Tak na vrátnici USA nemají informací, že některé pavilony už neslouží svému účelu nebo jsou dokonce zbourané.
Stěžovací vlákno
Candance no jak jinak,ale je to na dobry ceste,ze se ji konecne zbavim,![]()
Vcera mi sefka rekla,ze ji da vypoved a kdyz ne vypoved tak stopro neprodlouzi v kvetnu smlouvu.
Ounz Uz prave ne. Myslim, ze uz jsou asi (skoro) vsechny zbourane. Za nas se postavila "zizala", velka budova pro studijni ucely. Nedavno zbourali Doktora vojaka (legendarni hospudka v arealu). Ono to melo svy kouzlo zpetne. Do te moderni budovy uz jsem ani nechodila moc rada. Lenka22 dekuju za upresneni. Pani, to vydrzely dlouho. A to jsem nedavno cetla/prohlizela tohle a asi jsem tu informaci cetla, ale vytesnila. obecne boom nemocnic byl jeste pred valkou a pak tesne po, dle puvodnich zpozdenych projektu. Nove se postavil akorat ten Motol
https://www.databazeknih.cz/knihy/zmizela-praha-nemocnice-a-sanatoria-463571
Neměla bys prosím někde nějakou fotku těch provizorních baráků? Začaly mě moc zajímat ![]()
VŠCHT není zas tak strašná, teda aspoň budova A. I když instrukce na vrátnici "do druhého patra a pak zadem nahoru" taky nejsou z nejpřesnějších.
Jos no ještě pořád se učí na plzeňský v barabiznách, asi ne vše, ale pryč to není
Jos Ono jich bylo/je po Praze určitě víc, jen si je nevybavuju, kde všude jsem je kdy viděla. Anebo možná teď, při tom stavebním boomu, už vzaly za své.
Lenka22 Jednu schovanou má grafická škola jako kreslirny. Je v průchodu mezi Újezdem a bránou do Kinského sadů, taková myší díra. V noci u ní spali bezdomovci a dealovalo se tam, místní cikáni si tam chodili "hrát" Od oken táhlo, v zimě mrzly prsty. Už je to strašně dávno, ale asi se tam tolik nezměnilo.
andulka01no vida!
Lenka22 ta Evropská, Hadovka, to je pozůstatek té úřednické kolonie, ne? To nebyly provizorní baráky, jen takové sídliště malých rodinných domků pro úředníky.
Lenka22 Ještě učňovské dílny na Třebešíně, ty už teda asi stát nebudou. Jo a bývalá školka, teď tuším detský klub pod Letenskou vodárenskou věží.
Lenka22 aha, tak já myslím jste něco jiného. Takové malé řadové domky, kolonie byla u Kulaťáku, v místech, kde je dnes hotel Diplomat. Ještě tam právě zbyly 2 budovy, obě rekonstruované, ale zachovaly víceméně tu původní podobu

Aranel ja zazila jen vystup na K2, na kolejich po schodišti nahoru a dolu.![]()
Mulen tusim, proc jsi pominula to nejdulezitejsi z vystupu na K2...
(pivo na kazdem podlazi) ![]()
Pavlena no vsak jsem skoncila nekde v zakladnim tabore![]()
Mulen ja se neodvazila ani do zakladniho...![]()
A nemyslíte v tom Motole dva různé provizorní areály? Provizorní německá nemocnice, takový "stromeček" vedle dětské nemocnice, kde byla dospělá oddělení. Do modré budovy se stěhovalo někdy v 97(?). A baráky dole za Plzeňskou, bývalý vojenský areál, kde se učily teoretické obory. A teda asi jsem divný mimoň, nikdy mi orientace nedělala problém. A teda, taky ve mě probudilo nostalgii (a chuť na bramborák z kantýny v nové budově..)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje