letfenixa to som si myslela, že nebude ani svokra. Pri vyhliadke trvalo ležať alebo rehabilitácia začala nakoniec cvičiť, ale hustila do něj celá rodina prakticky denne.
Stěžovací vlákno
Zarinya hm, v našej nemocnici dochádzajú z RHB na izby a cvičia tam, oficiálne, ale nikdy nikto nebol za nikým z našej rodiny, keď ktokoľvek s cimkolvek ležal v nemocnici. A nemocnica, kde babka leží, je ešte menšia, ale presne neviem, ako to tam chodí.
continuity ona je rovnaká povaha ako môj otec, keď sa naňho netlačí, neurobí nič. A na ňu nikto tlačiť nebude, to teta nedovolí. To sú ťažké kysucké povahy.
letfenixa následná péče u vás nefunguje? Pacinet je tam převezený hned z nemocnice, cvičí tm s ním, aby byl schopný se o sebe po propuštění postarat.
Karja To právě nefunguje. Možná to bylo špatně pochopeno (nebo mnou napsáno). Já tu pomoc nabízím jemně, ale z v pozadí je to, že naši už prostě neuklízí prakticky vůbec. Takže žádné "budeme uklízet spolu" nehrozí. No a do mé nabídky hází vidle.
Kokoska Tak to je stejné jako u nás. Moje máma by také zvládla minimálně základní úklid, ale prostě ne a reakce na nabídku, že to udělám já, je také negativ. Navíc s tím prima dovětkem, co je ti do toho a když se ti tu nelíbí bla, bla. Je to na hlavu.
letolet Ale to je skoro lepší varianta. Jasně, třeba se o rodiče člověk bojí, aby se jim něco nestalo, ale možná lepší být aktivní (v rámci možností) než žít v takové podivné letargii. S našima takové hlášky nehnou a pomoc mi není umožněna. Fakt prima.
Neboj, předpokládám, že rodiče dělají jen to, na co mají sílu. ![]()
whiskas mamka to ocenuje, ze se starame, o to nejde. Spis mam obavy, jak skoro porad jen sedi, ze ten pohyb pujde hur a hur. Radsi nechci myslet na to, co by bylo potom.
nevim jak je to v cz nebo sk,ale tady se jich nikdo nepta a po operaci je prevezou na rehabilitacni oddeleni.
Drzim palce.
To je sice možné, ale pokud pacient z nějakého důvodu nespolupracuje, tak ho k RHB nedonutíš, nebo jen k vlažnému výkonu, bohužel.
Kokoska Tak buď ráda, máš výhodu, že pomoc je vítána :-D. Ale s tím pohybem souhlasím, jak člověk začne jen sedět, nevede to k ničemu dobrému. Taky občas přemýšlím, kam tohle povede.
letfenixa Držím palce, ať vše dobře dopadne
.
pokud nam bude kdokoliv kdykoliv nabizet uklid, budu ho vitat s otevrenou náručí
Taky bych vítala, až bych brečela. Ale jak na potvoru se furt nikdo nehlásí!
barbucha
viď, taky to nechápu.
whiskas souhlasím, že tohle je mnohem lepší varianta než u tebe a přeji, ať z toho vybalancujete všichni v klidu. My spíš potřebujeme mámu vzbudit opet k nějaké aktivitě. Kdybych nenadhodila, že něco uděláme, tak sama se do toho taky nedá, protože nic už přece nemá cenu dělat. Ale je jí už taky skoro 80 a tak jsou tu i obavy, co kdyby se něco stalo. Dokud byli doma 2, ten strach nebyl, přece jen by ten druhý aspoň zavolal pomoc... Včera jsem chtěla navrhnout, že na jaře vymalujeme. No raději jsem to rychle spolkla, aby příště nebylo vymalováno :)
letolet Rozumím, není to lehké :-(. Naši jsou sice dva, jenže táta už toho moc nezvládá :-( a věci, které dělal on máma prostě ignoruje a nehodlá se zapojit, ale hlavně nesnese ani aby se akce chopil někdo jiný, jak jsem již psala. Mámě je také skoro 80 a chápu, že sil ubývá. Ovšem utřít prach, zamést, vyluxovat atp. by zvládla. Jenže nechce a mě k tomu nepustí. Při každém pokusu strašná scéna, hádka ... stojí to za to? Asi ne.
Držím palce.
Kokoska Tak to je stejné jako u nás. Moje máma by také zvládla minimálně základní úklid, ale prostě ne a reakce na nabídku, že to udělám já, je také negativ. Navíc s tím prima dovětkem, co je ti do toho a když se ti tu nelíbí bla, bla. Je to na hlavu.
Tohle jsem zažila v blízkém okolí. Nic s tím nenaděláš. Je to jeden ze symptomů stáří.
Sweet Potato Sluchátku děkuju![]()
whiskas nestojí to za to. Obzvláště pokud vidíš, že jim to nevadí.
Já u nás považuji za velký úspěch, že si máma poprvé sama řekla o dárek k vánocům - tašku na kolečkách. Zní to jako něco, co jsme ji měli dát automaticky, ale je to přesně to, co by zůstalo uraženě stát v koutě.
whiskas No to ti nezávidím. A nikdo cizí knnim nechodí? Jako třeba nějaká ošetřovatelka? To pak babička trochu o ten úklid měla zájem, aby je tam mohla pohostit. Jinak pokud to mamince nevadí, tak bych ji do toho nějak netlačila. Možná zkusit navrhnout nějakej ten vánoční/velikonoční úklid že třeba takhle jednorázove by ji to vyhovovalo víc a když nic, tak pak asi uklid co ti přijde pod ruku nenápadně.
Karja ono se dá na ten úklid lehce vykašlat, pokud do podobné domácnosti člověk zajde akorát na kafe, které případně udělá sám, takže si předtím alespoň umyje hrníček.
Blbý je, když tam potřebuješ přespat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články