whiskas Karja u nas se to posledni dobou trosku zvrhava do opaku. Vim, ze by mama sama leccos dokazala, ale kdyz jsem po ruce, ani se nepokusi. Nechci po ni uklid, zehleni, nic takoveho, ale nakrajet si krajic chleba na mensi kousky nebo oblict svetr, vstat z kresla a podivat se z okna na teplomer nebo na hodiny... Mimochodem, minule me dokopala k zehleni i toho, co ja bezne nezehlim, ale co uz.
Stěžovací vlákno
RenusatkoMy to zažili u obou dětí, přesně to, co v tom rozhovoru popisuje, do druhé dávky očkování se obě vyvíjely normálně. První byla dál očkovaná bez ohledu na to, co se dělo, vývoj, hlavně sociální a řečový byl divný cca do 3-4 let. Co z toho, co má dnes trochu "jinak" je povaha, dědičnost a co případně následek už se nedozvíme, dys to není. Druhá dcera reagovala na druhou dávku úplně stejně, na můj nátlak měla v očkování velkou pauzu a ten regres trval "jen" pár měsíců. První proti TBC v porodnici očkovaná byla, druhá ne, tam nebyl rozdíl. Taky se nikdy nic na SUKL nehlásilo.
Anema Já taky narazila jen na informaci, že SUKL se vyjádřil, že nemá dostatek podkladů a pak už nic. Přitom postvakcinační encefalopatie je nežádoucí účinek, který je uváděný jako vzácný, ale známý, co pamatuju, jak si ho teda vakcinologové a pediatři představují, když ne tak, jak popisuje paní doktorka a jak jsme to zažili my, nevím...Samozřejmě objektivně se ty říznaky těžko posuzují, změřit neklid a ztrátu očního kontaktu, to žádnej přístroj neumí, asi je někdy dobrý rodičům věřit. Kdyby někdo dokázal ten článek, na který dáváš odkaz, odemknout, budu moc ráda...https://denikn.cz/123071/studie-nepriznivych-ucinku-hexavakciny-se-odklada
Karja já myslím, že je to tak, jak píšeš. Když byla mamka babičce po operaci uklidit, babička musela jít ven, jak se na to nemohla koukat. U ní bylo vždycky naklizeno, mimo takovéhle krátkodobé indispozice na tom byla dobře a nebyla zvyklá, že se někdo stará o ní.
Tak babka má asi zlomeninu krcka a mali by ju v stredu operovať. Keďže ma veľmi zlý tlak (veľmi vysoky) a všeličo iné, tak je to dosť risk. Ale operovať sa to asi musí, že?
A čo sa týka pomoci rodičom, moja mama opäť v piatok vyhlásila, že jej s ničím nepomáham. Ona teda očakáva, že u nich spravím úplne všetko, sama od seba, ale s jej dobrými radami a bude mi pritom pozerať cez plece. A ja to nenavidim.
Kokoska Karja whiskas tohle "v sobotu přijedu a spolu umyjEME okna..." jsem chvíli zkoušela, ale výsledkem bylo pouze ze jsem přijela a byly už umytý... Naposledy teď o víkendu - "přijedu, dovezu těsto a upečEME spolu cukroví." Takže jsem přijela a bylo napečeno. No tak jsme aspoň spolu ochutnavaly :).
U nás to vidím jako takovou celkovou rezignaci na vše po nedávné ztrátě táty. Jako by už nic nemělo najednou smysl. Všechno, co tu zaznělo, je u nás poslední 2 měsíce koncentrovaně taky a je to sakra náročné pro všechny.
whiskas asi to nebude nič nezvyčajné, to odmietanie. Ja to na jednej strane aj chápem, ťažko sa priznáva, že na niečo už nestačím a že potrebujem pomoc. Ale pre toho, čo by rad pomohol je to odmietanie frustrujúce. Zvlášť keď vidí, že ten druhý tú pomoc fakt potrebuje.
Čo sa týka upratovania, svokra ma upratovačku, ale tá ma povolené upratať len obývačku a kúpeľňu. Kuchyňa je v tristnom stave, svokra tam totiž fajčí. No a muž jej párkrát upratal, ale ona nad nim stala a komentovala ako to má robiť a kritizovala a dávala mu rady a väčšinou to skončilo hádkou, tak už to vzdal.
Ja tohle vsechno uz mam za sebou a uz kdysi jsem si slibila,ze pokud nam bude kdokoliv kdykoliv nabizet uklid, budu ho vitat s otevrenou náručí ![]()
stes Tak já mám pro ty starý lidi v tomto pochopení, protože jsem na mrtvici, když u nás někdo neznalej vykládá myčku a třeba škrabka na brambory není tam kde má být, místo nožů jsou vidličky a hluboký talíře jsou na opačné straně zásuvky. Ale jak se říká: Cesta do pekla je dlážděna samejma dobrejma úmyslama. :D
letfenixa pokud je operace indikována, nic jiného s tím dělat nejde. Je to velmi vážny úraz, bohužel. ![]()
Kan A kto taký neznámy u vás riad upratuje?
continuity keď ono je to "asi" zlomené. Snažia sa ju do stredy stabilizovať.
letfenixa Neznalý. Třeba přítelkyně syna, občas švagrová a když nejsme doma a syn má u nás partu, tak kdoví kdo. Já jsem zvyklá mít všechno po ruce.
letfenixa držím veľmi palce.
Kan mala som neznaly, mobil mi to prepísal.
Neviem si predstaviť upratať v cudzej domácnosti s tým, že neviem, kde čo patrí.
Ja vám ďakujem za podporu.
letfenixa Pokud se neoperuje, musi lide asi 6tydnu lezet, coz vetsinu tech stariku zahubi (zapal plic, plicni embolie, prolezeniny). Proto se tak tlaci na casnou operaci. Vykon je vetsinou celkem kratky, ale ta zatez je i tak obrovska. Drzim palce! Moje si zlomila krcek myslim v 85 a dostala se z toho rychle (zemrela za par let na neco uplne jineho). Hlavne musi casne rehabilitovat.
letfenixa drzim palce nech to dobre dopadne ![]()
Jos Tak ona rehabilitovať nebude určite ![]()
Kan to chápu...myslela jsem úklid po mě! ![]()
ne vážně, já to takhle nemám, ať dají hrnek klidně do jinýho fochu, já si tímhle zivot nekomplikuju.
Ale i kdyby, tak když někdo umeje okna, podlahu a koupelnu pořádně, ať to dělá jak chce. Když si obcas pozvu úklid.službu, tak jim taky nekoukám pod ruce.
nevim jak je to v cz nebo sk,ale tady se jich nikdo nepta a po operaci je prevezou na rehabilitacni oddeleni.
Drzim palce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články