Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 13:45

Tak Betty u nas kolem svatku problemy nebyly, kdyz se narodily deti, nasi pochopili, ze chceme byt doma. Jeli jsme tam kdyztak na den dva mezi svatky. Ale je pravda, ze my jsme nikdy nemeli ruzne casti rodiny na vic mistech, ktere by bylo nutne / vhodne / ocekavane objizdet.

Presto si myslim, ze nez se zatatymi zuby travit hodiny v aute a pak se jeste nervovat s pribuznymi, je lepsi razne rict, ze to tak nechci a vydrzet. Budou se tvarit, muzou se nastvat, ale casem jim dojde, ze to tak proste je. Pokud to teda fakt neni nekdo, kvuli komu to jezdeni vydrzet chci a pojedu tam rada a budu se na to tesit.

Offline Candance
5605 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 13:51

Kokoska a kdyz ty nechces ale chce partner, deti? 

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 13:58

Candance Nejak jsme se vzdycky dohodli, ale jak jsem psala, slo vlastne jen o navstevu mych rodicu, jine blizke pribuzne moc nemame a nevidame se. Matka exmanzela navstevy nesnasela, druheho muze jsem si brala jako sirotka s pribuznyma v zahranici. Ale stejne si myslim, ze diky "povinnym" navstevam musi byt ty Vanoce strasne neprijemna zalezitost, snazila bych se to nejak vymyslet. A fakt bych nenutila svoje deti, aby k nam chodily, kdyz se jim nebude chtit, at o Vanocich nebo jindy. Treba by me to mrzelo, ale zarucene by mi vadilo vic, kdybych vedela, ze k nam neprisli radi a jeste se kvuli tomu treba doma pohadali.

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 14:03

Kokoska ale já bych se třeba s rodiči nebo sestrou ráda viděla. Kdybych tam mohla jít třeba na jeden nebo dva dny jsem si jistá, že by nenastaly ani žádné třenice. Dokonce muži to cestování vadí méně než mně, já to vždy odnesla migrénou. 

To samé s tchanovci, tam jsme chodili třeba 25. na celý den pěšky, to bývalo moc fajn. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 14:08

Kokoska tak ono muze svatky i pokazit to,kdyz se clovek vymezi a vi,ze to druhou stranu mrzi.Nemusi kvuli tomu nutne byt hadky.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 14:13

Ja uz druhy den jsem spatna z telefonatu s matkou a to jsme se ani nepohadaly jen jsem trikrat musela zmenit kdy vlastne dojedem.Ani jeden s muzem nepracujeme po-pa od do....a uz je kvuli tomu mrzeni a zkazilo mi to svatky a vubec se tam netesim.A ted babo rad.

Offline Antje
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 14:29

Sedim v praci, po dvanacte mi prisla sms od brachy.

Neter je nemocna, mam vsechno dovezt nejlepe dnes. 
Jsem v praci, krom cukrovi v krabickach nemam nic hotovo vcetne dnesni vecere.

Zavolala jsem tam a neter uplne v pohode, zadna ryma, kasel ...

Rekla jsem, ze to muzu dovezt az na Stedry den dopoledne ( dve a pul hodiny cesta tam, dve a pul zpet, minimalne).
Proste se rozmysleli ze chteji byt na Stedry den doma u sebe sami a zadne  abychom prijeli mi k nim. Prijed a dovez. 
Sambo me opatrne varoval , ja jsem si v duchu rikala , ze to by mi bracha neudelal.

Spolu se Sambem jet nemuzeme, doslova jsem si vynutila hlidat psa pani Sambove, kvuli neteri ( pry se na nej nejvic tesila !).

Jenze to je  obrovsky rotwajler ,  zas tak moc s nami nejezdi .

kdyby po ceste nekde neco bouchalo blbnul by vzadu a trapit ho v aute zbytecne  tolik hodin je taky blbost.

Chce se mi brecet, v praci nemuzu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:02

Antje Omlouvám se, já se v tý historce nějak ztratila. Ale nenech se zneužívat a natlacit do pozice, že něco "musíš" nebo "by si měla". Nemusíš opravdu nic. Poslední dny se tu často opakuje slovo hranice ... ty tvoje za tebe nikdo jiný nenastaví, to musíš udělat ty sama. 

Offline dzizisketa
8766 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:02

Antje 

Nešlo by bráchovi říct, ať si pro to dojede? Že ho rádi uvítáte u vás, ale otroka mu dělat nebudeš?

Offline Antje
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:05

MP Meri ja vim.Promin, byla jsemv soku, necekala jsem to.

dzizisketa vymluvil se ze je neter nemocna...me se to nezda, zase jsou prvni rok sami dva... to nastvani me trochu preslo, ale mrzi me to, to jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:06

Antje věřím, že brácha není v lehké situaci, ale to fakt neznamená, že se musíš zničit! Jestli je neteř nemocná, je to fakt smůla, ale bude si muset nějak poradit. Ať třeba přijede pro věci k vám.

Offline Antje
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:08

Evaeva to prave nejde, jsme daleko.  Musi to nekdo odvezt do Prahy a Sambo to nebude.

Me je lito stravit Stedry den na silnici. Sambo se zabavi, vezme psa do lesa atd.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:12

Antje pro tebe je to přece stejně daleko jako pro ně Fakt bych nedělala víc než chceš.

Offline 711990
18266 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:19

Antje tyjo nemusis to.prece vozit, brachovi bych rekla, at si nas* a sezene si jidlo sam, kdyz chtej bejt sami

Offline Jos
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:19

Antje A rict mu tvoje pocity narovinu? Ze mate toho psa, ze nemas vse hotove (nevim o co uplne jde, o jidlo? Darky?). Ze s timhle jsi nepocitala, jsi v praci...A kdyby si nedovezla, tak se svet zbori? 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:30

Antje Já se omlouvám, možná budu ostřejší, ale mě tyhle dovozový situace vždycky spolehlivě nadzvednou a bylo to tu nedávno. Jako proč má někdo vozit cokoli dospělýmu svepravnymu člověku uprostřed civilizace? To je proste neekologicky, neekonomicky, vyčerpávající a vůbec, logisticky to absolutně nedává smysl.
Moje rodina je hodinu a půl autem daleko. NIKDY by mě nenapadlo, ze by kdokoli vyžadoval převezení čehokoli. Vždycky je to jen v rámci cesty, návštěvy atd., kdy ta návštěva je primární cíl a proběhla by i bez převozu těch věcí. A nikdy na to nikdo nespoléhá. Jasne, ze jsem happy, když mi babicka pošle po mámě cukroví a když mi v sestinedeli macecha dovezla jídlo od mámy apod. Ale v životě bych to nevyžadovala a není to tak ani naopak.

Ja fakt nevím, co tam vezes, že si to dospělej svéprávnej člověk neumí (v Praze!) opatřit sám. Ale přivezla bych to podle původní domluvy, nebo prostě tak, jak se to hodí tobě. Chápu, že je v těžký životní situaci a ty chceš udělat nějaký nadstandardní krok, to je moc hezké. Ale podle mě je nadstandard už to, že něco chystáš a chceš do vézt někam 2,5 hodiny. Zas není potřeba nechat sebou orat.

Offline Antje
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:31

Jos jidlo, nemam salat, rizky, polivku, strudl.

Je 22. 12. a doted jsem v praci,  kdo ma dnes hotovy salat ?

Kdovi jak to je, odvezu to, naledi uz neni.

Offline Antje
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:34

MP Meri diky, ja vim. Ted uz to tam zavezu je to prvni rok..

Asi je pro neter lepsi byt doma , vyskladam jidlo a darky, chvilku si pohrajeme a pojedu. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:36

Diky vsem za podporu,  aspon ze mam v Zasilkovne COS !
Tesim se.

Offline slniecko admin
19333 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 15:44

Antje

potľapkávam, chápem, že v tej situácii sa človek snaží byť trpezlivý, aj keď to ide za všetky hranice.

A čo si nejak neviem zaradiť v tom celom - kto je pani Sambová?