Stěžovací vlákno
marieu
Já jsem dost pragmatik, ale věřím na vánoční zázraky, držím pěsti!!
holcicka leti domu na vanoce a kvuli mlze skoncila v ostrave![]()
mely jsme v planu jeste stihnout vanocni trhy a misto toho jsem v puli cesty do Ovy![]()
viktorka_od splavu Tak hlavně dobře a v bezpečí dojeďte![]()
viktorka_od splavu uáááá, moje bábo o 12 minút vzlieta....
viktorka_od splavu Jed opatrně! Ještě mohla skončit v Polsku;-)
viktorka_od splavu Hele, budeš ji mít doma! A z brna do Ostravy to není taková hrůza. A jak píše Karja , bacha ať nedojedeš do Polska
viktorka_od splavu Mlha je šílená, teď jsme dojeli z posledního nákupu. Ať ji šťastně dovezeš.
slniecko Tak ať doletí kam má![]()
Renusatko díky už jsme doma
na zpáteční cestě do té mlhy začalo ještě lít:-/
Taky si potřebují hlavně po přečtení Zuzuli upustit nad direktivnimi rodiči. Covid a teď 14mesicni mimino ukončilo naše letité každoroční měsíční vánoční cesty do tepla. Ale těším se, že to zase třeba za dva, za tři roky přijde. Díky miminu ted alespoň nejsem nucena jezdit 100 km o svátcích k našim, tchánovci naštěstí pražští. Od srpna domluveno, že se i s rodiči potkáme 25. na oběd u tchanu a my budeme 24. mít klid a já bez starostí chystat velké vyvařování. Před pár týdny nejprve přišla tchýně s tím, jestli se 24. přeci jen odpoledne krátce nepotkáme, nepředame dárky. Budiž, to jsem neřešila, jsem jim neskutečně vděčná za jejich pomoc s vnoučetem, navíc jsou při ruce, takže žádné časově složité manévry (to, že tak činí z velké části proto, aby soutěžive zase "ukázali" našim, to je jiná věc, ale ne můj problém). Čtyři dny před vánoce moje generální direktivní matka volá hostitelce, moji tchyni, jestli by nevadilo, kdyby s nimi 25. přijel i můj bratr, protože ho, v 38 letech, nemůžou s tatínkem nechat samotného 25. doma. Ano, lidi "mají" být na vánoce pospolu. Ale ... Můj bratr je totální problemista, celoživotně bez partnerky (těžký Oidipův syndrom, maminka je bohyně a žádná se jí nevyrovná), tchanovci s ním nemají vlastně příbuzensky nic společného, to, že sama je celé svátky i moje babička, i teta, se kterými moje matka několik let nemluví, matce zjevně nevadí, navíc tchýně mého bratra nemusí, je neomalený, naferovku jim týká (nikdo mu tykání nenabídl, já si s tchýní začala tykat po téměř 20 letech před pul rokem). Je tam řada dalších a dalších důvodu, proč ho tam tchýně (já s partnerem též ne) nechce. Vše by šlo překousnout, ale totální direktivní ton me matky, které to vůbec ale vůbec nepřijde ani trochu divné, však se jen zeptala, ne, sebereflexe nulová. Tchýně zaskočená, chtěla to hodit na mě, ať to vyresim (to jsem odmítla, já to od našich ano vlastně nevim, nemíním se do toho zapojovat, ale ještě si o tchýni od našich určitě vyslechnu), tchýně slušně nakonec odmítla, naši slušně jakože akceptovali její rozhodnutí, ale na pozadí tchýně neskutečně naštvaná požadavkem a stylem komunikace me matky, řekla, že na chystání nějaké oslavy taky může vykašlat, do toho naštvaný můj partner na my rodiče, že je vůbec něco takového napadne, a co se odehrává u mých rodičů, kteří (dobře jim tak) můžou puknout zlosti a nepochopením, si jen představuji. Kupodivu (chtějí vidět vnučku) se naši neurazil a dorazí (to se jim nepodobá). Přímo se mě to netýká, ale samozřejmě nálada mizerná na všechny strany. Do toho zprávy od otce jak málo vídají vnučku (nebráním jim, ať si přijedou když chtějí, ale za to, že můj otec i v důchodu dělá kariéru a je vytížen já nemůžu a nebudu nutit partnera 100km tam a 100km zpět, narozdíl od tchýně nikdy se o ní sami nestarali ani pri návštěvě u nás, neprebali, kočárek neumějí obsluhovat atd atd, ale kecy o tom, jak i oni mají nárok vídat svou jedinou vnučku musím poslouchat pořád).
Pardon za velký elaborát, muselo to ven.
Jdu si užít alespoň snad trochu klidný ten dnešek a všem přeji co nejklidnější svátky a ať jste jen s těmi, kteří si to zaslouží.
Me fascinuje, jak lidi, kteri behem roku nemaji nejakou extra potrebu se s nekym vidat, najednou o Vanocich "maji narok" a vnucuji se bez ohledu na plany a potreby druhych, protoze Vanoce.
Muslik
Moc mě mrzí, jak se rodiče chovají. Ale o tchánovcích píšeš hezky. Přeju vám krásné a klidné svátky bez stresu a stresorů.
Me fascinuje, jak lidi, kteri behem roku nemaji nejakou extra potrebu se s nekym vidat, najednou o Vanocich "maji narok" a vnucuji se bez ohledu na plany a potreby druhych, protoze Vanoce.
Přesně. Vždycky jen zírám.
Tyhle mocenské boje v rodinách, to je hrozné peklo.
Muslik to mě mrzí. Celkem tedy chápu tchýni, že je dotčená.
Odvcera mam z lopatky zablokovany aj cely krk, ledva tym pohnem. Dnes mi zacala brutalna nadcha a citim sa pod psa. Jako fakt pekny darcek na Vianoce
. Musim sa nadopovat nech do vecera vydrzim a nepokazim to detom.
Tak zas ale k čemu bychom měli kalendář? Narozeniny taky nemáš jindy než v ten jeden konkrétní den... a vánoce jsou holt teď, ne za tejden ![]()
Muslik Vždycky mě překvapí, jak moc na prd to muže v některých rodinách být. Držte se ![]()
barbucha no narozeniny cely zivot slavim o vikendu a ne ten konkretni den
pproste kdyz se to vic hodi, nekdy par dni pred a nekdy par dni po ![]()
No tak je to v prdeli. Tri pozitivne testy. Krasne sviatky doma s koronou, deti si zas uziju prazdniny
. Som tu pohodu vcera zakrikla, uz sa tu budem len stazovat! Mna porazi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje