Sweet Potato Nepotěšila jsi mě. Takže co muhu dělat, jaký zvolit postoj? Trápí mě to ...![]()
Stěžovací vlákno
Karja Nééé, na ošetřovatelku nejsou. Máma je opravdu relativně v pohodě, jen se rozhodla, že v pohodě nebude, respektive, že nebude nic řešit. A kromě mě k nim občas chodí teta, ale ta nic neřeší (proč taky).
S návrhem úklidu jsem to již popisovala. Je jedno o jakou jde formu, ne a ne a přes to vlak nejede, protože mi do toho nic není. Asi je jim to jedno a jak píše Sweet Potato , nic s tím nenadělám. Někdo cizí, kdo je nezná, tak to těžko chápe, ale děkuji Ti za návrhy. Jen už jich většina proběhla a marnost. Úklid je jen špička ledovce. Máma hodně blbě slyší, ale bude se hádat, že slyší výborně a řešit to nebude, to samé s návštěvou očního lékaře atp.
Jinak, "rychloúklid" na tajno jsem v minulosti párkrát stihla :-D. Využila jsem chvíle, kdy rodiče byli u doktora. Ale to už je pár měsíců.
whiskasU nás je to dost podobné, mamka je na zdejší poměry spíš vrstevnice některých zdejších dam. Jenže já vidím, že kvůli artritidě, už ten úklid za moc nestojí. Nabízím pomoc a je to dost podobné jako u letolet . Já ji řeknu, že dojedu pomoct s oknama a ono už to je. Zařídila jsem jim na nákupy Rohlík, vše vysvětlila, s počítačem umí obstojně. No raději budu každou návštěvu poslouchat, jak oni už ty nákupy nezvládají. Tak jsem si říkala, ať mi to pošle, že jí to nechám dovést tím Rohlíkem
, protože já opravdu nevím, co chce. Tak alespoň, že taťka pochopil, že autem k doktorovi už jezdit nebude a musí si zařídit sanitku a nebo ho vezeme my, ale do obchou občas právě jede. Z toho mám hrůzu, protože mu moc nefungují nohy a čekám, kdy bude nějaký průšvih. Jen ty klíče mu člověk vzít taky nemůže a když mu doktor v klidu dá potvrzení, tak nenadělám nic.
whiskas Tak v tom případě jsi ve správném vláknu a jen tlapkame! No u naší babičky se to právě zlepšilo, když ji chodily ty ošetřovatelky, jedna ráno, jedna vecer. Jednak to tyhle paní s těmi důchodci umí, prohodí něco veseleho, tak trochu ožila a druhak babička měla tak jako důvod ráno se pořádně vypravit a i nás nechat něco víc udělat právě s odkazem že ji tam přijde ta paní. No ale tlapkam, tlapkam hrozně moc!
whiskas Asi nic jiného, než se s tím smířit, není. Dokud to není nějak život ohrožující. Zkus si někde najít něco o psychice seniorů, gerontopsychiatrii a tak.
Renusatko veľké nákupy rodičom riešim ja, najčastejšie v mnou nenavidenom Lidli. U nás je totiž malý, v bývalom Priore, kde sú mini uličky a milión paliet všade. Alebo občas Tesco kuriér. K doktorom vozim ja, sanitkou akurát chodí otec na dialyzu, to by som už nedala.
Už zase se mi nedaří zaplatit v Arketu. Banka tvrdí že cajk, arkeťáci mi raděj psí kusy... a nefungujou, po stopadesátý mám nákup zase zakázanej (resp. nepovolenej).
PayPal nemam a nechci a Visa jim zjevně neni dost dobrá. Doprčicpráce! ![]()
barbucha Já minulý týden Scuk. Tak když ty prachy nechtěj, ať si nakašlou.
Sweet Potato Hmm, už mám nastudováno, včetně případných postupů (které v našem případě nefungují). Díky :-).
letfenixa Já neřídím, tím se to komplikuje. Manžel taťku třeba doveze, ale k doktorovi s ním nepůjde. Minule mi ho zase vezla švagrová. Jen zpátky už většinou já jdu domů a on tam sedí na místě a počká na sanitku domů. Většinou u nemocnice je parkoviště hodně obsazené a nedá se tam parkovat, z větší dálky by taťka nedošel, tak ani neprotestuje.
Renusatko ja do toho Lidla chodím s nakupnou taškou na kolieskach, ale my to máme 5 minút chôdze.
Já budu mít klid fakt až v hrobě! Mám syna už 3,5 měsíce v Portugalsku na studiích, dnes měl přiletět domů na Vánoce a teď psal, že zažil nejhorší chvíle svého života, po několika desítkách minut letu začali stevardi běhat po letadle, že vsichni mají dát hlavu mezi kolena, letadlo začalo litat ze strany na stranu, technická závada na podvozku a museli nouzově přistát zpátky v Portu. Na letišti záchranky a hasiči. Měl letět do Amsterdamu s přestupem na Prahu. Let byl zrušen, zatím nevím, kdy bude náhradní let.
Ale žije!!!![]()
vanilka hruza , na tvem miste bych dnes uz radeji nic nedelala !
to bylo stesti , tfu tfuj tfuj. Nejpozdeji zitra tu bude, ale teda o fous, brrr.
ja bych si neco koupila od radosti !
vanilka hlavně, že je v pořádku!
Antje Já se úplně klepu. Ale uklidňuju se, že podruhé se to už stát nemůže, že ne??!!
letfenixa Nákupy já zase tolik neřeším. Bydlí s mým bratrem v jednom domě, větší nákup jim pořeší on nebo jim ho i objedná, když si sami objednávají. To, že jde mamka do obchodu, jí jen prospěje, protože je jí 71 a nevyleze už roky z domu. Problém je jen ten, když se taťka rozhodne, že pojede a hotovo nebo když chtějí něco hned a mamka by to neunesla a tak
. Minule ho z parkoviště odvezli do nemocnice, protože tam spadl. Jenže důvod byl právě nějak to, že mu z ničeho nic přestaly fungovat nohy. Stát se mu to v tom autě, tak třeba nezabrzdil a toho se teda děsím.
vanilka jasne ze ne, ale tedy !
co mas dobreho na zitra uvareno maminko
?
vanilkaHlavně, že to dobře dopadlo
. Já nevím, jestli bych do dalšího letadla sedla já. Tak držím palce, ať jste na Vánoce spolu.
vanilka ja bych ale pro jistotu dnes nic nezapalovala, nikam nejela , at se ti neco po tom leknuti nestane.
Renusatko jasne ze sedla, uz ma krest za sebou, ted uz ho nerozhodi vubec nic.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články