Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 18:25

Zuzuli otrasná situácia

Je veľmi dobré,  že muž stojí pri tebe. Ja ti rozumiem, ja tu tiež balansujem medzi mojou mamou a vlastnou rodinou

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 18:32

Ony jsou ty Vánoce fakt strašně emočně vypjatý, slyším to ze všech stran. I v naši milující se rodině mě každý den nasere kvůli Vánocům někdo jinej.Kromě muže, ale tam se obávám, že to teprv přijde :-). Zatím má peklo v práci, ale zítra mu to skončí a v pátek ho vidím na gauči, jak chce v klidu a pohodě vychutnávat kouzlo Vánoc. Těžko mu to splním, když u nás bude na štědrovečerní večeři celá široká rodina...
Zuzuli , moc na tebe myslím a posílám ti hodně sil. Udělejte si kolem sebe zeď a vylezte až v lednu. Telefon už vypnutý máš, muž vypadá pevně, to klapne :-).

Offline Ounz
20527 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 19:30

Zuzuli moc tlapkam a držím palce, ať se vám podaří nastavit hranice. Pomoc by se vděčností podmiňovat neměla..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 19:31

Strasny strasny strasny....stastne a vesele...

Ja ted mela tak neprijemny telefonat s matkou(kvuli vanocum),ze nebejt Marcela tak me aspon pul roku neuvidi.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 19:54
Reakce na andulka01:

Isca z duše mi mluvíš... Opatruj se co nejvíc to jde, dokonalé Vánoce neexistují a požaduj, aby taky někdo zvednul náladu tobě.

​Já nevím. Neznám za svůj život žádné problémy na Vánoce. Když jsme byli malí, tak jsme jezdili totálně všichni na chalupu k babičce, každej dělal něco. Žádné hádky, žádné aby babička dělala vše. Každý měl celoživotě svůj úkol a nikdy jsem nezažila žádné nenálady a dohady, ani žádné napětí a stres z Vánoc. Mimo mých rodičů, tam jezdila taťkova sestřenice s rodinou, taťkův bratranec a každej, kdo byl sám. Když jsem se vdala, tak se přidal ná Vánoce manžel a jeho tatínek, pak ještě naši kluci, švagrová a pak jejich holky. 15-19 lidí

Teď býváme doma, všechno dělám já a rodiče moje i tchána zvu. Nemám s tím problém. Jenže je to tím, že mám ty Vánoce jako rodninné. Mám tady ráda všechny, ráda to nachystám a beru to pořád, že nám to vyhovuje. A i když všechno dělám sama, chodím u toho do práce a volno mám vlastně jen 3 dny, tak nemám žádný stres, nějak si ho asi neumím vytvářet a tím, že jsou všichni u nás, tak mi ho nevytváří ani nikdo jiný. Zase chápu, že třeba moji rodiče stojí o Vánoce s vnoučaty, protože už třeba pro mě, to částečně ztratilo kouzlo, když jsou velcí a těším se, až zase u toho stromku budou nějaké děti. 

Dle mého to teprve přijde, až si kluci najdou ženy, které to doma měly jinaka vnesou do toho potíže.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 19:57

Zuzuli A myslím, že každý by si měl svátky udělat podle svého a obzvláště řvaní, vydírání a nějaké rozkazy tam nepatří vůbec. To bych ten telefon vynula...a pak řekla, že jsme nemocní a hotovo.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 20:34

711990 nejsi v tom sama. Nase pracka se rozbila minuly tyden a odmita vydat mokre pradlo. Opravar by mel dorazit zitra. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 20:54

Gingerjezis, to je ale uplna epidemie! 

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 21:10

711990 Našim se dneska rozbila varná deska. Nemusím říkat, že mamka je hlavní tvůrce štědrovečerní večeře.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 21:15

Renusatko U nás to je taky v klidu, že to může být jinak, jsem zjistila až tady. No a ty nevěsty, hele já si říkám, děj se Vůle Boží, zatím teda je nevěsta děvče do nepohody, ale teda taky jedináček, no. 

Ale lidi jsou nervózni dost, dneska zase troubení, nadávání ve fontě na pokladnu, při parkování, dyť jsou to svátky klidu a míru. Holky ve výdejně zásikovny lituju už týden a to jdou i 24.12. To nechápu, celej svět ví, že se blíží Vánoce, každej rok je to furt dokola a stejně to nechaj na poslední chvilku, potom stresujou, jsou nervozní a protivní. A za rok znovu a pořád dokola a zase ve stresu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 21:22

Tak u nás taky nebyl problem, dokud jsme proste (i jako dospěli) trávili Vánoce u našich a následné dny udělali více nebo méně návštěv, tak nebylo co řešit. 

Problémy začaly až když jsme se segrou založily nové nukleární rodiny, děti začaly vnímat, začaly do toho vstupovat různé potřeby ze stran manželovic rodiny apod. Moje máma třeba ten předěl, že už je "babicka" a že prijedeme na návštěvu třeba až 26., zatím vůbec nezvládla. Ona má nejmladšího syna 14 leteho, takže se to v ni tak ambivalentně pere. 

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 21:48

Renusatko tak u nás není problém s Vánocemi, jako tou večeři. Jenže navštívit oboje rodiče a stihnout s Kanady silvestra by letos znamenalo tak 1500 km v aute a čtyři místa, kde bychom pobyvali. To fakt nechceš, když máš na to šest dní. A logicky někdo ostrouhá. 

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 21:51

MP Meri Když tě tu vidím, už dlouho se chci zeptat. Jak se sžila s rodinou tvoje nová sestřička?

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 21:51

Renusatko jsem rada, ze tu jsou i lidi, kteri to maji na Vanoce prima. U nas je to taky dobre, ale teda ja mam perfektni tchyni s tchanem i rodice - radi prijdou na veceri, popovidaji si, donesou salat a cukrovi, ale zaroven nemaji zadna ocekavani:)) A za dve hodiny uz turujou auta a jedou domu, protoze "nechteji prekazet". Ale ani v jedne rodine se Vanoce nijak zanicene neslavily, tak to asi vsichni berou s lehkosti a jsou velmi flexibilni, nelpi na tom, ze ctyriadvacatyho je nejaky nekompromisni den D. Odvracenou stranou je, ze se nedockam zadnych vanocnich romantickych gest, protoze proc zrovna o Vanocich

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 21:53

A tyhle babičky a dedecci, co vyžaduji po svých dětech, co už mají své rodiny, aby u nich byli na Štědrý den..taky to tak meli, když byli mladí a meli svou rodinu? Jakože trávili Vánoce u tchýně s tchánem? Beztak ne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 22:02

continuity Můj kolega říká, že všechno je o nastavení mysli. Pokud si zhnusíš pečení cukroví, balení dárků, už dopředu vidíš jen potíže, tak to tak bude.  A u nich to je doma on, kdo dělá vše, takže to není provokace. (Edit - Ber to jako vtip)

Já jsem ráda, že nikam nemusím. Na Štědrý den všichni u spolu a žádné další ježdění a návštěvy u nás nikdy nebyli a nejsou. Já nemám bohužel ani 6 dní, mám jen 3 a ty dva si chci užít sama s mužem. Je mi ale jasné, že u každého to nejde, i kdyby chtěl a kdybych třeba měla tchýni, tak bude taky všechno jinak. Ale zase já jsem flexibilní, ať je to jak chce, tak stresovat se nehodlám. Já k tomu málokdy vidím důvod i v běžném životě a kvůli jednomu dnu už vůbec.

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 22:54

Renusatko já se nestresuji, ani balení dárků ani pečení zhnusene opravdu nemám 

Ale když máš dvě rodiny 6 hodin jizdy daleko a obě doufají, že se s nima na Vánoce uvidíte, tak je to pri těch vzdálenostech prostě problém. To není o flexibilitě, ani stresovani nebo nějakých negativních očekáváních. Prostě se to fyzicky nedá stihnout, rozhodně ne tak, aby to bylo alespoň trochu snesitelné a někde bude sklamanej. 

Kdyby byly delší prázdniny, tak naložím děti a jedeme k našim na tři dny a vrátíme se domů na Vánoce, ale letos to prostě nejde. Nemá to nic ani s pečením, ani s balením dárků - ty tam odjeli už v pondělí. 

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 22:59

Renusatko jenomže ty pořád píšeš, jak to je u vás super, jaký si to uděláš, takový to máš.  jenže podle toho co píšeš, očividně žádné konflikty neřešíš. Já myslím, že všechny by jsme byly v úplném klidu, kdybychom se nemusely přizpůsobovat i třem různým skupinám lidí s různým požadavky. To ti pak nepomůže ani všechna flexibilita světa. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 23:03

continuity Proto jsem psala, ať to bereš jako vtip, ale zbytečně. 

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 21. prosince 2022 23:16

Renusatko my máme Vánoce taky pohodové, ačkoliv oba do pátku pracujeme, já měla dnes do 18:30 call, v pátek jedu podávat DPH radši za dohledu šéfa, mám nové klienty... Jediná věc, co mi trochu nabourala rytmus bylo moje náhlé ochoření, snad budu v pátek už schopná jet mezi lidi, a taky když jsem včera večer zjistila, že školka mladšího syna je čtvrtek a pátek už zavřená.  Ale pořád je to pohoda. Ovšem pravdu má continuity , že je to tím, že na nás nikdo neklade svoje nároky, požadavky a nelpí na svých představách. Jsme někdy na Štědrý den sami, letos zveme tchány, někdy jedeme k mým rodičům už před svátky, někdy 25., letos až před Silvestrem. Někdy jdeme k tchánům 25., letos až 26., někdy zdobíme stromek na Štědrý den, jindy o den dřív... Na všem se bez problémů domluvíme, nikdo na ničem netrvá, nic neprosazuje, nelpí na detailech, všichni nás vítají s otevřenou náručí ať je 20. nebo 28. prosince. To se potom s pohodou machruje, že jo. Říkala bych tomu prostě štěstí.