wendulka Táta dnes při návštěvě nespal, ale seděl :-), takže zlepšení. Mluvil k věci, nebyl zmatený a tvářil se, že chápe, že určité věci nelze zařídit ze dne na den. Mentálně byl v pohodě (ale to neznamená, že v takové kondici bude i dny příští, neb se jeho stav dost mění). Ovšem pronesl, že si má pocit, že ho doma nechceme
. Takže další kolečko vysvětlování a zdůvodňování, proč je stále v nemocnici. Přikyvoval, ale co si opravdu myslí asi nezjistím. Začal mi aktivně říkat, co z pomůcek by uvítal (např. WC křeslo a hůl - já tedy myslím, že spíše chodítko, pokud se za ty dva týdny extra nezlepší jeho mobilita). Já bohužel vím, že to není jen o pomůckách, ale o celkovém přístupu. Sice mi odkýval, že bude brát léky atd., ale to už tady bylo. O.k. zkusím to a jasně mu řeknu, co se stane a kam bude směřovat, pokud bude opakovat své předchozí chování. Pak už opravdu nebude v mé moci mu pomáhat.
Navíc pravil, že chce domů, ve smyslu do prostoru, kde je zvyklý (máma ke mně taky nechce), ale jejich byt je pro ně naprosto nevhodný. Tak mě napadlo je ubytovat u mě na pár měsíců, vylepšit jejich byt a přestěhovat je zpět? Ale ty jejich schody nevyřeším tak jako tak. Asi se v tom moc rýpu a při hledání nejlepšího řešení vše jen více komplikuji?
Přiznám se, že si nedokážu představit být s nimi v jednom bytě (koupelně, kuchyni, ... ) delší dobu a je mi jasné, že např. z homeoffice by se stalo "neudělám nic"). Ale jako řešení na pár týdnů bych to snad nějak zvládla a ukořírovala.
Přítel se začíná "tvářit", protože je mu jasné, že většina času by byla věnována rodičům a když připočítám fakt, že by to mé pendlování muselo v podstatě přestat, nebo by bylo velmi omezeno, tak je jasné, k čemu by vztah dospěl. Jistě, nikoho by nebavilo být většinu měsíce sám, což chápu. Tedy další dilema.
Padl zde dotaz, co mám se zádama. Mám opětovně vyhřezlou ploténku a úspěšně jsem chodila na rehabilitaci, kterou jsem ovšem předčasně ukončila, neb jsem procedury prostě nestíhala ... :-/. Nicméně, je to mnohem lepší než to bylo (tímto díky všem šikovným rukám) a určité cviky se snažím cvičit sama. Nicméně, na zvedání těžkých vah už si dávám pozor. Táta se zlepšil, není "ležák" sedá si s hrazdičkou, sedí sám, stojí s dopomocí, tedy usuzuji, že ani změna polohy mu nedělá problém. Pořád doufám, že za ty dva následující týdny by mohl udělat ještě nějaký pokrok. Nečekám extra zlepšení, ale mohl by být stabilnější, jistější, mohl ... Stále mi nepředvedl, jak se vlastně pohybuje, "nechtělo se mu". Tak uvidím při další návštěvě a další a další. Dneska jsem mu řekla, že příště se prostě jdeme společně "projít". Slíbil mi to, tak uvidíme.