continuity Tak konflikty v rodině máme, jsme úplně normální rodina. Řeším nemoci a problémy svých rodičů, taťku teď doprovázím na Žluťák několikrát za měsíc, nemůžu si vzít HO a nemám řidičák. A to s nimi nemám žádný dobrý vztah, nerozumím si poslední roky se sourozencem, i doma se občas hádáme. Jenže měla jsem tak problematické dítě, s kterým jsem prožila šílených 20 let a určitě ještě není konec, že bych musela skákat z mostu každý den. A věř mi, že si to umí málokdo představit. A asi proto, mi oravdu jeden den z roku, nepřijde tak důležitý, abych ho nějak řešila a Vánoce pro mě znamenají pohodu a máme to tak nastavené od dětství. A nikdy jsem nechápala tolik humbuku kvůli jednomu dni. Ale je to asi jak píše Pinot Noirnějak se domluvíme a nikdo nemá žádné nesmyslné požadavky a nároky. A že jsou na Vánoce v rodinách takové hádky, jsem zjistila taky až tady a koukám, protože já nás zrovna za žádnou soudržnou rodinu nepovažuju a vím, že moji rodiče by mě ani kolikrát nepodrželi v blbé životní situaci (což se stalo) .
Zároveň ti ale píšu, že chápu, že to tak nejde všude a pokud tě vysírají příbuzní ze všech stran, včetně vlastních rodičů, tak je to těžké. A to dle mého je tou situací v rodině všeobecně, ne ten jeden den. U vás se to všechno sesypalo nečekaně a stálo by to za houby, i kdyby nebyly do všeho ještě svátky.