufám, že mi nějak pomůžou. Nemám tím pádem ani věnec, ani výzdobu. Co jsem ale stihla udělat, je vánoční sirup a tak aspoň mi to tady voní tím kořením, co jsem si nechala na misce. No nic, Vánoce taky budou, to už mám vyzkoušené...
Torrah Lituju te. Budou.Ja jsem zdravá a taky nemám nic, vždyť je první prosincový den;-)))
Včera mi říkal jeden řemeslník, že nesnáší ten termín ,,do Vánoc,, že všichni chtějí mít hotovo do Vánoc. A říká mi ,,Vánoce trvaj dvacet minut než snedi kapra, a pak se jako už delat nebude?,,. :-D
Torrah S přípravami se nestresuj, hlavní je dát se dohromady.
Já nemám žádnou zdravotní ani jinou překážku a nemám zatím jediný dárek a ani žádnou výzdobu, kromě jedné umrněné vánoční hvězdy. Tohle je náš adventní věnec

Ale v sobotu snad zvládnu věnec na dveře, jestli ovšem dám dohromady nějaké chvojí....
Karja Mrs.Robinson díky
Já už to jednou zažila, když jsem si v listopadu zlomila nohu :) a dostala nechodící sádru. Takže vím, že není co řešit, koneckonců, jsme dospělí a děti doma nemáme, Vánoce jsou svátky dětí.
Je fakt, že to omezení, kdy nemůžu v podstatě nic dělat, v práci sedět je opruz a nedokážu se moc soustředit, mě štve. Snad to zítra nějak ten lékař vyřeší a pomůže mi.
Mrs.Robinson mně se tyhle minimalistické výzdoby líbí. Já nejsem zdobička, nikdy jsem nebyla. Ale je mi jasné, že se to spoustě lidí líbí a dělají to s láskou a rádi, tak to má být. Každý má mít to své.
Sleduju tady ty vaše vánoční přípravy a je mi z toho smutno. Minulý týden jsem ležela s ATB, a když jsem ho dobrala a začala chodit do práce, probral se mi jakýsi zřejmě nezvykle dlouhým ležením jakýsi skřípnutý nerv či co, prostě bolí mě šíleně mezi lopatkou a páteří, při sezení a stání trpím, mám pocit, že se mi tam někdo dloube nožem. Vleže je to jakž takž v klidu, ale když vstanu a začnu se pohybovat, je to tam zas. Zítra jdu na neurologii, tak doufám, že mi nějak pomůžou. Nemám tím pádem ani věnec, ani výzdobu. Co jsem ale stihla udělat, je vánoční sirup a tak aspoň mi to tady voní tím kořením, co jsem si nechala na misce. No nic, Vánoce taky budou, to už mám vyzkoušené...
Jedny Vianoce ma prepustili z nemocnice dva dni pred Štedrým večerom a boli to jedny z najkrajších Vianoc. Všetko sa pripravilo bezo mňa, cítila som sa skoro ako v detstve, keď sa to celé tak nejako "stalo". (Teda ako syn si trochu sťažoval, že do jedného pytlíka advenťáku sa mu tati snažil napchať kokosový orech
...ale to boli len drobnosti, vcelku to fakt krásne zvládli). Tak proste tento rok zahlás pauzu a nech sa snažia ostatní.
Torrah
Vánoce nejsou o tom okolo, ale o vnitřním nastavení. Nalej si svařák, zapal svíčku (žádnej adventní věněc!) a udělej si Vánoce v duši.
Torrah no já 14.nastupuju do nemocnice a 15. jdu pod nůž.... Naštěstí bydlím sama a jsem ráda, že už vánoce nemusím řešit.... Syn přijede zrovna toho 15., ale aspoň se postará o kocoura a bude mi vozit pomeranče..
Torrah Tady se hlásí taky jedna nepřipravující..teď jsem si měsíc užila lítání kolem našich, pořád v pozoru, v bytě mám dlouhodobé resty, teď přijede dcera z komunity na týden, takže u sebe zase neuklidím..adventní věnce jsem vzdala, bo mi to v paneláku schne..takže asi zase jako každý rok nastrkám chvojí do vody :-) dárek taky ani jeden zatím, všichni buď nic nepotřebují nebo neví :-) Ale jsem relativně v pohodě, říkám si, že hlavní je, že se máma dala z toho strašnýho ponemocničního stavu aspoň trochu dohromady, a uzačínáme spolu se ségrou líp vycházet:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje