Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:24
Reakce na :

jj chapu proto by bylo asi lepsi kdyby ji ty terminy stanovil vedouci... coz nenabadam k nejakymu zalovani ale snad by to vhodne domluvit slo. samozrejme neznam prostredi, ale u nas treba pres nektere terminy v outlooku nejede vlak;-) druha moznost a to krajni pujcit si od sefa telefon;-))

Online continuity
43140 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:44

hm, ty v tom taky umis pekne chodit

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:53
Reakce na continuity:

pro ty, co si stezuji na ceske urady pro ceske obcany. Sedim na cizinecke policii, abych si vyzvedla doklady. Jsem tady už hodinu a z me ciselne rady zatim proslo 1 (slovy jedno! číslo.) Prede mnou je 19 lidi. V 13 musim byt v práci, takže pocitam, ze tady budu sedet úplne zbytecne. Bude to asi tím, ze chodi objednani klienti ( ta objednavaci linka je beznadejne pretizena, je to jedno číslo, ktere je porad obsazene, takže pro bežného smrtelniha nevyriditelne ). A to jsem občan EU, ktery zde muze pobyvat a pracovať, akorat teda musí mit registraci na tomto konkrétnom urade. (zmenila jsem pas, kdyz zmenu nenahlasim pokuta tisíc KC. Tak jsem nahlasila zmenu postou, kdyz se nedostavim do 14 dnu, tak pokuta 50 tisíc.) to je totalni bezmoc toto. Citim se momentálne jako občan padasate kategórie.

To je síla, soucítím. Osobně nechápu, proč v ČR ještě jede cizinecká policie pro občany EU, děsila jsem se něčeho podobného v De (v ČR jsme měli trable s cizineckou policií zprostředkované přes kolegu Nizozemce a kolegyni Slovenku), naštěstí tady to funguje úplně v pohodě, prostě se zaregistrujete jednorázově na radnici (teda tehdy mě taky omylo, když jsme dostali číslo 90 a jely čísla 30, ale naštěstí to šlo rychle - ani ne 2 hodiny čekání... Oni měli jednotná čísla pro vše Žádné dělení na číselné řady, proto to vypadlao tak děsivě) a hotovo :)

Jo a trochu mimo - stěžuju si, že se mi od rána nezobrazovala upozornění na nové příspěvky v tomto vláku (zelená ikonka u vlákna ) , takže dočítám zpětně.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:55
Reakce na continuity:

nové se v CR musí hlasit k pobytu vsichni cizinci i EU. Staci pobyt delsi 30 dnu. Kdyz vsem prijela bylo to dobrovolne, ale petilety prechodny pobyt je podminka k prihlaseni k trvalemu. Zatim jedno dalsi z mych čísel. Zacinam propadat malomyslnosti.

Jsme zase papežtější než papež V DE u občanů EU je třeba se registrovat až při delším pobytu než 90 dnů. Oni po Vás taky hlavně chtějí adresu a potvrzení od pronajímatele, takže dřív to většinou moc nedje a u krátkodobých pobytů vůbec......

Si pamatuju, jak mi kolega Nizozemec líčil, jak na české cizinecké policii stál v jedné řadě s Rusáky, Vietnamci a spol....

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:58
Reakce na A666:

tak oni aji ti obcani jinych statu si zaslouzi dustojne zachazeni imho. treba na te DE cizinecke, kde jsem se jednou omylem ocitla, jsem se teda fakt moc dustojne necitila a hadam, ze ted to tam vypada jeste hur.

49357 příspěvků moje polička 08. března 2017 17:59
Reakce na continuity:

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. března 2017 18:00
Reakce na A666:

"Si pamatuju, jak mi kolega Nizozemec líčil, jak na české cizinecké policii stál v jedné řadě s Rusáky, Vietnamci a spol...." 

Tak to nebylo moc hezké vyjádření. Jakože máte pocit, že Nizozemec  je víc, než nějaký Rusák?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. března 2017 18:01
Reakce na Lilly_Ku:

tak oni aji ti obcani jinych statu si zaslouzi dustojne zachazeni imho. treba na te DE cizinecke, kde jsem se jednou omylem ocitla, jsem se teda fakt moc dustojne necitila a hadam, ze ted to tam vypada jeste hur.

Samozřejmě, slušné chování by mělo bý samozřejmé pro všechny. Spíše jsme ale nechápali, že v případě občanů EU je vše jednodušší a proč tedy nejsou rozdělení na okénka dle státu (EU vs. mimo EU), protože ty z EU odsýpali rychleji.... Kolega líčil, že byla fakt sranda, když byly všechny okýnka zrovna zahlcena řešením komplikovaných případů lidí mimo EU.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. března 2017 18:03
Reakce na MP Meri:

"Si pamatuju, jak mi kolega Nizozemec líčil, jak na české cizinecké policii stál v jedné řadě s Rusáky, Vietnamci a spol...." 

Tak to nebylo moc hezké vyjádření. Jakože máte pocit, že Nizozemec  je víc, než nějaký Rusák?

Viz. má odpověď Lilly, bylo to nešťastně formulováno, to uznávám. Ale logicky, příslušnost země původu do EU spoustu ěvcí zjednodušuje, mít tedy stejné přepážky pro země EU i mimo EU je prostě neefektivní.... Protože ty občany zemí EU, co by mohli být rychle vyřízení to zbytečně zdržuje.

49357 příspěvků moje polička 08. března 2017 18:36
Reakce na :

jasny, chapu. tak vydr:-)

Online slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 08. března 2017 19:12
Reakce na :

Súcitím, mňa mala v mojom prvom "normálnom" (nerátajúc VŠ brigády)zamestnaní zaúčať pani, ktorú prepustili kvôli neschopnosti ja som ju mala nahradiť...to bola vo výpovednej lehote...nikdy som nevedela, či to, čo ma učí je tak naozaj, alebo to tak nie je, lebo niečo nepochopila, alebo či mi nerobí nejakú zlomyseľnosť. Hneď druhý deňv práci som ju ráno pri príchode načapala, ako z môjho služobného telefónu (to ešte fičali výlučne pevné linky) vybavuje nejaký zahraničný hovor .

Online continuity
43140 příspěvků moje polička 08. března 2017 21:07

tam vam dam prispevek k hledani zamestnani. neberte to jako stiznost, spis pro pobaveni. pres webovy formular jsem posilala zivotopis na konkretni pozici. posledniho ledna. vzapeti prisla automaticka odpoved. dnes, po mesici a 8 dnech, prisla takova poloautomaticka odpoved ze me zvou na prvni kolo pohovoru a presny datum a cas. pozici uz mezi otevrenymi nevidim. delam hodne specifickou praci, chci to delat dal a v tom seznamu neni nic, co by se hodilo alespon vzdalene.

jako mohla bych tam, obcas i motyka vystreli, ale nemam z toho dobry pocit a to jsem s nima jeste nemluvila ani jednu minutu.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 08. března 2017 22:01

Dnes som bola u zubara.Strasne ma boli sanka.Neviem sa cely den ani najest ani napit 

Online continuity
43140 příspěvků moje polička 08. března 2017 22:04
Reakce na pecka:

jeminkote, chudatko. ani brufen nezabera? on to niekedy skludni ze staci jeden. ja v tychto chvilach na nic nehladim, netrap sa zbytocne. nech je to rychle ok.

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 08. března 2017 22:13
Reakce na continuity:

Keď ja sa hrám na hrdinku bez liekov  ak to bude ráno rovnaké,budem si musieť niečo dať.

Online continuity
43140 příspěvků moje polička 08. března 2017 22:20
Reakce na pecka:

neblbni daj si hned na noc. ved sa nevyspis. a ten brufen je aj protizapalovy, fakt to lieci - moze byt, ze si das jeden a do rana mas pokoj a zajtra uz tiez. z jedneho sa fakt nic nestane - hovori stara migrenicka.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. března 2017 22:29
Reakce na pecka:

Dnes som bola u zubara.Strasne ma boli sanka.Neviem sa cely den ani najest ani napit 

Souhlasíms  continuity, brufen si vemte. Jás e taky snažím fungovat bez léků proti bolesti, ale na ty zuby obvykle stačí jeden. Já už si pak preventivně brala hned jak jsem cítila, že to po umrtvení začíná přicházet k sobě (mě nejdřív začnou děsně mravenčit rty, takže to poznám, ještě než přijde bolest), pak jsem si maximálně lupla jeden na noc a druhý den už nebylo nic třeba....

Jinak já používám Apoibuprofen rapid, ten fakt účinkuje velmi rychle :)