Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline wendulka admin
16651 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 07:46

Mulen 

No moje pracoviště se nachází na celkem větším kopci. Jeden kolega, co to má stejně daleko jako já, to teď ráno dal pěšky včetně toho kopce.

Já si teda s ohledem na ten kotník beze studu zavolala raději odvoz a cestou z práce se chystám zrovna tak, jinak to chodím pěšky úplně bezproblémově.

Úplně před barákem to včera večer odsekal jeden soused. Ale když šla potom ségra ještě s odpadky, tak to u popelnic, kde už to posypané ani odsekané nebylo, už taky neustála. Naštěstí šla úplně pomaličku, takže jí se na rozdíl ode mě nestalo vůbec nic. Druhé štěstí bylo, že tam byl zrovna jeden pán, který jí pomohl se postavit, protože jí to chudákovi nešlo. Jsem to viděla z okna v přímém přenosu z čerstvě umytými vlasy a vědomím, že jí v tu chvíli nemůžu pomoct. To bylo taky něco.

Offline continuity
43016 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:06

Muž mi práve vyjevil sladké tajemství, že přece nebude plýtvat dovolenou na vánoční přípravy a hodlá pracovat až do pátku. Prý mu řekli kolegové, že je škoda si brát dovolenou, protože je stejně pustí dřív domů. Štědrý den nebo v pátek ještě potřebujeme navštívit dva staříky na různých místech a ani u jednoho to nebude na 15 minut. 

Zato prispel dobrou radou, kam bych mohla zkusit zajet pro kapra.

A půda je pořád zmrzlá...

Offline Makara
3637 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:10

continuity dokud mrzne, tak ho můžeš uklidit do garáže, cítit nebude, a v sobotu to už  povolí a půjde kopat.

Offline Mulen
5009 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:13

wendulka Taky dobrý. Já doufám, že naši a tcháni nebudou muset dneska moc z domu..

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:14

continuity hej, hej, dobrá rada nad zlato

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:16

Ja som celkom nervózna, lebo muž išiel do ZA na CT a hlavne naspäť,  po pichnutie Dithiadenu,  budem ešte viac nervózna. 

Offline Kammila
766 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:17
Reakce na Renusatko:

ale do obchou občas právě jede. Z toho mám hrůzu, protože mu moc nefungují nohy a čekám, kdy bude nějaký průšvih. Jen ty klíče mu člověk vzít taky nemůže a když mu doktor v klidu dá potvrzení, tak nenadělám nic. 

​to potvrzení od lékaře aktuálně řešíme se sousedy, ti doktoři to fakt píšou kdekomu. Kousek bydlí manželé, pán je na tom velmi špatně - špatně chodí, nevnímá moc děj okolo sebe nicméně stále jezdí autem. Jeho paní  bohužel neřídí a víceméně všichni čekáme na nějaký průšvih. Nevíme co s tím

Offline continuity
43016 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:23

Kammila muž byl u praktické svého otce, že tatínek neúměrně chlastá. Tak mu řekla, že ať si to pořádně rozmyslí, že o ten řidičák pak přijde nadobro.

Takže jsme mu alespoň ty klíče zabavili. Někde zajede dítě a já s tím tady budu žít, že jsem mohla konat a nekonala?

Jo, je to teď vopruz, vůbec není zvyklý jezdit MHD, zajde si do sámošky pro pivo, ale ke tchýni ho musí někdo odvézt a on tam vydrží tam 15 minut. 

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:40

continuity 

Já chápu tvoje obavy... ale zase zabavovat dospělýmu/svéprávnýmu klíče od vozu mi přijde už trochu moc

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:42

A pořád mi nejde platit ani v Arketu, ani u cosáků. Další možnosti (příbuzný obchody) jsem nezkoušela, už takhle se ve mně vaří krev!

Online viktorka_od splavu
49279 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:47

barbucha tak u alkoholika je ta svepravnost diskutabilni

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 08:59

viktorka_od splavu 

Jak se to vezme. Zbavení svéprávnosti má přece nějaký pravidla. To, že se ty tak rozhodneš, není ještě směroplatný

Offline Garfie
28532 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:01

Lopatové komando do pohotovosti!!! 

Můj muž včera večer zapadl v ulici do sněhu, tři jsme ho vytlačovali, dneska potřebuje na Slovensko pro řidičák, po cestě veze syna na zkoušku do Brna....pro jistotu mým autem, protože jeho nemá zimní gumy, naštěstí ho dnes nepotřebuju.

Ráno jsem šla s malým Garfie do školy, ledovka jak zrcadlo. Tak mu to vykládám, se všemi podrobnostmi, jak jsme málem spadli, jak soused kontroloval, jestli sousedka bez úhony vyjede z ulice...za pět minut to líčím znovu synovi, loučím se s nimi, hlavně opatrně, fakt je ledovka, když budete někde vystupovat, tak opatrně, klouže to jak hrom, hlavně tam kde je odklizený sníh....

A co myslíte, že udělá, sotva nastartuje? Otočí se dolů do garáže (odklizený sníh, takže zrcadlo, garáž z kopce)! Narval to dolů, naštěstí jen lehce odřel plechy, zrcátko zůstalo celé. Auto tam teď stojí, protože vyjet se nedá...a on shání zimní gumy na svoje...

Ten má takový štěstí, že je zmrzlá zem!!! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:07

Garfie Já jsem ráno na 3× vyjížděla z garáže, mám mírný kopeček, takže posolit, hrabačka, zpět do garáže, posolit, zase špatně. Naštěstí dálnice je ok. A tlapkám.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:10

Karja Ty jsi dobra . Ja s autem do oblevy uz nevyjedu, kdyz i takovi harcovnici jako tata nebo muz (oba maji ctyrkolky, ja ne), resi kudy pojedou  a nasi silnicku jedou objizdkou radsi do kopce nez by jeli jeden pekelny kopec s jezirkem na upati. Tam kazdorocne nekdo zaparkuje, nastesti je melke. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:20

continuity Muj muz "si bere volno cely tyden", a pak pridal "krome patku, to musim firmu zkontrolovat". Pak pridal pondeli a utery. A vcera jeste stredu, ale jen obed s obchodnim partnerem. No ale ja uz jsem cvicena, vdova nebudu vlastnim pricinenim ale infarktem na jeho strane. 
A deda kdysi ridil jeste v 92. Volala jsem prakticke, jestli se nezblaznila a vyjmenovala, jak spatne chodi, na tachometr nevidi a na dalnici jezdi 150! Jednou jsem s jim jela a uz nikdy tu chybu nezopakovala. Svepravny byl, hlava mu fungovala ale co to telo. Proste mi neprojde spravne, aby nekdo takovy ohrozoval vsechny okolo. U nas zo nastesti dopadlo jen hadkou, ale pak to uznal a PL uz mu dalsi rok nenapsala. 

Online Karja
44633 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:24

Jos No u nás to asi není tak hrozný. Jinak do spatnejch podmínek se taky snažím nejezdit, jen včera jsem je nějak nepoznala. Odpoledne jedu s holkama na kroužek tak to snad bude dobrý a než padne tma tak se vrátíme. 

Online notna
9425 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:34

continuity Úplně chápu tvoje rozhodnutí. Náš dědeček se s blížící osmdesátkou stal nebezpečný na silnici taky. Jezdil po paměti. Kolikrát k nám přijel, líčil, jak ho málem někdo zabil, protože mu nedal přednost, abychom zjistili, že vůbec nezaznamenal, že se z hlavní silnice stala vedlejší. A ještě se s námi hádal, že on to tam zná, jezdí tam roky, žádná změna tam není. Řízení si rozmluvit nedal. Pak se mu začalo stávat, že z ničeho nic omldlel. Ne nějaké mdloby. Prostě během vteřiny, klidně uprostřed slova se skácel k zemi. Vyšetření nic neprokázala a praktická mu řidičák pořá nechávala. Když se počet jeho kolapsů začal zvyšovat, tak jsme se v rodině domluvili a vyhodnotili jako menší zlo roztržku s dědečkem než si vzít na svědomí něčí život. Děda ještě vždycky argumentoval, tak se zabiju a budete mít pokoj. Vůbec už nebyl schopen vyhodnotit, že může způsobit neštěstí někomu jinému. Řídil celý život dobře, byl to chystrý chlap. Bylo to pro nás strašně těžký se tak rozhodnout. Ale i zpětně to vidíme pořád stejně, že už řídit neměl.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:43

notna To s tou hlavni a vedlejsi je presne. My se jeste smali, ze nas deda mel ridicak jeste jeste pred valkou, akorat by to vekove stihl. V jeho 85 si koupil nove auticko, sportovniho fiata, ze bez posilovace rizeni uz treba neotoci volant. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:45

Ja si zrovna rikala, ze se zkusim i se svejma minimalnima ridicskejma zkusenostma hecnout a tricitkou ty deti dneska do krouzku odvezu. No vzhledem k tomu, ze se tu siri vsechno, tak je mi pekne blbe, deti jsem radsi vcera vecer odhlasila a ony od rana pekne kaslou :-(. V patek mame jet k nasim :-(.