Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 04:05

Lenka22 A zkoušela nějaký ten sprej do uší, na čištění? To by možná mohlo pomoct. 

Jinak na škrabání v uchu jsou super japonské uchošťoury, vypadají trochu jako mistička, miluju je a vozím si je i domů. 

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 06:29

Garfie ne, spray jsem nezkoušela, pořídím si ho.

Jak ty japonské mističky vypadají? Jestli je momentálně máš, můžeš příležitostně vyfotit? Z jakého jsou materiálu? 

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 07:12

Lenka22  Jsou úplně stejné jako u nás, jen z jedné strany je trochu tvrdší a má prohnutý tvar, snad se mi to podařilo dobře vyfotit. Vypadá to trochu jako miniaturní škrabátko na záda. :-) Prodávají i na opakované použití, třeba dřevěné, ale já používám jednorázové. 

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 07:38

Garfie díky :-) 

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 10:34

Tak muž se dovolal na finanční úřad kvůli té dani z pozemku. Jsou to celé 2Kc.

Minimálně lze platit 50, takže budu ročně platit tuto úžasnou částku. Proč to nejde priradit k jeho daním z nemovitostí, včetně té garáže, která na predmetném pozemku stojí, opravdu nechápu. 

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:02
Reakce na Lenka22:

barbucha prosím tě, jak se zničí vnitřní ucho? To je nemoc, úraz nebo tak něco? Já jen že mě už dloouuho strašně svědí/lechtá v uchu, doktoři že tam nic nemám, já to pořád drbu, jak to strašlivě lechtá, a už jsem tuhle měla strach, že si s tím uchem fakt něco udělám. Teď poslední doktor mi řekl, že taková nemoc ucha neexistuje, takže s tím nic nemůže dělat :-)

​Nevím jak všelijak ještě se dá zničit, mně pomoh neurinom akustiku

(řešení pak spočívalo v gama noži, nechat si otvírat hlavu se mi teda fakt nechtělo)

Jo a - nesvědilo to

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 13:14

barbucha úlekem jsem si přestala to ucho drápat :-)

Ale ještě se pokusím uhranout nějakýho doktora o předpis na Garasone, jak jsem se dočetla v tomhle článku.

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:38

Je to takova trochu blba stiznost, ale ja ted vlastne nevim, jestli se mam smat a nebo byt nastvana. 

Byla jsem si dneska konecne pro epitezy (silikonove prsni vycpavky misto mych prsou, co padly loni za obet rakovine). V tech zdravotnickych potrebach jsem byla loni chvili po operaci a odesla jsem odtud uplne zblbla s pooperacni kompresni podprsenkou velikosti 90A. Ze mam pres hrudnik i s otokem 80 cm a zadna prsa, bylo celkem jedno. Nacpali mi tam jeste latkove vycpavky, ze bez nich mi to sedet nebude a mam to nosit takhle. No doma v klidu pred zrcadlem jsem uznala, ze podprsenka mi fakt neni a od te doby lezi v supliku. Spolu s tema latkovyma vycpavkama. Nikdy jsem to na sobe nemela.

K tomu tam jit znovu, uz pro silikonove vycpavky, jsem se odhodlavala tydny. Porad jsem resila, jak s sebou musim nekoho vzit, aby mi tam pohlidal, ze mi to fakt sedi, at zase neodejdu s nesedici podprsenkou... No a jak to zase dopadlo?

Nakonec jsem tam byla dneska sama, doprovod mi odpadl. Tam se totiz musite objednat. Proste zavolat predem, ze prijdete, jestli na vas maji cas. Pak vas tam rovnou poslou do kabinky, kam nosi par vybranych veci, ve velikosti dle jejich uvazeni. Ne jako kdekoliv v obchode, kde si proberete pradlo, vyberete typ a pak jdete par velikosti zkouset, ktera sedne nejlip. Ani netusim, jaky maj sortiment. Sla jsem tam s pozadavkem na ty nejmensi vycpavky, co pujdou. Zadna velka prsa, jen obloucek pod trickem misto propadleho hrudniku. Prinesli jednu vycpavku. Nic moc. Prinesli teda druhou. Uz lepsi. Vetsi, nez jsem chtela, ale mensi pry nejsou. Ale jako celkem dobry, pod trickem to nevypada spatne. Pak resim podprsenku. Je specialni, jsou v ni kapsy, kam se vycpavka strci. Nekolikrat opakuju, ze jsem i v tehotenstvi nosila obvod max 70, predtim 65. Ze jsem pri chemoskach nabrala 20 kilo a letos uz je 8 dole a ja v rezimu pokracuju, tak potrebuju neco ted klidne tesnejsiho, abych mela rezervu. Prodavacka prinesla mi vybrat ze tri podprsenek. Jedna byla moc hezka, tak prodavacka sla najit, jestli ma na me velikost. Pokazde pri zkouseni mi zapinala podprsenku prodavacka, tvrdila mi, ze to je akorat, ze to je zapnute na posledni hacek a rezerva tam je. No ja byla zaujata temi vycpavkami a objemem vepredu, ze jsem to  nezkontrolovala, podprsenka byla pekna, pod trickem to vypadalo celkem prirozene, tak jsem to zaplatila a rovnou na zkousku s tim odesla... No a behem cesty domu mi obvod podprsenky vylezl skoro ke krku, proste mi je velka 80B. Nevejdou se mi za nejvic utazeny obvod dva prsty, ale dve dlane bez nejakeho natazeni materialu. Vymenit uz nejde. Zase jsem tam zaplatila sestnact stovek za poprsenku, co mi nesedi

Takze si stezuju, ze jsem to vedela, ale stejne jsem to zase nejak nezvladla. Nastesti uz se tam nikdy vic nechystam

Offline SunEclipse
3481 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:44

Zuzuli tak pokud vepředu sedí, co koupit zmenšovač obvodu?

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:45

Zuzuli achjo, to me fakt mrzi:( nedelaj se tyhle podprsenky i v retezcich? Lindex myslim mel...i kdyz vyber asi nebude nic moc...

Offline Makara
3637 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:52

Mrakoplas Nic se neboj, v hotelu jsou zvyklí posílat zapomenuté věci. A klidně můžeš přijet znovu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:07

Makaraja tam uz nemam v plane ist:) ale plavky nasli a zajtra poslu

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:10

SunEclipse to som ani nevedela, ze existuje! 

Zuzuli uaa to tam musia byt expertky :(

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:19

SunEclipse tak tuhle vecicku jsem neznala, diky

711990 ja si na lindexu chtela jednu koupit, ale bala jsem se, ze online netrefim velikost

No snad do dvou let budu mit po rekonstrukci a uz to nebudu muset resit. 

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:21

Mrakoplas kamaradka se mi smeje, ze presne tak vypadal jeji prvni nakup podprsenky v butiku na malomeste pred dvaceti lety. Kde ji postarsi prodavacka tvrdila, ze mensi obvod nez 85 se nevyrabi

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:23

Zuzuli ja sa nesmejem, ja by som tam dopadla rovnako! A z lindexu si ich zopar objednaj, daju sa v pohode vratit. Snad najdes taku co ti bude sediet

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:25

Zuzuli no tak myslim, ze i naslepo online lepsi:D a presne, vraceni je rozhodne lepsi! A nakonec ses pro rekonstrukci rozhodla? 

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:33

711990 ja s ni pocitam od zacatku. I mi pri operaci nechali na hrudniku co nejvice kuze, aby tam sel dobre dat implantat. Akorat se rekonstrukce nedoporucuje dva roky po konci ozarovani, aby se vsechno poradne zahojilo. Protoze ozarovani zjizvi tkan a pak se zvysuje riziko, ze se operace nepovede. Ted me ta divna silikonova vec, co si mam davat do podprsenky (rozumnej epiteza) opet presvedcila o tom, ze rekontrukci rozhodne chci. Rikam si, ze velka vyhoda me stare prace, kam se s nejvetsi pravdepodobnosti budi po rodicaku vracet, je i to, ze to tam kazdy vi a kazdemu je to jedno, takze tam muzu s klidem chodit bez prsou a neresit. Nechavam si prsa jen na lepsi prilezitosti, zije se mi bez nich zatim fajn

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:36

Zuzuli jasny, to chapu. 

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 21:13

Zuzuli tak vidím, že je to v mnohých predajniach rovnaké :(

Keď mamine onkologička konečne predpísala podprsenku a epitézu, výber veľký nebol. Podprsenka ešte ako tak, no epitéza?Väčšia ako prsník, čo jej zostal (resp. čo z neho zostalo). Takže to nevyzerá ako má.  Zatiaľ ma poprosila, aby som jej doniesla obyč. vypchávky, že skúsi namiesto epitézy použiť tie. Najhoršie je, keď je personál v takejto predajni neschopný,  príp. neochotný pomôcť. Nestojí to malé peniaze a pre každú ženu, ktorá o prsia prišla, to nie je jednoduché :(

Mamina bude potrebovať epitézu do plaviek,  resp. aj plavky,  no už teraz má z toho "depku". 

Držím Ti palce,  nech zoženieš,  čo potrebuješ a nech máš nové prsia čo najskôr.