marieu ono to tak chodilo i před rokem 89. Tchán byl dětský lékař a mimo jiné minimálně 2x měsíčně sloužil pohotovost celý víkend. V pátek po své ordinaci odešel na pohotovot, kde byl až do pondělí do rána a pak šel zas rovnou pracovat do své ordinace. Docela jsem ho obdivovala, že to vydrží. Bylo mu tehdy už téměř 70let.
Stěžovací vlákno
Renusatko no, v kombinaci s malýma dětma je to fakt masakr..
Jos nejbližší oddělení je sice 30min, ale hodně blbou cestou a konkrétně na něm bych v žádným případě nechtěla pracovat. Pak jsou do hodiny cesty už jen kliniky a tam jsem nechtěla pracovat nikdy a i když mě před atestací lákali, vždycky jsem vědela, že chci být v malým špitále. Problém je, že ale muž dojíždí do práce do Prahy taky, taky jako zdravotník. No a k tomu nemáme zajištěný ty děti. Moje máma mi 2-3x v týdnu vezme starší do školy (2. třída, bydlíme blbě, takže ještě nemůže chodit sama) a to je prakticky všechno. Brává si obě děti i na víkend, ale vždy jen podle toho, jak má chuť a jak se jim to s otcem hodí- nikdy to nevím dopředu, nemůžu si v podstatě nic naplánovat a rozhodně by nebyla ochotná je po víkendu vypravovat do školy a školky, když oba s mužem sloužíme. Je to zkrátka úplně zapikolovaný.
crazydaisy jo jo, dřív se sloužily tzv pasonetky. Od pátku ráno do pondělí odpoledne. Takový víkendy jsem sloužila ještě první rok po škole. V pondělí odpoledne to bylo na sluneční brýle i pod mrakem, jak oči odvykly venkovnímu světlu.
marieu To je halt život. Někdo by pomáhal s vnoučaty rad a zájem neni ze strany rodičů. A někdy je to obráceně .
černá káva je to tak. Trochu mě to, pravda, zaskočilo, ale takhle to prostě máme..
Ráno uprostred telefonátu mi stichol telefón, píše mi, že mám vložiť sim kartu a že mi idú len tiesnove hovory. Už som telefón restartovala, aj vypla a zapla, a nič. Wifi ide. Asi len do predajne zájsť, že?
letfenixa vyndat, otřít a zandat simkartu jsi asi zkusila?
marieu Ja vim, jak to driv bylo. Tata je anesteziolog a doma nikdy vubec nebyl. Pasone tahl jeste tak odhadem pred peti lety a jeste nedavno slouzil treba 10 dni v mesici. Ale uz sam uznal, ze to proste nejde. I kdyz ted jako emeritni primar odesel, ze mu mlady pisou malo sluzeb
. Jenze on v te nemocnici proste zil, byl tam spokojeny, nema male deti, s mamou moc nevychazeji, kdyz se casto vidi a jeste ma ega na rozdavani. Ja se v praci klepu jak ratlik, skora ze jsem to nepodedila.
U tebe je to...no neudrzitelne, mas toho moc. a hlavne asi vsechno jde za vasim vedenim, ze dopustilo takovy rozvrat a pretizeni personalu. Je sance treba na zmenu? Aspon personalniho razu? Jinak s temi detmi toho nejde moc vymyslet s dojizdenim. Leda az budou chodit do skoly holky samy? Nebo varianta, ze bys sla na maly uvazek na kliniku, coz by bylo financne zajimave a zbytek v nemocnici s min sluzbami?
Klara skúsila, nič
letfenixa mohla chcipnout jen SIM. wifi ti jede? Me chciply simky nekolikrat za sebou, operator obratem vymeni.
Pavlena dobre, takže pôjdem k operátorovi. Áno, telefón ide, wifi ide, len sim "nie je vlozena ". Ešte sa mi to nestalo.
tohle pretezovani ve zdravotnictvi je uz znamo z davnoveku a me to strasne se...
U nas v nemocnici je to stejny jak popisuje marieu ![]()
Nas tedy taky pretezujou,ale ja nemam na starost lidske zivoty,takze ja kdyz dojdu unavena nestane se vubec nic.Doktoru i sester je me uprimne lito.
letfenixa takto presne se to projevilo u me. Predtim to parkrat zazlobilo, pomohl treba restart telefonu, nebo jen prepnuti na mod letadlo a zpet, ale pak vzdy sim chcipla docela. Operator to vyresi!
Zarinya Jsem si naivne myslela, ze takhle pretezovany je jen cesky zdravotnictvi, ale asi ne. Znama pracuje ve Svycarsku, penize super, akorat je nema kdy utratit, pac je furt v nemocnici.
Jos tak služby v intenzivní medicíně jsou prostě... intenzivní. Taky to nesnáším úplně dobře a moje ego je chcípák.
U mě je to teď opravdu neřešitelné. Jako vždycky můžu položit ty služby, ale to je taky krajní řešení. Teď mám 2 všední a celý víkend a s tím, jak se doma často s mužem jen míjíme je toho nad hlavu. My na tom ještě personálně nejsme úplně nejhůř, na počet je nás relativně dost, ale taky máme kromě oddílenskýho provozu strašně přebujelou ambulanci včetně UZ diagnostiky (screeningy), kde jsme všichni starší neustále rozprsknutí. Nevím, kam to povede. Jinak na kliniku za žádnou cenu nechci, ani tam to není, bohužel, záruka kvalitní medicíny, jakou bych chtěla dělat.
marieu Bude to dobrý. Vem si jak jednou budou holky samostatney ráno se vypraví, na kroužky odejdou odpoledne. Bude to na to šup a pak si zařídíš práci mnohem vhodněji
Karja ta práce okolo dětí a vypravování mi vadí úplně nejmíň, já jsem šťastná, že je mám malý a že mně ještě tolik nejen potřebujou, ale hlavně chtěj, jsou šťastný a spokojený, když můžem společně snídat i večeřet, když je můžu uložit a číst jim, dělat s nima blbosti a chodit po venku. S mým mužem jsou to nejlepší, co jsem od života dostala. Strašně těžce ale nesu, jak se to sejří v práci po manažerský stránce i přístupem k medicíně, protože jsem tady pro to pracoviště fakt dejchala. Narodila jsme se tu, potkávala jsem tu dětskou sestřičku, která mě ošetřovala po porodu, pracuje tu dcera porodní asistentky, která mě pomohla přivést na svět a od níž mám první háčkované hračky pro svý děti. Můj bývalý šéf, který mi dělal první sekci a všechno mě naučil tak, že to dává smysl, zná mý rodiče, jsme maloměsto, otce už letmo od gymplu, moje nejmilejší kolegyně, která se starala o obě moje těhotenství, je otcova studentka z gymplu a pomohla na svět naší mladší. Jsem tu doopravdy doma, mám to tu v krvi, ale teď se to změnilo k nepoznání.
Pavlena tak to mam vymenené a dobré.
letfenixajupí..!!
Sranda je, že mě se to stalo alespoň 3x... A operátor mě pokaždé přesvědčoval, že to není možné, simka se nekazí (tato struna nepraská..)
Po posledním umření nesmrtelné sim jsem přešla na virtuální, prostě v tom šuplíčku není nic a dokonce by mělo být snazší tam strčit třeba v mimo EU zahraničí nějakou jinou datovou sim. To využívám v USA.
Pavlena virtuální? O tom slyším poprvé. Jak to funguje?
Fakirka no musí ti ji dát operátor, musí to umět vzít telefon (tuším, že nějaké relativně novější modely chytrých telefonů to umí všecky - hledej duo sim, nebo takové info). Jaksi mi to nastavili na prodejně, jakože se pak telefon tvářil, že má dvě linky a ty musíš nastavit tu vituální jako preferovanou. Trochu se mi pomátly imessages, ale jaksi jsem to spravila, už si moc nepamatuju jak..
Jsem ti pomohla, co? ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje