Renusatko No snad ho nechceš připravit o takový super zažitky?
Stěžovací vlákno
Muž bydlí tady v podnájmu už skoro 15 let, já už skoro deset, a jsme tu spokojení. Je to byt nerekonstruovaný, ale naše domácí je sympatická a domluvíme se s ní vždy na čemkoliv, stejně i ona s námi. A družstvo je tu taky příčetné.
My bydleli s ex po svatbe rok v podnajmu v jednom pokoji bytu pani majitelky. Bylo tam jen umyvadlo se studenou vodou, jeji koupelnu jsme pouzivat nesmeli. Pracka, tsss! ![]()
Dekuji všem za doporučení na suchou pokožku. Zatím jsem zakoupila Linola lotion na radu euridike při cestě z chalupy.
Doufám, že Ti pomůže...
andulka01 Hlavně s myslím, že na to momentálně nemá peníze, protože dělá 3 měsíce. Přijde mi zase škoda vyhodit to za pronájem a neužít si cestování, když už nechtěl studentský život. Zase chápu, že život s rodičema není nic moc, ale my se zatím ještě dlouho stěhovat nemůžeme
.
A nestrašte mě! Nájemní bydlení mě čeká na věky věků.
ja bych rekla,ze spatnych pronajimatelu bude uplne stejny pocet spatnych najemniku.Jen by to chtelo aby se ty spatny sesli zase s tema spatnyma,no.:-)
Karjaa kde babička je? A kdo platí nájem?
Lenka22 To je otázka na mě? Nemělo to být na Zuzuli?
bublifuk Ne, není potřeba strašit;-). Zas jsme pak měli úplně prima bydlení, vůbec nic jsme neřešili, paní nám ani nezdrazovala nájem a že teda mohla jako nějak z vysoka si nežili, pak jsme se stěhovali, byt jsme doporučili kamarádce a uz to účtovala o 3tisice drazsi, takhle pod cenou jsme to měli. Je to jak píše Zarinya
Renusatko Naopak, ať se stěhuje :-). Můj synovec si ve 20 našel podnájem, cítil se hrozně dospělej. Byla to hrozná díra, ale dokud bylo teplo, tak to šlo. Se zimou začala agónie, v bytě 15 stupňů, studoval VŠ a lítal po brigádách, aby to utáhl. A pak začal chodit odpoledne na návštěvu k rodičům, uvařili mu čaj, do pěti minut usnul na gauči. Pak se ho jednou zeptali, jestli tam nechce přespat do rána a už byla jen otázka času, kdy se vrátí domů :-). Byla to každopádně dobrá zkušenosti :-).
Zuzuli Jako tady to ulpívání na zachování původního stavu a prázdného bytu bez nájemníku, to je fakt nějaká nemoc jako:-D. Ale kamarádky babička má taky byt, ve kterém fakt tak 30 let nebydlí a nic, nepronajímají ho, prostě tam tak jako leží. V Praze na metru. Jednou jsme tam spaly a fakt tam měla oblečení, nádobí, ale nejede tam ani jednou za rok. Docela děsivý.
Promiň, měla jsem citovat - měla jsem na mysli tuhle babičku :-)
Lenka22 Jo tohle, no babička bydlí ve svém rodném domě odkud pochazí, tohle byl byt kde žila určitou část dospělého života. To oblečení a tak je prostě všechno staré, co si neodstehovala. Jen jsem si říkala, proč to třeba nedaji dokupy a nepronajimaji, takhle to bylo takové bytové torzo, kde třeba týden v roce přespal nějaký známý přechodně. Ale samozřejmě neznam majetkové detaily, třeba to měla s objeveným nemanželským synem svého zesnulého manžela napůl;-). Spíš si ale myslím, že se odstěhovala a nechtěla to ona ani nikdo z rodiny víc řešit.
999 presne, tenhle krok do dospelosti je potreba! ja studovala mimo mesto, kde jsem vyrostla, takze odstehovani od rodicu bylo jasny a taky jsem byla spokojena v hroznych podminkach. Decka, co studuji v rodnem meste maji asi tohle tezsi, protoze objektivne to ma samy nevyhody.
Ale na druhou stranu znam dost deti, co dostanou k 18 narozkam klice od sveho bytu. Mam takove tuseni, ze jak je uslysim kafrat nad tezkym osudem, protoze musi zapnout pracku, tak se ze me stane neprejici seniorka..!! ![]()
Pavlena Jo, to jsem zažila já, navíc v době kdy fakt nebylo normální bydlet samostatně, maximálně tak s přítelem. :-) Sdílené bydlení ještě vůbec nefrčelo, myslím, že jsem byla jedna z prvních, v mým okolí určitě. Na mém šťastném odstěhování měly velký podíl povodně v 97, kdy se rodný dům stal neobyvatelným a já se nastěhovala do společného bytu s pár kolegy a už se prostě domů nevrátila. Jako občas to bylo drsný, studovala jsem, pracovala jsem, v bytě jeden velký večírek, ale zkušenost obrovská!
Garfie ja ponejvic (s hruzou, ale cim dal vic nostalgicky) vzpominam na spolubydleni s partou hulicu, co obrazeli a vytezovali smeťáky. Tehdy frceli Samotari a "hele, super hadice" a "vysoce funkcni vysavac" jsme na private meli furt..!! ![]()
![]()
Pavlena
Jo, vidím, že zážitky mám zhusta podobný!
mno ja od dvaceti taky byla v podnajmu.. s manzelem a dcerou
a ano rodice me (nas) radi videli![]()
Já od devatenácti sama ve sdíleném bytě teda, ale prádlo jsem domů nevozila ani omylem.
Mně naší v 19 vykopli z domu. Chvála bohu za to... Jen vztahy už se nikdy nespravily, spíš naopak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje