Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
42129 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 20:07

Potrefenáhusa tak bezpečnost tě vždy nějak omezí. To se nedá nic delat.

Mě na tento email chodí všechny e-maily na reset hesla, včetně internetového bankovnictví, a mám na tu identitu navázány nějaké další sluzby. Tak to se tam radši chvíli nedostanu, než přijít o všechny přístupy. 

Každý si to musí vyhodnotit sám, co je pro něj důležitější. Já říkám, že z mých zkušeností den-dva bez emailu vydrží i velké korporaty, natož běžný občan. 

Offline Potrefenáhusa
38421 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 20:16

continuity já si nestezuju

Offline Gatita
8526 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 20:24

Sweet Potato žluťásek preji brzke uzdraveni, zlutaskovy prispevky boli i jen cist. Ja si ted delala test a nemam ho tam. A tim trapneji si pripadam, ze jsem tak semleta obycejnou rymou. Ale uz to trva 10 dni a je mi cim dal tim hur, i teploty se mi vratily. A pripadam si takova pridebilnena, jak dejcham pusou a jsem hlucha jako poleno. Je to uplne na nic a pritom je to takova prkotina. 

Offline Karja
44028 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 20:32

Gatita Tak s tímhle skončila ségra s ATB a konečně ji to přešlo. Prostě měla ,,lehkou virózu s kašlem,, přes 3 týdny. Jako já tomu moc nerozumím, CRP ji vyslo v normě, teploty neměla, ale jak už to bylo tak dlouhý, chvíli lepší chvíli horší, tak jí ta ATB dala a fakt dobrý. 

Offline Pinot Noir
29540 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 20:43

Gatita s něčím podobným jsem taky skončila s ATB. Trvalo to pár týdnů, občas lepší, občas se zas zhoršilo... Nic, s čím by se nedalo žít, ale bylo to takový spíš přežívání. Naštěstí ATB zabrala. 

Offline Myrtila
5142 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 21:25

Pred nejakou dobou se to tu resilo, a zacina to byt aktualni i u nas - nase prababi zacina psychicky nejak chradnout. Nevim, co z tech chorob spojenych se starim by to mohla byt, ale zapomina, kde je, jak v prostoru, tak v case, mluvi o uz davno zemrelych pribuznych, jako by byli porad nazivu, nebo dokonce u ni doma, a plete si lidi. Nekdy si to po chvili sama uvedomi, ze to tak ve skutecnosti neni, nekdy uz ne. Tchani to nejak resi, ale asi to bude tezky, i prakticky, babi bydli sama, podle me uz to moc dlouho doma nezvladne. My ji vidame cca jednou mesicne a uz nejakou dobu je na ni kazdou navstevu videt dalsi sesup dolu  

Offline žluťásek
8807 příspěvků moje polička 12. prosince 2022 22:21

Kokoska já naštěstí bez horeček, jen mám takový jak návaly zimnice. Ovšem ten krk bolí tak, že nevím, jestli jsem už kdy takovou angínu měla. Před lety jsem měla celou sérii, ale to bylo takový normální bolení v krku, nic devastujícího. Teď už chápu ty zmiňovaný žiletky, při polykání mě bolí i uši. Příšerný.

No ale máme tu čerstvý matky s rozřezanejma břichama, tak přestávám skučet kvůli blbý angíně a jdu si tiše odpočítávat hodiny do další dávky antibiotik

Offline Kokoska
34348 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 00:23

žluťásek tak ať brzo zaberou! Mozna zkus  nejaky ten orofar sprej do krku nebo  nejaky ty pastilky, mne dela dobre bud neoangin nebo septolete.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 00:41

Gatita to jsem teď měla já, pomohl Ibalgin, fakt mi uvolnil i dutiny. Teď po 14 dnech už je to dobrý, ale ten první týden byl fakt jak chřipka, akorát bez teplot. Zpětně si i myslím, že to možná byl nějaký kovid, co ho antigen nezachytil nebo možná ten rs virus.

Offline letfenixa
10795 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 01:37

Mne teraz na tu moju chrípku dali také zvláštne antibiotiká,  som ich v živote nemala. A nemali sa užívať s horcikom,  tak normálne že nejest banány  a mlieko. Mlieko neviem čo ma s horcikom

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 02:12

žluťásek To zní jako peklo na zemi, lituju tě a ať je ti brzy líp!

Sweet Potato A tohle taky, držte se.

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 02:16

Myrtila Ach jo, to je taky naprd. Asi normální stařecká demence, kolik jí je? Já vlastně myslím, že komunikace se zemřelými příbuznými je docela v pohodě, spíš bych se bála nějaké nehody, jako zapomenutý oběd na plotně a podobně. No taky se držte, neveselé období to bude.

Offline Potrefenáhusa
38421 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 05:19
Reakce na žluťásek:

No ale máme tu čerstvý matky s rozřezanejma břichama, tak přestávám skučet kvůli blbý angíně a jdu si tiše odpočítávat hodiny do další dávky antibiotik

​no, angina, co jsem měla před par lety, byla asi i horsi. Ke kazdymu spolknuti ziletky jsem se odhodlavala 5 minut. Moc lituju, snad ty atb rychle zaberou

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 05:52

žluťásek Já to chtěla taky napsat, to rozřezaný břicho je vlastně docela malej opruz. Na sále jsem vtipkovala, že když mi operovali vrozenou vadu zápěstí jen s napíchnutým nervem, že to bylo horší. 

Ať je brzo líp!!!

Offline GChK
299 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 05:54

A nechci to ani psát nahlas, ale začíná se mi dělat opar

Offline Tabea
7783 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 06:04

GChK neeeee.  Opar a miminko

Přeju, ať to opar není!

Offline Myrtila
5142 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:10

Garfie Prababi je 85, uz ma svuj vek, no  Ono ze se neco deje, zacalo byt videt uz pred asi 2 roky, ale ted posledni mesice je to opravdu rychly sesup. Myslim, ze jak bydli sama a vsichni ji vidame vlastne maximalne nekolik hodin v kuse na navsteve, spousty veci jsme si proste driv nevsimli. Pry uz se stalo, ze cely den nejedla, protoze si nevzpomnela, a ani radsi nechci myslet, jak a jestli bere leky. Bohuzel bydlime moc daleko na nejakou vetsi pomoc s peci o babi, ta lezi hlavne na tech, co bydli ve stejném meste. 

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:22

Myrtila Ach jo. :-( Lepší už to nebude, kéž by se to aspoň nezhoršovalo. Budu držet pěsti. 

Offline Kokoska
34348 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:25

Myrtila tohle uz bohuzel vypada na nejaky ustav. Jednak dohlidnout na jidlo a leky, ale hlavne aby neco nepodpalila, nezapomnela nekde zavrit vodu a pod. Pokud za ni nemuze nekdo nekolikrat denne zajit, samotnou ji asi nechat nemuzete. Meli jsme kdysi takovou sousedku u nasich pres chodbu, taky zapominala jist, strasne zhubla. Navic schovavala veci, aby ji je nekdo neukrad, a pak řvala na syna, ktery za ni chodil, ze ji tam krade. Proste zapomnela, kam co dala. Moje babicka ji obcas s necim pomohla, ale pak to jeste malem odnesla narcenim, ze ji vzala penize a vkladni knizky. Je to tezky rozhodnuti, ale asi nic jineho nezbyde.

Offline RoSa
10029 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 07:34

Myrtila taky existuje placená služba, že pravidelně seniorovi volají, ptají se, zda je vše OK, připomínají léky, jídlo, pití... plus má senior u sebe přívěšek, na který musí občas máčknout - když ne, zavolají... kamarád si to zařídil pro matku a je s tim spokojenej... můžu zjistit, co je to zač, myslim něco s andělem v názvu, ale bude toho víc určitě... edit: tohle nejspíš...

a taky asi pojistit na blbost, ono takovej podpálenej nebo vytopenej barák...