Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 16:58

Evaeva no nevím, tchýně před pár lety nechtěla o DD ani slyšet. Jednou na to téma muž zavtipkoval a odpověď byla: no to by sis představoval moc jednoduše. 

Bydlí v třípodlažním baráku, první obytné patro je 2 metrů nad zemí a o předělávce koupelny se tady odmítla bavit. Mají tam vanu a výměna za sprchový kout znamená to celé vysekat - bordel tak na měsíc. Záchod nebude bezbariérový nikdy, je príliš úzký. 

Pred pár lety se nabízel k prodeji byt přiléhající k našemu. Cena strašná, ale kdyby muž prodal tu slavnou garsonku s nějakou hypotékou bychom to polepili. Tchýně se o tom odmítla bavit, úplně se vzepřela a muž řekl, že mu to za to nestojí. Já zůstala jako opařena, protože to výsledkem by byl jeden pokoj a koupelna pro nás a jedna garsónka - pokoj a sociální zařízení s kuchyňským koutem pro ni nebo někoho potřebného. No mohla mít bezbariérové bydlení ve vedlejších dveřích, to bych si představit nějak uměla. Nechtěla, nemá. 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 17:05

continuity dajú sa do vane umiestniť dvierka.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 17:17

continuity tak to je asi s mojou svokrou. Už padlo toľko návrhov ako jej zvýšiť kvalitu života... vymeniť jednoposchodový dom za bungalov - nie. Pristaviť na prízemí kúpeľňu - nie. Dať na schody stairlift - nie. Kúpiť nové polohovacie kreslo, pretože má umelé kĺby a zle sa jej vstáva - nie. Ťažko sa pomáha keď ten druhý všetko neguje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 17:23

continuity no je to kus od kusu

Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 17:39
Reakce na GChK:

A nechci to ani psát nahlas, ale začíná se mi dělat opar

​prosím te, opar se mi udělal predevcirem taky...nosim třetí den ustenku, napsali mi ještě v porodnici herpesin v tabletach a modlim se, at to nechytne, apolinarskej pediatr rikal, ze když to není primoinfekce, ze by měla mít ode mne protilátky

Online Karja
44646 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:00

Ja jsem opar měla s miminkem několikrát, i s novorozencem, a nikdy to nechytly. Dávala jsem si teda vždy tu náplast, přijde mi, že pak se to nemá jak přenést, když se dodržuje pořádně hygiena při tom prelepovani a nesahá se na ústa. Držím palce, je to dost blbej pocit no. 

Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:01

Karja ty náplasti se nějak hrozne zhoršily! Já na ne nedala dopustit a přijde mi, ze už to nefunguje, asi hur přilnou :-( 

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:04

letfenixa dvierka na vani riešia jeden problém z troch. 

Proste do toho domu sa nemůže vrátit s choditkom. To je objektívna vec, nie výhovorka. 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:05

continuity áno, hlavne keď svokra nespolupracuje.  Moji rodičia tiež odmietajú všetky moje návrhy 

Offline Malvin
1647 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:32

Myrtila když se nám začala horsit prateta s cukrovkou, zajistili jsme ji službu, že k ní tři krát denně chodily zdravotní sestřičky a pichaly ji inzulín a dávaly léky. Inzulín ani léky prateta doma neměla, aby nehrozilo, ze by zapomněla a vzala si víckrát. Sestřičky měly i klíče od bytu. Horší to bylo s jídlem, kdy prateta jist zapominala a jedla strašně málo. Nakonec se s ní hrálo, aby jedla vice, že ještě za strýce si dá a za Vlastu - jak s malým dítětem. 

Online Karja
44646 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:39

Potrefenáhusa A jakou máš značku? Compeed jsou dobrw, paj jsem měla jinou a blby

Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:49

Karja compeed prave 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2022 19:55

continuity babička se teď bude vracet do bytu přinejlepším s chodítkem. Mají to tak, jak popisuješ, malé WC, koupelna s vanou, všude spousta krámů. Babička má velkou nadváhu, děda navíc nemůže na ruce, špatně chodí už třeba pět let. Všechny úpravy odmítají. A její synové taky nic neřeší, nějak se to udělá Jediný, koho to zřejmě trápí, je moje mamka (její tchýně). Jenže tohle se prostě mělo řešit už dávno, oni už mají dávno přes 80 a všech změn se hrozně bojí.

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 20:11

Evaeva upřímně, řešíme to už několik let, určitě pět. Ten byt byl k mání ještě před Covidem. Nebylo jim ani 80, spíš 75. 

I tady občas zazní hlasy, že se chováme k těm rodičům jako k dětem a že oni ví, co dělají. No tak snad ví. Tchýně už říká, že s tím bytem udělala velkou chybu. No nechtějí jim ty děti vždy jenom zle... 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 21:05

Dekuju za vsechny vase odpovedi, ono je hodne uzitecne si precist, jak kdo podobnou situaci resil, i jak by ji resil, kdyby... ten daný senior spolupracoval/resilo se to driv/nebo cokoli jineho. I kdyz tady u nas, at to dopadne jakkoli, s nejvetsi pravdepodobnosti nebudeme ti hlavni pecovatele, nebo organizatori te pece, tyhle prakticke zkusenosti se vzdycky hodi znat. 
Asi uvidime vic po Vanocich, babi ted ceka kolecko po lekarich, snad nam to ukaze nejaky smer, kudy v te peci jit.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 22:49

Potrefenáhusa Místo náplastí jsou na opar lepší ty gely. Přilnou dobře, tvar jim určíš ty a drží dobře. 

Urgo - Filmogel

Online Karja
44646 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 23:03

Potrefenáhusa Tyy jo, no tak dobrý vědět, co už nekupovat. Ale neboj, určitě to nedostanou děti, pokud si na to, dáváš pozor. Já jsem měla třeba strach spíš kdyz byly větší, aby do toho nějak nesahly nebo tak, což se určitě stalo i a vždycky dobrý. Ještě jednu tetu jsem musela věčně upominat, ta se nad dětma rozplývala vždycky pár cm od nich s argumentem ,,ale to už je jen strup,, to xkrat osahala...a taky nic. 

Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 23:15

Renusatko já to jednou koupila po ty chvále tady a vůbec mi to nepomohlo :-(

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 23:21

Potrefenáhusa No já nemůžu říct, že by to pomohlo, ale spíš to zakryje opar a je menší riziko přenosu. 

Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 13. prosince 2022 23:43

Renusatko no mne ta náplast fungovala roky tak, ze se mi pod tím ten opar ani poradne neudělal