Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:00

Vari to není lokálně bohužel v tento okamžik možné. Něco se možná rýsuje, ale opravdu až za ty dva roky. Jednou se mi to taky stalo. Holčičku pojmenovala maminka po mně za velmi pohnutých okolností vzhledem k její sociální situaci a statutu.

černá káva pracujeme s mužem opravdu hekticky, já mám sice míň přesčasů, než před dětmi, ale pořád nezanedbatelných 90 hodin měsíčně- utíká to relativně rychle. A snažím se soustředit na každou volnou společnou chvilku, protože děti jsou ještě opravdu malé a chci si je užít, dokud stojí o každou minutu se mnou.

Offline Vari
2187 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:08

marieu 90 hodin prescasu? Plnej uvazek je tech cca 160 hodin mesicne? 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:18

Muž mi na firmu pořídil multisportku, a teď se diví že mu po příchodu domu hodím na krk děti ze jdu cvicit:D lopaty netřeba, uskrtim si ho sama!

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:45

Luna presne, nikto to nemá zapotreby!

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 09. února 2023 17:47

marieu Možná se zeptám blbě, ale to se teď muže oficiálně vykszovat tolik hodin přesčasů?

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:40

Vari ano, je to tak. Před dětmi jsem mívala 110-150hodin měsíčně. Extrém byl jeden rok, kdy jsem měla za daný kalendářní rok 1680celkem. 

.černá káva ptáš se správně, ve špitálech je to ošetřeno různě, nicméně nejčasteji je to černota. Díky tomu ještě systém nezkolaboval, nezdravotnická veřejnost o tom nemá samozřejmě šajn, nikoho to nezajímá, upřímně zcela vzácně- asi 3x za 15 let praxe někoho udivilo, že mě přes víkend vidí oba dva dny na ranních i večernch vizitách. Lidem vůbec nedochází, že prostě 48 hodin nejdeme domů. A byť nejsem pamětnice, ještě několik let jsme po víkendu normálně zůstávali v práci do pondělního odpoledne. Stejně tak diskutéry na novinkách nikdy nepřesvědčíš, že ty prachy jsou kolikrát za 1,5 úvazku... Neptej se prosím na vysvětlení, jsme prostě blbci a srdaři, už jsem to tu párkrát zmínila. 

edit: ať nevypadám furt zhroucená, dneska jsem prožila fakt krásnej den-  po neskutečně dlouhý době. Viděla jsem krásnej východ i západ slunce venku, měla relativně volný pracovní den, odpoledne jsme si s mužem a holčičkama došli na horkou čokoládu a na to jsem navázala saunou s nejmilejší kolegyní, kterou jsme protáhly na 3 hodiny. Letos jsem vůbec nechodila, úplně jsem zapomněla jak je to skoro transcendentální zážitek se takhle vypotit a na nic nemyslet a ochladit venku pod hvězdama... no a cestou domů pěšky (konečně zas 10tis kroků za den) jsem koukala na hvězdy a souhvězdí s aplikací. A poslední třešinka byl do utichajícího ruchu slyšitelný hlas puštíka někde ze zámeckého parku. Tak snad to zas brzy vyjde.

Offline hukmuk
18 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:49

marieu a jak se ta práce potom vykazuje? Nepracuji v tak náročném oboru jako Ty, ale často hrozí nezákonná práce (práce déle než 12 hodin), více než 6 dní v týdnu, a vždycky nám přijde upozornění z vedení, ať si hlídáme pracovní dobu, že jsou za to vysoké pokuty, které by při případném zjištění šly finančně za námi...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:54

hukmuk omlouvám se, ale to nemůžu takhle veřejně vzhledem k tomu, že tady i díky IG už nejsem úplně anonymně. Samozřejmě je velká chyba na naší straně, že na to takhle přistupujeme a je velmi s podivem, že jsme jako stav natolik nejednotní, že s tím nejsme schopní nic udělat. Protože delší konec provazu držíme nakonec my.

Offline hukmuk
18 příspěvků moje polička 09. února 2023 20:59

marieu  rozumím a chápu. Držím palce, ať se to do budoucna ve vašem oboru zlepší. Máte můj obdiv, že to vydržíte.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:00

hukmuk ono to ale opravdu není k obdivu- spíš k pláči, nebo ťukání na čelo.

Offline hukmuk
18 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:03

@marieu možná je... a jedna naivní otázka, je naděje na všeobecné zlepšení? 

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:16

hukmuk V zemědělství se to v době vegetace dělalo tak, že mzdová přepisovala výkazy pracovníků, které proste z logiky věci nemohli dodržet 42,5 hod. tydenni pracovní dobu ( tehdy, nevim jak teď) a tyto se archivovaly a předkládaly kontrolám.

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:19

hukmuk Ja bych, bohužel, optimistická nebyla. ( I když je mi zahadou jak je to možné, vždyť konkrétně leckterý ministr zemědělství byl z provozu. Ten to musel vědět.)

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:25

Luna Doufám, že se tě někdo zastal, mě tehdy ředitel, a uklízečka mi udělala křížek na čelo...Nakonec se mi nepřizpůsobivá matka omluvila

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:30

Korsičanka Tahle blbka se neomlouva, jen lze. Je to proste trash a s tema se nedomluvis, oni maji jiny nastaveni. Jeste par mesicu a zbavim se ji. Pokud preziju...

Offline hukmuk
18 příspěvků moje polička 09. února 2023 21:33

černá káva tak asi věděl a souhlasil s tím...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. února 2023 22:01

marieu Lituju tě, moc dobře si pamatuju, jak služby v nemocnici vypadaly, doktoři tam byli skoro pořád. A když se k tomu připočte vyčerpávající práce, tak se těžko hledá, čím to kompenzovat. Nám na ambulanci jeden doktor jezdí denně z Jihlavy do Brna, prý mu ten klid za to stojí. Dneska jsem s ním šla kousek na vlak. Říkal mi teda, že vstává ve 4 a tak ve 3 odpoledne je doma. 4 hodiny ve vlaku. Druhej z Bystřice nad Perštejnem. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. února 2023 22:08

Antje díky, já vím, jsou to jen plechy. Ale naštve to..

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. února 2023 22:22

marieu Tohle co dlouhodobe popisujes znam z ruznych stran take. Z doslechu od kamaradu, znamych. Nebo to ze jeste nekde existuji stabilizacni dohody, dalsi strasny relikt. A je mi to moc lito, ze nejde najit nejake vychodisko. Myslim v tve situaci. Ja mela obrovske stesti na pracoviste hned od zacatku, mame proste fajn podminky, fajn vedeni a lidi je tak nejak porad adekvatne. Ja treba ty sluzby strasne spatne nesla, proto taky zatim znova neslouzim. Porad stazeny zaludek, strach ze soubehu operaci, ze budeme vsichni na sale a privezou nehodu...No proste nevim, asi je to skoro na psychologa u me, to normalni neni. Ale rozhodne to nepramenilo z tak hroznych pracovnich podminek, jake panuji u vas. Vubec netusim, kde pracujes, proto si lamu hlavu i s tim dojizdenim. Ze to mas jinam tak daleko, protoze nekdo jako ty musi najit misto uplne s prehledem

Offline Antje
příspěvků moje polička 09. února 2023 22:39

Dadoo to je mi jasne, je to zbytecne a clovek si mysli ze to uplne krici.

Budes mi na jaro zase nove  krasne nalestene auto