Zuzuli
c. ti radí dobře, nikdo nemá právo určovat, jak máš žít nebo trávit svátky.
Stěžovací vlákno
continuity Tak v exživotě jsem taky musela řešit podobnou situaci (vůči tchyni a muži), vůbec to nebylo hezké. Jsem hodně vděčná za to, co mám teď.
Stěžuju si na sebe, jsem absolutně bez energie, plánovala jsem, jak vánoce u našich budou pracovně a organizačně na mně, a zbytek rodiny pomůže, a teď jsem jak v mlze, nemůžu spát, nustále mi buší srdce, nejsem schopná plánovat a do něčeho s pustit, nesoustředím se, nejraději bych někam zalezla tak na týden až dva a neřešila přípravy, naše a dceru, neřešila, kdo z rodiny se cítí ublížený, unavený, na dně, nemusela nikoho uklidňovat a zvedat mu náladu.
Isca z duše mi mluvíš... Opatruj se co nejvíc to jde, dokonalé Vánoce neexistují a požaduj, aby taky někdo zvednul náladu tobě.
Isca tlapkam moc
nejlepsi by bylo zalezt do jeskyne a vzbudit se v dubnu, co? Nebo aspon v lednu
Zuzuli drzim palce a pevne nervy
je super ze ta muz podporuje a pomaha "v boji" proti nezmyselnemu vynucovaniu rodicov. nemam ziadnu radu.
u nas sa vianocne dramy nekonaju. rodicia vypadli na 2 mesiace za hranice a zo zvyskom mojej rodiny sa neuvidime lebo v jednej domacnosti je covid a dalsia nam koliduje so svokrovcami ktorych som uprednostnila kedze sa s nimi vidime max 1-2x do roka. problem s tym nie je lebo sa stretavame casto aj mimo sviatkov a beru to v pohode ze idem za tymi ktorych vidame malo.
najpravdepodobnejsi scenar bude ale asi ten ze muz pojde za svojou rodinou sam lebo syn ma chripku a uz skoro 10 dni vysoke teploty a kasel so soplom
aj to malo co nabral zas zhodi kvoli nechutenstvu do jedla![]()
Moc dekuju vsem. U nas jinak vladne klid a pohoda, muz si vybira dovolenou pred koncem roku, tak stromek je uz na balkone, darky pro dceru zabalene, cukrovi napecene (pekly jsme s moji mamou ted o vikendu), na uklid kasleme, kapri filet je objednany a dojdeme ho vyzvednout v patek, nakupy vyresene. Nebyt hloupych dohadu s rodinou, tak se nas zadny vanocni stres nekona
Zuzuli To mě hrozně mrzí, taky tam vidím tu urputnost ,,aby bylo po jejich,, i kdyz je to kravina nebo třeba nepodstatné jestli to bude 25 nebo 24, prostě si to tak řekli, tak to bude. Doufám, že to vyresite. Nejseš nikomu nic dlužná, strávili tolik času s vnučkou v tom nejroztomilejsim věku.
Zuzuli Tohle vynucování vděčnosti si za pomoc je strašně strašný. Už minule jsi psala něco podobného, taky mě to úplně nadzvedlo.
Mě letos zachránilo od podobnejch debat fakt jen to těhotenství, máma dokonce svolila přijet na spolecny stromeček do Prahy, věc úplně nevídaná, jinak neexistuje, vždy musíme jezdit my za nimi (i mimo svatky). Takže soucitim se vsema.
Včera jsem v pět zapíchla práci. Takže už mi přišel jeden úkol, co se na udelat do konce roku. Další se splatností 8.1, což je neděle a já se hodlám vrátit do prace 5.
Před půl hodinou volal obchodník, že ví, že nám asi dovolenou, ale že by ještě potřeboval udělat jednu nabídku, vždyť si na to pamatuji. No ten letěl!
Třeba se to rozkřikne a nikdo další už nebude mít odvahu mi zavolat.
EDIT: tak ne. Kdekdo očividně uklízí před Vánocemi stůl, takže se mi v mailoxu množí odpovědi na týden staré emaily.
Já jsem moc ráda, že je tady takový věkový rozptyl, poskytuje mi to zpětnou vazbu.
Zuzuli jsi silná osobnost, ty to ustojíš. Ale stojí to hodně sil, viď?
Zuzuli Strašný
. Ale zvládla jsi horší záležitosti, tak s tímto vyděračským postupem se jistě vyrovnáš. Držím palce a nenech se otrávit.
continuity Tlapkám. Já měla telefonát, který začal tak mile - přáním hezkých svátků atp. a ukolébána jsem skoro přeslechla "zadání" na konci hovoru (termín 5.1.).
Zuzuli Moc mě mrzí, že se musíš pořád vůči rodičům takhle vymezovat. Mě to pokaždý, když zmíníš, jak se chovají úplně nadzvedne mandle, nechápu, co z toho vaši mají. Vím, že to ustojíš, ale kolik energie to zabere. Přeju ti, abys se z toho rodiče trochu poučili a tys dlouho nic podobného nemusela řešit.
Zuzuli To je strašny strašně moc, fakt je mi tě líto!!
Zuzuli ![]()
úplně je mi z toho úzko.
Sambo se sice tak jako neochotně, ale sám od sebe zeptal, jak vymyslíme nějaký návštěvy. Tak jsem navrhla, že by mohl přijet 27. k našim, přespat tam a druhej den bychom jeli spolu k nim, sice to vlakem chvíli trvá, ale zas ne že by to člověk nemohl v klidu vyplnit čtením. Maminka se mě zeptala, jestli nechce přijet už 26.? Tak jsem ji ujistila, že ty návštěvy klidně můžeme trochu roztáhnout a 26. nemusíme dělat třeba NIC. (Když už nepůjde jet na běžky
)
Vždyť těch dní je tam tolik.
Zuzuli to je mi moc líto, že napřed si vyžereš nemoc a pak je to ještě použito proti tobě jako prostředek pro vydírání ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články