Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Sweet Potato
40265 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 13:01
Reakce na continuity:

​Upřímně, já to rozhodnutí tady obhajovat nebudu.

Až vám podobný týpek, pro kterého pět piv není alkohol, někoho zrazí, protože jel jen do sámošky a to nic není, možná budete mluvit jinak.

Polici ukážeme ty zprávy, kdy tam byla od jara několikrát sanitka a 2x skončil hospitalizovaný. Pokaždé minimálně 2,5 promile. Ale klidně tady dál vypisujte, že to nebylo vůči němu dost ohleduplné a je svéprávný. 

​Rozhodli jste se správně. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 13:13

continuity Já tě chápu lidsky a pokud si to nechal líbit, tak je to v pořádku. O jednoho nebezpečného míň. Můj taťka popijí dost, ale zase neleze za volant, to sem si jistá, protože to tak je celý život. Dokonce má na stole testr. A sebrat mu já klíče, tak budeme tam, kde v mých 18. Zavolá policii a já budu zloděj, protože to nijak neobhájím, že mám strach o ostatní. Papíry mu z lékařského hlediska doktor podepsal. Klíče bych mu musela vrátit a přestal by se mnou mluvit, takže už bych neovlivnila ani delší jízdy. U každého je to jinak. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 13:42

continuity nekde jsem zaslechla pani z dopravniho UM, rikala ze kazdou chvili tam nejaka zenska dovlece s prominutim dementniho dedu , ktery se nezvlada ani podepsat.
deda zpusobil nehodu, od PL potvrzeni ze je v poradku .

zenska na ni jeci ze deda ridicak potrebuje, protoze ji musi vozit!

to pry je kazdou chvili, ve meste jsou jen asi dve PL ktere jsou  k takovym neoblomne.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 14:08

continuity myslím, že jste udělali dobře. Než aby někde někoho zranil nebo zabil, tak radši takhle. Nechápu teda, k čemu ti praktičtí mají dávat papír, že je člověk schopen řídit, když to zhusta neřeší, viz příspěvky výše. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 14:17

Karja to byl pro samba asi menší šok

U nás muž taky volno nemá, nemá ho ani mezi svátky. Ale to mi vůbec nevadí, nějak nevím, co by tu dělal, vánočku stejně neupeče. My teda jdeme 23. odpoledne do divadla, tak bude dělat salát. Dárky pro děti vždycky zařizuju já, ale nemám problém s úkolováním Já měla poslední volné dopoledne dneska, od zítra mám doma minimálně jedno dítě. 

Offline Jitka77
1930 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 14:19

Tu způsobilost řídit řešili i rodiče mého muže. Na autě se něco porouchalo a babička (mužova máma) šla prosit mechanika (souseda na vsi), aby dědovi řekl, že to už nejde spravit, že prostě auto je kaput. Ušili to na dědu takhle. Tam nikdy nebyl alkohol, ale prostě ty reflexy už nejsou, co bývaly.

My si teda dost myslíme, že je to taky tím, že babička svými neustálými radami a nonstop mluvením prostě vyvede z konceptu každého - muž si odřel při parkování auto o sloupek, když je oba někam vezl, a já jsem měla taky problém stíhat sledovat provoz a zároveň dělat hm na správných místech, když jsem ji vezla z nákupu.

Děda měl teď osmdesát, muž mu koupil dárkový balíček potřeb pro seniory a mezi jiným "Otíkovy sluchátka", aby si děda mohl udělat ticho - smáli se tomu oba. Já jsem to tehdy navrhla jako vtip a ono se to ujalo. Oni se v rodině špičkují všichni a rádi, dárky se vždycky řeší podobnými ptákovinami.

Online Zuzuli
3765 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 14:23

continuity ja s tebou souhlasim a zabaveni klicu schvaluju. Ani jednoho meho dedu bych na silnici potkat nechtela. Jeden ridil temer do smrti, bylo to strasny, byl schopny nedat prednost kamionu, pred prechodem dupal prudce na brzdu, protoze si nevsiml, ze tam je. A to jezdil jen po meste, ty zname trasy. Druhemu ted nebyly odebrany klice, ale rovnou cele auto. Presneji "zaparkuj ho k nam do garaze, uz skoro nikam nejezdite a pred domem na ulici ti ho kazdou chvili nekdo odrel. Zavolej kdykoli, kdy budes potrebovat auto pristavit. A kdyz uz volas, co kdybych te tam rovnou odvezl a pockal na tebe". Deda sotva chodi, moc nevidi, reflexy skoro nula, ale ridit by chtel. Nastesti ale babicka byla soudna a s timhle rozhodnutim pomohla. Moje mama, jeho dcera, chvili rikala neco ve smyslu, ze mozna to pro tyhle starousky je nakonec lepsi, kdyz se vybouraji nekde v aute a ne kdyz pak umiraji na nemoci... Tak jsem se ji zeptala, jestli by si to myslela i v pripade, ze by nejaky takovy starousek, pro ktereho je lepsi umrit v aute, sejmul treba nas, kdy vozim v aute dvouletou dceru. A nebo ji prejel na prechodu, protoze ji nevidel. No zmenila nazor velmi rychle. 

Offline continuity
43014 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 14:39

Antje no a když nemá koule PL, tak kdo pak zbývá?

Muž u praktické byl a vymluvila mu to.

Kdyby zato lejstro nesli alespoň nějakou odpovědnost, byla by to jiná písnička. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 14:45

Zuzuli To jste vyřešili elegantně.

Ono je někdy těžké poznat tu chvíli. Třeba tchán přestal řídit v 75. Jenže už tak minimálně 10 let předtím, jsem nechtěla, aby vozil kluky. Já neřídím, takže nás občas vezl k doktorovi a to bylo peklo i v 65. Byl nervní, přehlížel značky, nezvládal předpisy. Dodnes nachodí 15 km každý den a jezdí na kole a je mu 82, vidí, slyší. Prostě zdravotně perfektní a asi by nebyl důvod mu ty papíry nepodepsat, ohledně zdraví. To jak stranšně poslední roky řídil, to nikdo nevidí, ani můj muž. 

Můj otec je zase naopak opatrný řidič, všechno řešil, rychlost snad v životě nepřekročil a testoval se před každou jízdou. Nemám s ním strach jezdit ani dnes, není nijak starý, má 73. Ale ten zdravotní stav se může obrátit během sekundy. Několik měsíců mu nic není a pak přijde minuta, kdy bude a je otázka, kde zrovna bude.

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 14:57

Kamaradka je praktik, nedela ji problem nekomu to potvrzeni nedat, ale vetsina ji tam pak dela takovy sceny, ze se v ordinaci az boji. Ale vic se prej boji toho takovyho cloveka pustit za volant.

Offline Mulen
5009 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 15:07

Antje mám je

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 15:33

continuity mate svedomi, ale mate to s temi rodici strasne tezke.

Jak je na tom tchyne ?

Offline Kammila
766 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 15:34
Reakce na Antje:

continuity nekde jsem zaslechla pani z dopravniho UM, rikala ze kazdou chvili tam nejaka zenska dovlece s prominutim dementniho dedu , ktery se nezvlada ani podepsat.
deda zpusobil nehodu, od PL potvrzeni ze je v poradku .

zenska na ni jeci ze deda ridicak potrebuje, protoze ji musi vozit!

to pry je kazdou chvili, ve meste jsou jen asi dve PL ktere jsou  k takovym neoblomne.

​tak to je přesně ten  případ naší sousedské dvojice. Buď má paní překonat strach a řídit sama nebo holt existuje MHD

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 15:34

Mulen jsem zvedava co na ne reknes, me se  libi moc. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 15:40

Vari Kammila  jj, pani z dopravky rikala , ze kdyz vidi , ktery PL vystavil potvrzeni, na dobu , kdy viniky nehody predvolava,   se vzdy domluvi s kolegou , aby nebyla v kancelari sama.

Offline continuity
43014 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 16:01

Antje byla na tom docela dobře, teda relatívně. žby se přes svátky dostala domu jebo k nám, o tom nemůže být řeč, kontrolu má další až v lednu. ale už ji vzali i na velkou s choditkem na záchod. Prostě se tak zvolna lepsila. Akorát tam proběhla nějak střevní nevím co a byly teď pár dní zakázané návštěvy. Tak doufám, že nám to zas nezatrhnou kvůli chřipce. Už mi je dnes konečně tak, že tam bez obav zajdu. 

Offline Mulen
5009 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 16:03

Antje já taky, už jsem jeden podobný typ Vagabondů vracela, byl hodně široký kolem kotníků. Tohle vypadá líp.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2022 16:26

continuity babička bude přes svátky taky nejspíš v nemocnici, dneska jí reoperovali kyčel. Nikdo nic neví, protože s doktory mluví jen ona, vzhledem k věku a pobytu v nemocnici půlku zapomene, druhou nepochopí. A dědovi před týdnem umřel pes. Jediný, koho zajímá, kde děda na svátky bude, je moje máma. A to mají hodně vlažný vztah (a to ještě přehráním). Tátu (jejich syna) do těď vůbec netrklo, že bude sám. 

Offline continuity
43014 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 17:43

Pošlete sem ty lopaty, páníček přijde z práce a začne mi rozdavat další úkoly typu: jít s dítětem vybrat brýle, když už mám to volno? A prý proč zvyšuji hlas. 

Offline continuity
43014 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 17:44

Evaeva a jo, teď mi volala teta, co je dětský PL na Slovensku a řekla, že už se boji někam i zavolat, protože všude je někdo vážně nemocnej.