Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 20. května 2023 14:49

Ehm... A na kolik vlastne vyjdou ty letenky? Nejak orientacne jsem koukala, ale presnejsi info nemam. Ja se teda priznavam, ze bych dost vahala s tim, zaplatit to patnactilete dceri, aby mohla navstivit kamaradku. Jasne, neznam financni situaci dane rodiny, ale myslim, ze pro nas i pro me okoli by to bylo fakt dost. Tak drahe darky si fakt nedavame. Zazitky jsou sice fajn, ale takove letenky bych platila spis s nejakym "vetsim smyslem", treba kdybych ji posilala na studijni pobyt. 

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 20. května 2023 14:53

A ten strach o dite znam. Taky bych s tim hodne bojovala. Rozhodne mi neprijde, ze rodic, co nechce poslat nezletile dite na druhy konec sveta, je prehnane protektivni a brani diteti v rozletu. Stejne, jako mi neprislusi hodnotit, jeatli neci strach je iracionalni nebo ne. Zvlast, kdyz ho neznam a v jeho kuzi neziju. Souhlasim s Lamicka 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 20. května 2023 15:27

Zuzuli souhlasim, ja bych urcite nemela problem poslat dite takhle daleko za spratelenou rodinou, ale nevim jestli bychom si to mohli dovolit. Ale zas je to jedinecna prilezitost...

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 20. května 2023 15:43
Reakce na letfenixa:

A možno si maminka spomenula na nedávnu epidémiu a práve v Japonsku 'uvaznenych' cudzincov.

​Upřímně tak tohle je vůbec nenapadlo a to můj muž zůstal během COVIDu viset týden na Sibiři.

Ale podle je právě ty krize ukázali, že Evropa je schopna svoje občany dostat domů, ať se děje, co se děje. Viz třeba COVID a teď Súdán. 

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 20. května 2023 15:46

Zuzuli to s těmi dárky a cestováním je asi věc svetonázoru. třeba u vás ve škole se pořádá jednou ročně zájezd do Anglie a oak já Maltu, stojí to taky nějak 20+ a jsme s dětma domluvené, té to každý jednou zaplatím. 

A to si nemyslím, že se za ten týden jejich angličtina záhadné zlepší. Ale pokladám to poznávání jiných zemí za zásadní. Ony teda měly oči navrch hlavy i mnichovském metru. 

Offline Dadoo
11680 příspěvků moje polička 20. května 2023 16:47

Já bych taky rozhodně pustila. Cesta je zajištěna, na místech postará rodina Garfie. Mít na to peníze. Letely by dcery hned.

Vždycky jsem to tak měla. 

Ten strach je jenom můj problém. Kvůli tomu přece nemůžu bránit dětem v rozlety a  zkazit jim tak úžasnou možnost

Já vždycky byla ten rodič, který bude stát v pozadi a mít rozprazene ruce, kdyby dítě potřebovalo ochrannou náruč. Ale nikdy bych jim, kvůli vlastnímu pocitu, či pohodlí, neudržela.

Rodiče jsou od toho. Aby dětem otevřeli svět a nechali je létat,  a ne je kvůli svým obávám drželi u sebe.

Tak je mám holt obě v zahraničí a jsem tu sama.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 20. května 2023 17:03

continuity mňa napadlo, lebo vďaka Garfie sme mali info , ako dlho bol lockdown v Japonsku. 

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 20. května 2023 17:08

letfenixa no jak píšu, nás to doma postihlo bezprostředně, nemám to jen z novin nebo z diskuzí, že se to může stát a stejně toto není moje první obava. 

Offline Tak Betty
6131 příspěvků moje polička 20. května 2023 17:10

Dadoo možná , jednou se za nimi přestěhuješ. Až roztáhneš ta pomyslná křídla. Anebo taky ne.

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 20. května 2023 17:17

Dadoo mě hned napadlo, co Tak Betty jen si toho anglického pána chvíli nech, víš kolik se platí za jazykové konverzace?.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 20. května 2023 18:38

continuity takže ti poslední dva, co pracovali v té elektrárně jsou už doma? Před týdnem jsem četla rozhovor s jejich rodinou a vypadalo to dost špatně...

Online Lamicka
14179 příspěvků moje polička 20. května 2023 19:04

Zuzuli a cena letenek je dalsi vec, my bychom si to dovolit mohli, ale zvazovala bych, zda by se to nedalo vyuzit efektivneji, napr. na studijni kurz, nez na vylet do Japonska, ac by to bylo jiste zajimave. 

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 20. května 2023 19:10

monis vůbec nevím, na co se ptáš. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 20. května 2023 19:12
Reakce na Zuzuli:

A ten strach o dite znam. Taky bych s tim hodne bojovala. Rozhodne mi neprijde, ze rodic, co nechce poslat nezletile dite na druhy konec sveta, je prehnane protektivni a brani diteti v rozletu. Stejne, jako mi neprislusi hodnotit, jeatli neci strach je iracionalni nebo ne. Zvlast, kdyz ho neznam a v jeho kuzi neziju. Souhlasim s Lamicka 

​No, asi tak.

My sme teraz hľadali parťáka pre nášho pubiša na pánsku jazdu, na ktorú pôjdu s manželom a dedom - pár prírodných parkov v USA - a nepodarilo sa, proste tak ďaleko to nedala matka žiadneho z jeho kamarátov a to majú okolo 16. A celú cestu by boli pod dozorom môjho manžela, vrátane letu. Nemyslím si, že všetky matky v mojom okolí sú hyperprotektívne a chorobne úzkostné.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 20. května 2023 19:25

continuity evakuace Čechů ze Súdanu, myslím, že všechny se právě domů nepodařilo dostat.

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 20. května 2023 19:27

slniecko já ti nevím, třeba v ČR není úplně výjimečné vyslat dítě na střední škole na půl roku na studijní pobyt, mám takových kamarádů několik.  běží k tomu programy. Zařizuje agentura, dítě tam bydlí v rodině, kterou si ty nikdy neviděla a chodí normálně do školy. V prípade problému ma telefon na místní kontakt, který to řeší. Dětem na to šetřím už několik let, aby mohly jet, pokud by chtěly, protože z kešene to samozřejmě nevytáhnu. 

Jezdí děti ve druhém nebo tretim ročníku na střední. Letí tam samozřejmě sami. 

https://www.chc.cz/cs/studium-v-zahranici/zahranicni-jazykova-skola/53?gclid=CjwKCAjw36GjBhAkEiwAKwIWydmRRv8iHSLcbmEKJGxFfhN3in7MuNhuo0EchK9H4Yp0wh7SBULWqhoC7OoQAvD_BwE

Nemůžu si pomoct, ale ve srovnání s tím mi týden v Japonsku u kamarádky, s kterou si tykáme, přijde jako sranda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2023 19:27

Lamicka pro mě by byla cena letenek největší problém, ne vyloženě finančně, ale přesně jak píšeš. Přecejen je to dost peněz za výlet, i když skvělý. Jiné by to bylo, kdyby si dítě třeba půlku vydělalo, ale to je asi dost nereálné při takových částkách. To platí i pro tenhle výlet slniecko

Offline continuity
43025 příspěvků moje polička 20. května 2023 19:34

monisti tam ještě čekají na Turky. Jako do Súdánu bych dítě na prazdniny fakt neposlala, ale je na tom vidět, že se fakt všichni snaží je dostat domů.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. května 2023 19:40

slniecko No tak z vaší strany je to úplně super nabídka. 

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 20. května 2023 21:10

Letenkám nerozumím, o jaké částečně se orientačně bavíme? Tak +- 50 000?