Píšu to sem, protože tady jsem si stěžovala. Po velkém přemlouvání máti jsem tedy sepsala odvolání proti tomu rozhodnutí o II. stupni příspěvku na péči. Doplnila jsem tam sedmý bod, který chyběl k tomu, aby přiznali III. stupeň - oblékání a obouvání, čehož také není sama schopna. Jen teda trnu, jestli přijde zas sociálka, aby se nesnažila dokazovat, jak je vlastně samostatná (to myslím znají všichni, kdo o příspěvky žádali - přijde sociálka a rodič, který si nepodá ani hrnek, najednou tvrdí, jak chodí sám na WC a kde co). Snažila jsem se jí vysvětlit, že když to je tak, jak to je, je škoda, když příspěvek není přiznán ve správné výši, že nechceme nic podfukem ani navíc, ale jen to, co jí patří. Ale ona je stará škola a žádat o něco s přiznáním, že sama není schopná, velmi těžko bere. Tak snad to dopadne a příspěvek bude zvýšen. Vím, že to bude trvat dlouho, ale to už je mi jedno, hlavně aby to dopadlo. Každá koruna dobrá a muž bude od ledna doma jako pečovatel o osobu blízkou, takže mu bude ÚP platit zdravotní a sociální pojištění, ale kromě toho příspěvku na péči nedostane ani korunu. Ale teda vysvětlit to byla fuška. Zvlášť, když oba synové samozřejmě máti ustoupili a nehodlali dělat nic, protože ona si to přece nepřeje...
Stěžovací vlákno
Torrah Držím Vám pěsti/štěstí. Ještě se zeptej na ÚP kolik bude brát manžel podporu, až pečování skončí, mně to za 8 let pečování vypočítali na 2200,- měsíčně, protože jsem se už neměla kam vrátit tak rychlé řešení byl koncentrák. A ty si zažádej o vrácení daní, příští rok, dělalo to asi 20 000,-
Kan no to bohužel nepůjde, já už jsem v důchodu. No a po pečování taky hodlá zůstat na ÚP, má do nástupu na důchod asi rok a půl, to tak asi zrovna vyjde, řekla bych. On bude mít ale tu dobu pečování kratší, tak uvidíme.
Torrah Aha, aha. No je to boj. To odvolání schvaluju.
Ja se hlasim do klubu. O vikendu jsem chtela pect pernicky, ale cela varka testa letela do kose. Po letech nastal nejaky zkrat a ja mela cele testo tekouci a hrudkovate, ne vlacnou plastelinu. Uklizeno fakt nemame, vyzdoba jsou svetylka, co mame v okne celorocne a darky nemam a mam nulovou chut je kupovat. Rok od roku se mi to nakupovani kvuli konkretnimu datu prici stale vic a vic. Na vanoce se tesim, na volno, pohadky a tak, ale ty pripravy me letos nejak miji
Jsem členka klubu, kromě světýlek na vše peču, a to i na pečení, u nás o to nikdo nestojí. Navíc jsem nemocná na neschopence a to jsem měla v pátek jet s rodinou na každoroční předvánoční lyžování do Itálie
navíc v tv občas naběhne reklama na Trentino, to se mi úplně zastaví srdce, když tu krajinu vidím. Sem si musela postěžovat!
Vileminato fakt tlapkam. Taky by mě to hodně mrzelo.
My taky sedíme doma a už jsme z toho dost nesví.
Vilemina tlapkam. Předvánoční lyžovačka v Trentinu by mě mrzela. Ať je brzo dobře.
Vilemina To jsme taky dělávali, týden před Vánoci lyžovačka v Dolomitech :-). A občas jsme tam zůstali i přes Vánoce. Ať je ti brzy lépe.
Já jsem taky v klubu nic nemám a nedělám a navíc letíme do Paříže, tak to nějak přežijeme :-).
Díky, holky! On ten začátek sezony je tam vždycky skvělej. Navic jedou obě dcery, bůhví, jak to bude příští rok. P.s. vánoční Paříž, ach!
Vilemina to tě teda hodně lituju!
Torrah Já s nima mám zkušenosti různý, třeba u tchána s Alzheimerem byli fakt vstřícní, ani ho netahali z postele a dali na výpověď pečující osoby. Tátu naopak jednou pozvali na přezkoumání, jestli stupeň invalidity nějak neklesnul (táta byl po těžké mozkové mrtvici na půl těla ochrnutej a mentálně vážně postiženej). Máma byla bez sebe vzteky, takže jim ho tam dopravila a šla ven z místnosti, když na ní volali, ale počkejte paní ..ová, kam jdete, no chcete ho přezkoumávat, tak se s ním domluvte, já počkám venku. Volali ji zpět za minutu a už pak nikdy žádný další přezkoumávání neiniciovali.
Tak doporučuju, kdyby to fakt hrozili, udělat něco podobnýho, tak já vás tu s maminkou (nebo o koho jde) nechám, ať se doobleče a udělá vám čaj a nachystá sušenky, můžete to doprobrat u toho čaje. Jako možná je to trochu drsný, ale ta domácí péče je tak hrozně těžká, že se každá podpora včetně finanční opravdu hodí.
Zina tak to je mamka dobra![]()
JankaMmůžu se přihlásit? Nemám ani věnec jen jelena se 4 svickama. Nemám uklizeno, napeceno nemám umyta okna.....
Mám mamku hospitalizovánou v psychiatrické léčebně a další problémy kolem a starost o tátu mi odsaly všechny sily
Ať je zas dobře.
Zina díky. Uvidíme, co z toho bude. Je fakt, že to náročné je. Bohužel to stanovení té hranice se řešilo v době, kdy byla v LDN. Jak je možné, že tam tenhle bod nezahrnuli, prostě nechápu. Nebyla se schopná obout ani obléct už tam. My u toho tehdy nebyli, nám to řekli až ex post. Maminka tedy byla drsná, ale já se jí vůbec nedivím. Jen té práce co jí přidělali, když tam musela jet. My někam vézt máti, tak to snad nepřežije, nechce opustit pokoj.
clothilde ach jo, držím palce, ať to všechno vydržíš bez nějaké úhony.
Všechny co to potřebuji tlapkam. Nemám výzdobu a ani ji neplánuje, mám všude bílý domky na svíčky a tím to hasne. Svícen mi dal zabrat
no dam jeste vetve do vazy,pridam eukalyptus a cesminu a hotovo.
clothilde
drž se.
To já jsem jen líná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.