Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online JankaM
3106 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 14:32

Jejda, to mi nedošlo, že děti si nebudou pamatovat, že jsme na vánoce pekli, když nepeču. Já snad Těsto koupím a nechám je vykrajovat a zdobit.

Já si pamatuju že mamka dělala nějaké speciální těsto na perníčky, do kterého jsme zvlášť vážily a mlely jednotlivé druhy koření a mamka pak krásně zdobila. 

Offline Karja
44719 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 15:16

JankaM Prosim tě, my jsme včera pekli chleba:-D Děti jsou tak přecpané sladkým k mikuláši, babičky pečou, jako prdim na ně, budeme péct max perníčky nebo slané. Takže včera jsme pekli domácí naan:-D

Jako tyhlety zvyky to je normálně všechno z roku razdva, vůbec to není adaptovaný na moderní dobu, jakože máš mít napečeno a poklizeno...no jasně, to je z roku 1850, když teda bylo sklizeno, dlouhej večer, děti na střídačku chodily v jedněch botech do školy a sladkost neviděly od pouti, tak si jim upekla nějakej perník. A ne pro dnešní moderní dobu, kdy máš na konci prosince deadline do práce, dětem běží poslední možnosti na opravu známek a máš mít tisíc věnců upletenejch do školy, do toho se chce sejít každej, kdo tě celej předchozí rok neviděl, protože zrovna v tenhle čas se to dělá.... Chce to modernizaci, celý vánoce, normálně upgrade 2000+.

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 15:38

JankaMnež jsem ti napsala, Karja to řekla za mě. Péct není dnes už povinné, vyrobte si jinou tradici, která bude vyhovovat vám. 

Offline Karja
44719 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 15:39

continuity třeba tradici "vykašlu se na vše"

Offline Makara
3649 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 15:50

Karja hlásím se k zakládajícím členům klubu 

PS: o víkendu jsme upekli asi 13 kg cukroví, to mě asi diskvalifikuje, co? 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 15:51

Karja no taky, ale nemusí to být nic složitého. třeba já koupila nějaké hrací skříňky s čokoládou v Lidlu, když byly malinké. Vždy po vánocích jsem to zabavila a dávám jim do toho na Mikuláše bonbony nebo něco. Loni jsem na ně zapomněla a mladší byla dost rozhozená. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 15:53

Makara no 13 kg cukroví tě z klubu rovnou vyloučilo pro nekompatibilitu s etickým kodexem klubu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 16:04

Já jsem team uklizeno, napečeno se seznamem potravin na nákup. A jestli mi lidi polezou krkem, tak si to nechám doručit Tescem nebo Rohlíkem po dvacátým mě v obchodě s potravinama nikdo neuvidí.

Online SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 16:06

continuity JO! Makara je podvratnej živel

nicnedělání si rozvracet nenecháme!!

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 16:28

Sklárna v Květné prý příští rok ukončí výrobu ( píšou na seznamu, nejde mi vložit odkaz,).

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 16:34

Stará existence Teď? Když Je UNESCO uznalo jako nehmotné dědictví? A nevíš proč?

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 16:39

KanPodařilo se mi vložit odkaz..viz výše 

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 16:41
Reakce na SunEclipse:

continuity JO! Makara je podvratnej živel

nicnedělání si rozvracet nenecháme!!

Offline černá káva
2129 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 16:45

Stará existence Je to strašně smutný. Všechny krásné jedinečné věci se přestávají dělat, pomalu mizi i ti, kdo to uměli. Je doba nadvýroby bezcenných věcí. ( spíš levnych náhražek)

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 17:18

Stará existence a jeje, já alespoň koupila letos mámě vázu. 

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 17:50

Stará existence

Na staré sklárne ja mám nejakú úplne nepochopiteľnú nostalgiu.

Ale s tou cenou je to tak, aj mnoho parfumérov mení flakóny za jednoduchšie, lebo cena skla všade išla hrozne hore. A ľudia sú zvyknutí, že je lacné, tak si holt kúpia poháre v Ikea.

Online brrr
12341 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 18:01

Karja Presně vánoce a k tomu ty pracovní prosincové deadliny, to je hrozivá kombinace. Hlásím se do klubu, zatím mám vaječňák a barborky ve váze.

Mimochodem, vždyť do vánoc je ještě 13 dní, takže fůra času (jsem notorický odsouvač všeho).

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 18:13

Vyprala jsem zaclony a povesila venec na dvere a tim prozatim povazuju uklid a vyzdobu za ukoncenou. Uklidila jsem bezne jako vzdycky, stejne se do Vanoc jeste bude prasit, prijdou deti a vsechno umatlaj, protoze palacinky. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 11. prosince 2023 18:33
Reakce na Kokoska:

Uklidila jsem bezne jako vzdycky, stejne se do Vanoc jeste bude prasit, prijdou deti a vsechno umatlaj, protoze palacinky. 

Já jsem měla fakt pečlivě uklizeno před 3 týdny. No dávno už nemám. Mám před svátky dva dny volna, to se musí nějak zvládnout. Momentálně mne akorát stresují dárky. Nemám všechno, co jsem chtěla a půlku toho, co mám, ztratila ta zasilkovna. Normálně je mám se začátkem adventu i zabalené, místo toho letos běhám po doktorech - jsou to v podstatě kraviny, ale neznesou moc odkladu.