Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2023 15:05

Gatita my spolu na těch dovolených a výletech bez dětí klidně mlčíme. Prostě si užíváš, jak nikdo nic nechce a nevyžaduje žádnou interakci Já doufám, že společnou náplň času najdeme (ne veškerého samozřejmě), spíš abychom měli ještě dost sil.

Garfie v tomhle hrozně obdivuju mamku, první dítě měla hned do vš, poslední odejde z domu, až bude v důchodu. A když je ségra pryč, klidně si vezme na hlídání vnuky. Ale vůbec nevypadá, že by jí to vadilo. Je teda pravda, že si umí najít i čas na sebe, rozhodně není jen matka.

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:06

999 Ty jsi dobrá, to je taky jedna z možností, která mě napadla! Může být, to je jasné, on byl vždycky navíc takový testosteronový macho typ, ale zase tak starý není, tři roky do padesátky...

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:07

Evaeva Ale někdo to tak má, prostě má ráda děti a živo kolem sebe. To je moc hezký! 

Offline dzizisketa
8953 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:08

Nás bude zachraňovat pes, asi to teda bude už jiný než je teď Bonnie, ale nějaký zřejmě bude už vždy .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2023 15:12

Garfie ségra plánovaná nebyla, ale jednak mamka je fakt maminka. A umí ty věci brát, tak jak přichází. Jako když si představím sebe, že znovu otěhotním, když je dětem 15 a už mám před sebou vidinu konce

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:22

Evaeva  No můj známý otěhotněl, když bylo paní 46, dcerám 25 a 15. On to vzal v pohodě, prý že většina jeho kamarádů má malé děti, jen on jediný teda s původní ženou. Ale jeho paní z toho byla fakt špatná, trpěla úzkostí během těhotenství a i po porodu to bylo docela těžký. Mysleli, že je v přechodu a vůbec je nenapadlo se chránit. 

Jinak ta moje kamarádka se čtyřma dětma má planovaný prakticky jen to druhý, vždycky si z ní utahuju, ale jednou mi přiznala, že jsem to odhadla správně. Do prvního spadla, ani neví jak v prváku na vysoké, třetí bylo udobřovací, když byl rozvod na spadnutí a čtvrté bylo nečekané překvapení "na stará kolena".

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:26
Reakce na Garfie:

Evaeva Ale někdo to tak má, prostě má ráda děti a živo kolem sebe. To je moc hezký! 

​Jednu takovou znam taky, ceka ctvrtou holku, jeste vtipkuje, ze to paty uz bude urcite kluk. Ale asi ma fakt rada deti, je to ucitelka ve skolce :-).

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:36

Kokoska úprimnú sústrasť.

Offline Kokoska
34900 příspěvků moje polička 20. července 2023 15:36

slniecko dik!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2023 17:03

Garfie u nás to bylo naopak, tátu nějak semlel ten mamky těžký porod a rozjela se mu nějaká psychická pomoc. To, že nevyhledal odbornou pomoc, hodně věcí se pokazilo a teď to lepí, to už je jiná. Mamce bylo 42, z dnešního pohledu nic moc věk, ale když si vezmeš ty dvě skoro dospělé děti...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2023 17:04

Vari jo, to jsou ty typy, co mají 4 děti pokaždé po pěti letech. Na to bych asi neměla.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 20. července 2023 18:26

Evaeva ja jsem ted ve fazi, ze zvazuju podvazani vajecniku:D

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 20. července 2023 18:36

rasaNori Kdybych vedela, co me ceka, tak si o to u toho cisare reknu taky :-D. Sambo je ted ve fazi, ze by si nejradsi natahnul tak tri prezervativy, at ma jistotu, ze se nam nepovedou dalsi dvojcata :-D.

Online stes
9243 příspěvků moje polička 20. července 2023 18:38
Offline michaela
337 příspěvků moje polička 20. července 2023 18:44
Reakce na rasaNori:

Evaeva ja jsem ted ve fazi, ze zvazuju podvazani vajecniku:D

Toto si prever na pracovisku, u operatéra, ktorý by mohol výkon robiť. V našich končinách ide o prerušenie, prerezanie vajíčkovodov, nevratný úkon. Aby si mala dostatok informácií pri rozhodovaní sa.

Online continuity
43041 příspěvků moje polička 20. července 2023 18:45

rasaNori to už se nedělá, rovnou je vezmou. Další dítě pak jedině s IVF. 

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 20. července 2023 19:23

continuity dělá, při sekci jsem požádala o sterilizaci, jen přerušili vejcovody. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. července 2023 20:09

rasaNori já jsem zatím ve fázi plození, takže zatím si umím představit lecos. Ale ne mít doma malé dítě dvacet let

Online continuity
43041 příspěvků moje polička 20. července 2023 21:33

Pinot Noir asi to asi nějak lze, ale sleduji na Twitteru jednoho gynekologa a ten říká, že ty prerušené/podvazane vejcovody se stejně už většinou nepovede dobře napojit, ta operace je složitá a drahá a je to dost o štěstí.  takže je lepší vzít vejcovody celé, protože to pak ještě snižuje riziko rakoviny vaječníků. Prý se teprve nedávno zjistilo, že většina nadoru vaječníků vzniká ve vejcovodech. 

No tak jako tak, moc bych na možné obnov přirozeně plodnosti to rozhodnutí nestavěla. Pár let před 40 je to jedno, člověk to rozhodnutí v horizontu pár let asi nerozmyslí, ale ve věku 35- si myslím, že je to  lepší promyslet víckrát. 

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 20. července 2023 21:39

continuity jo ták, ty jsi řešila tenhle úhel pohledu! Tak mě uvažovat o vratnosti procesu v životě nenapadlo.