Antje Ach jo. No ani rizky ted nema hotove nikdo. Trochu to postrada logiku. Celkem souhlasim s MP Meri . My tyhle jednorazove akce pestujeme jen pri prevozu psa/psu na hlidani, ale vzdy po predchozi domluve. Stran toho jidla bych bratrovi naznacila, ze priste existuje Damejidlo treba a ze to nejsi ty, kor na Stedry den. I ty mas vlastni zivot. To neni vytka, ale opakovane tu ctu, jak se nekdo vylozene nici a to okoli toho pak zneuziva.
Stěžovací vlákno
Antje tady v Praze se dá všechno koupit!
Já už v barvách vidím, jak to bude brácha očekávat i za rok, za dva,... První rok po odchodu blízkého člověka je hodně náročný, ještě v takovém věku, ale hranice si člověk musí držet. I si, myslím, psala, že ta situace není vyloženě čerstvá.
Antje Ať to má bratr s neteří jakkoliv těžké, tak ale fakt to není na tobě, aby měli hezké Vánoce. A od bratra je tohle úkolování strašně sobecké.
Antje Chápu to dobře, že jste měli být doma sami, potom se ozval nečekaně bratr, pozval se k vám s neteří a dal ti úkoly, co vše máš nachystat a teď ti zavolal, že nepřijedou, ale máš to přivézt? ![]()
Tak snad nedojedeš a neoznámí ti, že si to rozmyslel a pojedou s tebou a potom je ještě zase druhý den zavezeš domu. Možná sám netuší, co je pro ně nejlepší a nemůže se rozhodnout, ale takhle měnit plány i ostatním, je dost neohleduplné. Drž se, ale chápu, že je to situace, kdy ho nepošleš k šípku.
Isca U vás je to taky dlouhodobé, ze všech stran a doufám, že alespoň po svátcích si naplánuješ oddech.
Antje No jak myslíš, ale vsadim boty, ze timhle to neskonci, naopak je to začátek. A čím dřív si to nastavite dlouhodobě udržitelný pro všechny, tím lip.
Jinak já neumím vařit, jsem horsi, než lecjakej chlap. Řízky jsem dělala jednou v životě a musela jsem je vyhodit, protože se to nedalo jist (vážně, neodsuzujte mě
). Ale hanba by mě fackovala po někom vyžadovat, aby mi je vozil stovky kilometru, notabene na Vánoce. Buďto bych to hecla a nebo bych je prostě objednala v nejbližší hospodě.
Ja tu bolest ze ztráty chápu, kdyby se to stalo před měsícem, tak rozumím, že člověk nevi kde mu hlava stojí a nechová se třeba úplně racionálně. Ale psala si, ze to není takhle cerstve, takže myslím, ze čím dřív se bracha naučí fungovat, tím lip pro všechny. A nejvíc pro jeho dceru.
Antje mně ten požadavek přijde tak neuvěřitelně mimo mísu, že bych bratrovi slušně vysvětlila, že takto to opravdu nebude.
Já bych teda nikam pět hodin já Štědrý den nejela, to leda v případě, že někdo blízký by se náhle ocitnul v ohrožení života.
Isca intenzívna starostlivosť o rodičov je príšerne náročná, plus máš svoje dcéry. Ponor sa do seba a urob, ako ty chceš a potrebuješ ![]()
Antje tiež mi žiadosť od tvojho brata príde úplne mimo.
Antje Mne umrela teta tesne pred Vanoci, mamka strejdovi prijela na par dnu pomoct, s malejma sestenkama pekla cukrovi, zatimco strejda zarizoval pohreb. Chapu, ze chces brachovi s neteri pomoct, ale jeho zadost je totalne mimo, rizek se salatem prodavaj treba i na rohliku, prijde mi to od nej strasne sobecky.
Antje a nemuzes proste rict to, co pises tady? Ze je 22.12., rizky nemas a jsi v praci a unavena s ze te to mrzi? A ze jsou vitani dle puvodni domluvy? Vzdyt rizky se daj koupit v kazdy hospode nebo se nechaj dovezt z damejidlo...ledaze byste se chteli ted videt a oslavit spolu Vanoce. Kvuli rizkum jako takovym mi to prijde silene, jakkoli je cela ta situace smutna.
A hlavne vezt dneska/zitra rizky a oni je budou jist ohrejvany pozejtri nebo co...wtf
711990 no.. taky jsem si říkala, co bude dělat s dva dny starým řízkem
Antje asi bych bratrovi napsala, že nákup mi dovezou zítra a pokud je to nutné, řízky nachystám, zatímco on si pro ně pojede, případně pošle řidiče.
Také mi ta žádost přijde mimo. Navíc trávit pět hodin na cestě v tuhle dobu a v tomto počasí... Ať to dobře dopadne.
Dneska bych se chtěla umět modlit tak, abych tomu sama věřila. Vůbec ne za to, abych se přestala trápit v práci, nebo aby už měly děti po všech rsv a chřipkách, kdy s každou další horečkou počítám dávky antipyretik. Skoro ani ne za tu mladší, která od října prodělala covid, měsíční bronchitidu, v pondělí jí píchli ucho a ode dneška sdílí klasickou chřipku s tou starší. Ani za to, aby mi vydržely ještě přes svátky zbytky nurofenu. Ale za našeho kamaráda, manžela holky, co jsme se potkaly na pískovišti s dětma a zjistila jsem, že je taky doktorka a strávili společně moje obě mateřské, protože ho dneska odvezla v bezvědomí záchranka. Strávila jsem hodinu obvoláváním záchranky a kontaktů, abych jí (není místní a kontakty nemá) vůbec zjistila kam ho vezli, kam a za jak dlouho může zavolat. Ona je teď sama doma s dvěma malýma dětma a modlí se asi taky. Brečela jsem, dávala jsem doma zábaly, volala, sháněla, slzy mi došly. Přála bych si teď nebejt doktorka a jí totéž, abychom se mohly strachovat "jen" jako laici. A aby nám zůstal jako táta, manžel, kamarád, experimentální fyzik s vytříbeným smyslem pro humor, protože je to podle všeho zlý.
marieu ![]()
![]()
budeme věřit na zázraky!
marieu Strašný! Budu se modlit.
marieu Hodně sil a tomu muži držím palce ![]()
marieu ach boze... to si pak clovek uvedomi, jaky prkotiny resi a dela z toho superproblem. Drzim palce!
marieu Držím všechny palce co mám, aby to dopadlo jak nejlépe je to v dané situaci možné.
Děkuju moc, strašně mě to sebralo a potřebovala jsem to sdílet.
marieu na tohle není co snad ani napsat. Držím vše co jde![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje