moora Měsíc není nic! Kamarád si takhle šel vyzvednout řidičák po asi dvou letech. Ten už teda neplatil, no.![]()
Stěžovací vlákno
coralline a jeje. At to mas brzo za sebou, bude to urcite uleva.
Me to taky ceka. Poboliva me pod zubem a pry zanet az v kosti. A to jsem mela v planu poresit nejaky svuj zubni esteticky mindrak. No, tak ten bude muset pockat. Protoze tohle bude velky![]()
A stavila jsem se dneska v knihovně, abych se poptala jak budou jednat se zločincem ztrativším knihu. No, nepotěšili mě, škoda baj voko vyčíslena na pěti/šestikilo. Přičemž tu samou knihu (žádnej novej bestseller leč starej brožovanej Somerset Maugham) seženu tak za dvě kila jakože náhradu... tak nevím, nerada jsem za votroubka... mám se s nima dohadovat a vnutit jim tu fyzickou náhradu nebo je to marný?
Ještě se mám prej zajít poptat do přilehlý obecní knihovny, kam to lze vracet do takový bedny i v noci třeba když jdu se psem, ačkoliv je to z městský (a tak se i stalo), jestli jim to někde neleží, že prej s čipem jsou někdy potíže, ale dost pochybuju že mise bude úspěšná... Jen se mi nelíbí, že ty výtisky má městská knihovna naceněný tak vysoko, přičemž je dostává zadarmo... samozřejmě chápu, že dát tu cenu nízko, zas by jim tam nic nezůstalo. No, dilema prostě.
barbucha A oni ti nenabídli možnost sehnat náhradu. To v naší knihovně bývavala první, a nejvítanější, varianta.
Nenabídli. Zatím teda, jen jsem sondovala, mám lhůtu ještě asi dva týdny na vrácení. Nabídnu jim to sama asi.
Gatita Auvajs, to mě bolí, jenom to čtu. Držím palce, ať to dobře dopadne.
continuity Díky.
Jen se mi nelíbí, že ty výtisky má městská knihovna naceněný tak vysoko, přičemž je dostává zadarmo... samozřejmě chápu, že dát tu cenu nízko, zas by jim tam nic nezůstalo. No, dilema prostě.
Zadarmo má knihovna jen jeden exemplář knihy vydané v pražském nakladatelství, jako povinnej výtisk. Všechny ostatní samozřejmě kupuje.
Gatita držím palce, ať to není tak strašný. ![]()
Tabea dekuju, no strasny to urcite bude
. Zatim to nijak neboli, spis citim, ze se tam neco deje a mam to uz potvrzene od zubarky. Takze vim, ze me ceka spousta hodin v kresle, bude to moc neprijemne a hodne hodne moc drahe, to make long story short, vubec se mi to nehodi. Nastesti se jedna o zub, o ktery jsem prisla uz ve 20, ne o vlastni, to by me mrzelo vic. Jako my jsme fakt rodina vyhnilych zubu, o trapeni se synem jsem uz psala vedle.
Gatita ja te chci povzbudit. V pondeli jsem absolvovala stomatochirurgicky zakrok prave pro zanet a diru v kosti u spicky korene zubu, takze asi podobny problem jako u tebe. Zakrok nebolel, trvalo to tak 35 minut, nejhorsi byl ten zvuk jak z cirkularky tesne u ucha kdyz se zubar dostaval k tomu koreni. Bala jsem se co bude az to prijde k sobe, no tak temer to neboli, jen pohmozdena tvar, plus tu tvar mam mirne oteklou. Prvni den jsem si vzala ibuprofen, od vcerejska jsem bez niceho. Takze urcite to bude i u tebe dobry, drzim palce ![]()
mnum to je skvele:) Ano, budu si to tak predstavovat:)
Zadarmo má knihovna jen jeden exemplář knihy vydané v pražském nakladatelství, jako povinnej výtisk. Všechny ostatní samozřejmě kupuje.
A když je kniha vydaná víckrát? Dostanou od každýho vydání nebo jen to první a šlus?
A když je kniha vydaná víckrát? Dostanou od každýho vydání nebo jen to první a šlus?
Pokud má nové ISBN, tak ji dostanou znovu. Pokud ji vydávají jako dotisk se stejným ISBN, tak se knihovnám neposílá.
Gatita tyhle akce jsou spíš náročný finančně než fyzicky ![]()
Tabea to teda! Mne se z tech vydaju chce brecet, protoze to jsou palky a jakoby to neni nikde videt. Jako domaci prace. Taky jsou videt jen kdyz nejsou udelane. Ale musi to byt, zuby pouzivam denne:)
Gatita já ti rozumím. Mám za sebou taky pěknou zubní peripetii způsobenou geny (chybějící dvojky nahoře, rovnátka, implantáty). Bylo to asi deset let v pohodě, pak se to podělalo a bylo to maso dostat to zas do pořádku. Dětem už jsem nechala udělat rtg. Přední zuby mají oba založený, ale vypadá to, že dcera nebude mít dole jednu pětku.
barbucha nové vydání, nový jeden exemplář. Co vyjde v Praze, dostane MKP po jednom kuse. Zbytek kupuje z rozpočtu přiděleného magistrátem.
Vyjde nová Tučková, MKP ji koupí třeba 180x. Nedostane žádnou, protože vyšla v Brně.
Dík za vysvětlení.
Vytáčí mně sousedi, kteri vyklizi sousedni nemovitost zpusobem velkeho taboraku na zahrade. Ted jsme se vratili z dovolene a uz to tak udajne praktikuji ctvrty den. Jako ja nevim, jestli je uplne legalni palit stary lakovany nabytek v huste mestske zastavbe![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.