Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2022 21:40

mirajo díky, moc zajímavý rozhovor!

Offline mirajo
2641 příspěvků moje polička 15. prosince 2022 21:49

Evaeva Nevím, jak se mi podařilo ho otevřít, předplatné nemám. Asi jí časem zkusím napsat, i po těch letech je to pro mě bolavý téma. A ani dnes nepochopím, že je tak moc tabu tohle téma rozumným způsobem uchopit a otevřít. 

Online viktorka_od splavu
49286 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 09:39

mirajo tjo super, moc díky!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 10:08

mirajo díky! Moc zajímavé. Jinak asi je to pediatr od pediatra, doktorka mých dětí je taková stará babička, ale k očkování přistupuje dost podobně, jak doporučuje doktorka v tom článku, tj. individuálně. Dokonce kvůli mladší dceři neváhala volat pojišťovně kvůli proplácení posunutého očkování.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 10:54

mirajo díky za článek! Je fajn, že je na koho se obrátit o radu při problémech.

Škoda, že ta studie, o které mluví, asi není dosud publikována, nebo jsem možná špatně hledala(?). Kdyby někdo věděl, byla bych vděčná, to by mě hodně zajímalo. Našla jsem jen článek na Deníku N taky z roku 2019, že to nebude, ale je bohužel zamčený a nejsem předplatitel...

Očkování novorozenců proti TBC by totiž bylo asi jediné očkování, které bych odmítla, protože v jeho případě kvůli živé vakcíně a v naší epidemiologické situaci pro mě převažují rizika nad benefity. Tak jsem moc ráda, že už povinné není a nemusela jsem to řešit. Od ní mě trochu překvapuje, že ho doporučuje, navíc jen na základě vlastního pozorování, což může být silně zkreslené, a ne nějakých vědeckých podkladů.

Offline Tak Betty
6130 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 12:44

S mužem jsme uzavřeli běhounový kompromis . Jeden zůstal v předsíni. 

Online letfenixa
10867 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 18:07

Tak dnes v noci spadla moja 89-ročná babka. Je v nemocnici. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 18:19

letfenixa držím palce!!!

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 18:26

letfenixa Oh drzim palce

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 18:30

letfenixa Snad nic uplne vazneho? At je brzo v poradku!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. prosince 2022 19:25

letfenixa snad bude brzy v pořádku

U mých prarodičů se to teď taky nějak zdravotně sype.

Offline Torrah
3371 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 19:27

letfenixa o jé, držím palce, ať se z toho dostane

Offline whiskas
21050 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 21:57

Kokoska Moje maminka a mobil - dost podobmé. Navíc moje máma má takovou tu stoletou pidi Nokii, která je už je v tak zoufalém stavu, že se divím, že mě vůbec slyší (i když v poslední době je to poměrně frustrující rozhovor, když po téměř každé větě slyším "cože, co jsi říkala, já tě neslyším ...", nebo mi odpoví na zcela jiné téma než zněla otázka). Jiný telefon samozřejmě nechce a její odpověď, že si ho koupí sama, je jen trapná výmluva. Dostala před pár lety nový "chytrý" telefon, ale nikdy jej nepouužila, ani se nepokusila jej ovládat. To bych pochopila, ale nabízela jsem nový tlačítkový telefon, marnost. Jak to nevzdat? nebo se na to vykašlat? Ještě že táta má telefon normální, jenže občas se nedovolám, protože táta spí, nebo si omylem vypne zvonění ... 

Offline continuity
43018 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 22:01

letfenixa uff, nech to dobře dopadne.

Offline whiskas
21050 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 22:05

carries continuity Evaeva 

Zlepšení kvality života? Marnost ... nikomu z vás takové zážitky nepřeju a jsem překvapená, že tolik z vás prožívá to samé. Myslela jsem, že "zvláštní" a nepochopitelný přístup mají jen moji rodiče. Návrhy na úpravu koupelny (sprchový kout místo velmi nestabilní vany), nové WC, stabilnější a robustnější zábradlí u schodů atd., jsou jen špička ledovce. Stejné je to s návrhy na jakýkoliv úkon, který by jim pomohl. Ne, ne, ne, nejsme nesvéprávní, řekneme si, až budeme něco potřebovat ... strašný a hlavně pořád dokola a bez výsledku.

Offline whiskas
21050 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 22:06

letfenixa držím palce, ať je brzo v pořádku.

Online Řvousenka
1036 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 22:21

whiskas Úplně ti rozumím. U nás teď jede mantra "nejlepší, kdybych vůbec nebyla". Už jsem vyčerpala všechny myslitelné reakce a jsem v koncích...

Offline whiskas
21050 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 22:47

Řvousenka To chápu , člověk je následně tak nějak v koncích. Psychicky je to poměrně náročné.

Už se dost opakuji, ale dostává mě reakce na návrh "pomohu vám s úklidem" (rozuměj uklidím Vám). Odpověď, uklízej si doma, pokud se ti u nás nelíbí, tak sem nechoď atp. .

Offline Karja
44641 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 23:06

whiskas No já jsem tohle taky nabízela babičce a ono se jí to taky dotklo. Myslím, že je to pro někoho citlivé. Teda ona byla asi mnohem starší než tvoje maminka, takže už to moc neviděla ty nedostatky a nikdo jí tam moc nechodil. Asi to hodně brala jednak, jako poukázání že je neschopná si vést domácnost a druhak ji to třeba trochu ponižovalo, že jí říkáme, že je tam binec? Tak nějak jsem to vnímala. Ona byla vždycky hospodynka s těma nastlanejma cejchama, a naskrobenejma zaclonama, my jak jsem ted už takový nepoužitelný k plotně dneska, nevezmem žehličku do ruky, tak to asi tak uplně nechápeme. Pak je to takový no, člověk chce pomoct, zároven se nechce dotknout.... Jako nejde moc poradit co dělat dobře. Možná nějak nadhodit, že to můžete udělat společně, že až se budou chystat něco dělat at ti dají vědět, že vylezeš, odtáhneš, vezmeš to těžké, takhle to skutálet?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 23:14

mirajoPřečetla jsem ten rozhovor o očkování a musím říct, že přesně tohle se stalo nám. U syna, který má ADHD a různé dis. Do čkování celkem klidné hodné dítě, pohybově pozadu, takže se sledoval každý jeho pidipokrok a ještě trochu protekčně, protože jsem dělala v porodnici. Po očkování vysoké teploty, stal se neklidným, v noci vůbec nespal, dokázal proplakat i 7 hodin v jednom kuse (už napořád) a pohybově se vrátil strašně dozadu. Další očkování jsem chtěla odložit, jenže to v té době nebylo vůbec možné. Na neurologii mi i vypsali nález o návratu ve vývoji a dětská nám k tomu jen řekla, že to nikomu nedokážeme a bylo. Dál se to dle mého ani neřešilo, ani nikam nehlásilo.