Zuzuli hodne sil, nemas to jednoduchy.
Stěžovací vlákno
Zuzuli hlavně se moc nestresuj (já vím mi se to píše, promiň) máš za sebou náročné období.
A s tím Silvestrem, on to není tak špatný nápad, mohli byste si s mužem udělat hezký večer. Sami dva, doma, nebo vyrazit k nějakým přátelům a pobavit se.
Zuzuli tak to je horor.drz se.![]()
Ale taky me nastvala matka,kterou jsem nastvala ja,ze prijedeme po vanocich jen na dva dny.![]()
To je ji malo,a pritom ja tam nerada spim a muj muz tez.Ze ja sice mam dovolenou,ale muj muz ne,neni argument,ze si potrebuju odpocinout,taky ne,protoze prece u nich si muzu odpocinout,tak jiste kdyz tam jedu hlavne kvuli Marcelovi a hodlam si ho uzit co nejvic.
A to je presne to proc me ty vanoce tak deptaji.....vsichni strasne chteji byt spolu,ale uz to zacina hadkama a nastvanim.![]()
Ze jsem dostala 24 volno rozhodne zatajim.![]()
Zuzuli Držím vám palce, Viktorky plán se mi zdá bezva;-). No jako očividně hodně nechtějí být sami.....
Karja on je s nimi muj mladsi bracha, je mu 23, studuje a bydli u nich, takze sami dva nebudou.
Catherinne priznavam, ze my na silvestra nikam nechodime, nejradsi jsme v klidku doma, bydlime na Hanspaulce a mame z balkonu vyhled na Prahu, takze pak radi koukame na ohnostroje. Mame velke rodiny a schazime se s kamarady tesne pred svatky, tak na silvestra uz jen tak relaxujem, nejaka oslava nas nelaka. A teda hlavne letos je pro me nejvic byt s moji holcickou
plus je to k nim 100km a to s odvezenim a vyzvednutim ditete by nam ani moc casu na oslavy nezbylo
Zuzuli muž je dobrý ![]()
Zuzuli na silvestra bych jim dítě takovou dálku nevezla, když o to nestojíte. Drž se!
Zuzuli tak to jo, to je daleko, to bych taky nejela. Nevím proč jsem si myslela, že bydlíte kousek od sebe.
Je smutný, že pro spoustu lidí jsou svátky spíš stres než radost.
Zuzuli Teda, vazne vam preju, aby to muz s nima nejak domluvil, aby to vyhovovalo i vam, tohle je strasny ![]()
Zuzuli to je mi moc líto, zasloužíš si klid a pohodu, je hrozně smutné, když to vlastní rodiče nechápou.
Zuzuli Drž se, to je hrozný. Argument "jsem unavená/bez energie" na ně neplatí?
Zuzuli strašný, rodiče mají žádné právo tu určovat rodinný život, ani oplátkou, že ti pomohli. Mě přijde úplně neuvěřitelný, že rozhodli, kde bude dcera na silvestra, aniž by se zeptali.
Ale aby to mělo naději alespoň trochu fungovat, musíš se vůči nim vymezit ty. Manžel to určitě zvládne, ale bude to řešeni na letošek a ještě nabydou dojem, že kdybys měla za muže někoho jiného, tak by to mezi vámi fungovalo lépe.
Dala jsi rakovinu, toto bude pro tebe uz brnkacka. Připrav si dvě věty typu: mámo, tato, mám za sebou příšerný rok, jsem vám moc vděčná, že jste mě podrželi, ale opravdu cítím, že na Vánoce potřebujeme být sami jako rodina. Už jsme se tak doma rozhodli. Vnučku můžete vidět 23.
A tohle opakuj do zemdleni. Vůbec nezvyšuj hlas, ani nic jiného. Co se může nejhoršího stát? budou řvát a hrát na city, že si nevděčná, tak proto ta první část. Maximálně nebudou s vámi chvíli mluvit, čímž vytrestaji sami sebe. Smíří se s tím, buď si jistá.
Zuzuli absolutně bych nehledala žádné argumenty pro rodiče, všechno už dávno vi. Ty jsou všechny jen, aby pomohly tobě se vymezit, nicméně, pokud cítíš, ze být doma sami je to nejlepší pro vás, žádné další bych nehledala.
Zuzuli absolutně bych nehledala žádné argumenty pro rodiče, všechno už dávno vi. Ty jsou všechny jen, aby pomohly tobě se vymezit, nicméně, pokud cítíš, ze být doma sami je to nejlepší pro vás, žádné další bych nehledala.
![]()
![]()
![]()
viktorka_od splavu a teď mi tam ještě oprav tu hrubici. ![]()
continuity Služebníček![]()
Zuzuli To je hrozný... Moc držím palce
a to continuity řešení výše je nejlepší cesta.
andulka01 já jsem to musela taky kdysi udělat. Teď je mi už mamy kolikrát líto, jak kolikrát přijme ten náš postoj a ani se nesnaží protestovat, ačkoliv vím, že by to chtěla jinak.
Tak muzi tata tipnul telefon a ja mam uz nekolik zmenskanych hovoru ![]()
Ja si s nimi hranice vymezuju uz roky, nemam problem se proti nim ozvat. Jen proste tentokrat mi uz nejak dosla sila. Nasi maji temer nulovou schopnost sebereflexe a vsechno musi byt po jejich. Uz par let si udrzuju mirny odstup, takze vlastne travit tam cas pri lecbe bylo pro me celkem narocne, ale kvuli dceri, aby nijak nestradala a mela zajimavy program i kdyz jsem byla nepouzitelna, jsem tam byla. I jim roky dost filtruju, co jim reknu, protoze cokoliv muze byt pouzito proti me. My obcas rikame, ze to je jejich nemoc z povolani. Jsou ucitele (vsechny zdejsi ucitelky mi snad prominou), takze maj pocit, ze jsou ti neomylni, bezchybni a vsevedouci osoby ve svete plnem hloupych skolacku, co potrebuji jejich vedeni a aby jim rikali, co maji delat. Co se v mem zivote povedlo, je podle nich jen jejich zasluha, co naopak ne, je jen proto, ze jsem neposlechla jejich dobre rady.
U nás je naštěstí jasně daný kdo kdy kde a s kým bude a všem to vyhovuje a nikdo do toho moc vidle neháže.
Jinak ale mám klasický předvánoční nenálady, únavu, nemoc/nenemoc. Takovýto, kdy do práce chodím, ale pak jsem úplně rozbitá, nejsem schopná něco po večerech udělat, nikam jít... Opary jeden za druhým, bolí mě kůže na půlce obličeje, trochu rýma trochu kašel, prostě na nic. Nemám náladu péct a když se pokusím, tak to stejně nedopadne dobře. Zítra mám jít s kamarádem na předvánoční víno, tak snad mě to trošku nakopne (pozdě, vím) anebo sejme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články