Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 07. března 2017 11:07
Reakce na :

Tak vzhledem k tomu, žes měla doteď zuby bez kazů, nešťourala bych do toho tím spíš. Čím víc doktorů navštívíš a peněz vyhodíš, tím víc protichůdných informací a stresu. Tím nechci říct, že máš do budoucna zavrhnout všechny zubaře en bloc, spíš se budeš muset (ne nutně hned) pro jednoho rozhodnout a věřit, jinak se z toho zblázníš.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 07. března 2017 11:17
Reakce na :

Chápu tě. Je to šílené. A nejhorší je ten doutnající pocit, že takovýhle rozptyl by mohl nastat i u závažnějších diagnóz... 

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 07. března 2017 12:19
Reakce na Sweet Potato:

u vaznejsich diagnoz rozptyly jsou , proto existuje second opinion a lekarska konzilia. jak ted realita psala o te rakovine, tak jsem nasla stranky, kde vyslovne pacientkam radi, na co presne se maji ptat.

pozitivni je, kdyz uz nejaka diagnoza alespon existuje, muz tri roky zpet sezobal ctvery antibiotika a furt mu bylo blbe, nakonec se nejak vylecil. zhruba se vedelo, co mu je, ale nikdo nakonec neprisel na to, cim to bylo zpusobeno.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 07. března 2017 12:25
Reakce na :

Je to ona! Tak to ma mrzí, že si mala zlú skúsenosť. Mne našla dva a presne na tie som mala aj podozrenie, takže ja som spokojná

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. března 2017 13:16
Reakce na :

No vydesili me paradne, to musim uznat. Asi mas pravdu, ze bych se na to uz mela vykaslat. Zajdu k tomu poslednimu a koncim. Uz ani nepocitam, kolik to stalo, aniz bych se hla z mista.

Musím říct, že jsi mě inspirovala a jás e objednala hezky jakos amoplátce ke své osvědčené zubařce v ČR.... Než riskovat, že se jim tady něco nebude zdát a že mě znejistí, tak radši těch 600 za prevenci dám ze svého Naštěstí to mám ale domů 250 km po dálnici/vlakem), být v Uk tak je to horší.

Soucítím, ale ejdiné co můžu poradit je dát na svůj pocit. mě ta moje fakt přesvědčila, protože to co mi říkala a našla bylo v souladu s mými pocity (ale je fakt, že já k ní šla na konzultaci i proto, že má stará zubařka bagatelizovala boelst a citlivost a ani mi neudělala rentgen s tím, že ho dělala před rokem. přitom rok předtím říkala, že mi bude třeba dělat rentgen každý rok, protože se mi ty kazy nějak rychle vyvíjejí (možná kombinace dědičně ne ok skloviny a užívání vdechovacích léků na astma)...

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 07. března 2017 13:24
Reakce na continuity:

Jo, až takhle fatální jsem nemyslela, tam je konsiliární vyš.asi jasné, spíš jsem si představila třeba hromadné trhání zubů nebo tak něco. A nediagnóza, to je jasně nejhorší.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 07. března 2017 13:36
Reakce na :

Mne teda rontgen robila automaticky, aj sme sa teda zhodli na tom, čo som si ja myslela, že môže byť problém. Dúfam teda, že to vyriešiš k tvojej spokojnosti . Starosti so zubami sú hodne nepríjemné.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 07. března 2017 13:39
Reakce na Sweet Potato:

Jo, až takhle fatální jsem nemyslela, tam je konsiliární vyš.asi jasné, spíš jsem si představila třeba hromadné trhání zubů nebo tak něco. A nediagnóza, to je jasně nejhorší.

Já mám blbou zkušenost se zastaralou ortodontistickou léčbou, kdy jsem zbytečně přišla o dva zdravé zuby. No a bývalá zubařka byla případ, k zubaři chodím při prvních bolestech, protože nechci zažívat muka zánětu nervu (s jedním jsem kdysi skončila na pohotovosti...). Tak mi udělala rentgen, nic neviděla a tvrdí, že jsem přecitlivělá. Za měsíc šílená bolst, jdu zase za ní, stále nic nevidí, pomalu si to snad vymýšlím ale ještě mě teda pošle na panoramatický snímek - no skrytý kaz, dost hluboký, snaží se zachránit nerv, což se nepovede, takže umrtvení zubu, čištění kanálků - anabáze na půl roku (nedovede pořádně umrtvit a pak nezvládá, že se cukám). Ale fajn no. Jenže za rok mě začne pobolívat druhý zub na druhé straně - jdu tam a nepošle mě ani an rentgen! přestože má zkušenost z minulého roku, tak si dle ní vymýšlím. Tak jdu k doporučené jiné na konzultaci, ta najde kaz pod plombou (na rentgenu obyčejném), při vrtání zjistí, že dosahuje až skoro k nervu, zub se bohužel musí umrtvit, vyčistit a vyplnit kanálky - což je díky dobré a dobře píchnuté anestezii za dvě sezení.... kdybych nešla k té nové, tak do měsíce skončím zase s šílenou bolestí. takže tak No a to nemluvím o tom,ž e zatímco stará zubařka na jakékoliv stížnosti na bolest během zákroku tvrdila, že to nemůže bolet, tak ta nová se snaží zjistit, v čem je problém. Došla k tomu, že mě musí opíchávat trochu víc a hlavně enchat to déle působit, protože jsem k té analgezi nějak rezistentnější....

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. března 2017 14:10

Pani, z tech "zubarskych" prispevku me uplne mrazi. Ja mam zuby dost spatne, prestoze se o ne peclive staram (mnohokrat potvrzeno jak zubarem, tak hygienistkou), takze si nedovedu predstavit, ze bych nekde byla bez zubare, na kterého se nemuzu spolehnout. Ale tady ve Statech mi to taky trvalo - myslim, ze jsem uz psala, jak jsem tu sla k expertovi, ktery se me pokusil presvedcit, ze potrebuju asi pet cisteni kanalku!? Nepotrebovala jsem. Pak jsem leta chodila na College of Dentistry v Chicagu, kde se na me ucili studenti, coz zni sice desive, ale ve skutecnosti to bylo super, protoze oni jsou velmi peclivi, a stejne vsechno kontroluje profesor. Dali mi tam zuby fakt na nejakou dobu dohromady. A pak mi kamaradka doporucila zubare, ktery tam vystudoval a ma soukromou ordinaci na predmesti, a k nemu chodim uz asi osm let a nehodlam na tom nic menit, trebaze uz bydlim v uplne jinem meste. Mistni kamaradi si tukaji na celo, ze k zubari jezdim hodinu a pul, kdyz jich tady mame plno, ale pro me ma dobrej a spolehlivej zubar cenu zlata. Drzim Amun palce, at taky nekoho takoveho najde!

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 07. března 2017 14:21
Reakce na A666:

Já jsem nikdy nějak nepochopila, proč doktoři tvrdí, že něco nemůže bolet. To čekají, že ten člověk uzná, že se splet a že ho to nebolí? Lidi jsou různě citliví k různým druhům bolesti a co jednomu nevadí, to holt jinýho bolí. Doktor by to mohl vědět.

Offline Janulik03
20268 příspěvků moje polička 07. března 2017 14:45

Ako to tu tak čítam, začína ma niečo bolieť v puse. Že by zuby? Naposledy mi našli kaz niekedy na zájkladnej škole. Tak nebudem do toho zbytočne vrtať, aby sa niečo nepokazilo. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 07. března 2017 15:15
Reakce na :

opravdickej parfém nevim, ale tudle voňku fréziovou jsem mívala moc ráda, kdysi

perceive

Online slniecko admin
19579 příspěvků moje polička 07. března 2017 15:49
Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. března 2017 17:20
Reakce na A666:

Pokud je zánět, tak anestezie zabírá tak na 80% , proto tě ten první zákrok bolel a ten další ne.