RoSa Já nad tou motivací přemýšlím pořád, zvlášť když se mě dnes ptaly děti. Vysvětlila jsem jim, že se ho třeba snažil uchránit toho co přijde, nebo byl (nebo se cítil) nějak týraný, ale že byl odhalený, to mě teda nenapadlo, je to taky možnost!
Stěžovací vlákno
jitřenka on tě někdo nutil whiskas litovat? Pokud vím tak, nenutil. Buď tedy tak laskava, dopřej nám to samé, nech na nás, koho litovat a koho ne. Díky za pochopení.
barbucha Tak já psychickou nemoc neberu úplně jako polehčující okolnost. Ale prostě normální člověk nejde a nezastřelí náhodného kolemjdoucího. To by lidská společnost fakt nemohla fungovat. A říkám si, že by bylo dobře, kdyby to léčení proběhlo ještě předtím, než takovému člověku doopravdy nebezpečně hrábne.
Garfie já bych dětem rekla, že byl duševně nemocný. Pak už nefunguje normální uvažování, strach, soucit, svědomí. Může cítit nenávist úplně ke všem a kde všemu. Nejsem odborník, ale asi nebudu daleko od pravdy.
jitřenka tyjátr ![]()
Mě třeba problém Whiskas velmi zajímá, mnoho z nás čeká v budoucnosti, často blízké budoucnosti, řešení stejných věcí, je zajímavé přečíst si zkušenosti jiných, je dost věcí, které mi díky tomu došly.
Témata, která mě nezajímají, přeskakuju. Doporučuju ti dělat to taky tak.
Raduza To nechci, duševně nemocný ještě nemusí znamenat nebezpečný, nechci aby si mezi to dali rovnítko. Vlastně s tebou ani úplně nesouhlasím, jistě jsou takové případy, kterým je všechno jedno, ale ne vždy, jen ten jejich soucit a svědomí může fungovat jinak.
Raduza ja si taky myslim, ze otec neco tusil o Klanovicich
Garfiejá jsem to dětem ještě ani pořádně neřekla, včera starší něco zaznamenala v telce, řekli jsme jim, že střílelo v Praze a poslali uklízet.
Já vůbec nevím, co jim říct a to jsem myslím slušně zvládla epidemii i válku, ale teď mi úplně došla slova, kterými bych to jakkoliv vysvětlila.
Uvidíme s čím přijdou ze školy, případně na to nějak navazu. Fakt nevím.
continuity máš instagram? Pár účtů tam na toto téma radí, kdybys chtěla tipy.
Evaevanemám, ale když mi dáš prosím odkaz,tak se mi to většinou nějak povede rozkliknout.
Evaeva Můžeš ty tipy hodit sem? Taky bych si to prošla.
continuity DruI dobré rady jsem četla u kate.travnicek. Je to psycholožka, píše, co řekla svému synovi, čerpá z nějakých zkušeností ze zahraničí. Snad vám to půjde otevřít.
https://www.instagram.com/kate.travnicek?igsh=MWxsMWdhcTd6N3poNg==
Já se zbaběle rozhodla neříkat nic, kluci teď do školky nejdou a přes Vánoce to snad trochu utichne. Samozřejmě pokud se zeptají, tak odpovím.
Evaevadiky.
Sice to je pro mnohem menší děti, ale jedna věc mi tam pomohla.
Ona hodně řeší to nebezpečí, to si myslím, že zrovna u nás doma není téma a ani to nechci příliš otevírat, aby z toho téma nakonec nebylo.
Problém pro mě je, že se ten čin vzpírá pochopení a jak mě ta racionalizace vždy pomůže, tak tady to vůbec není možné.
Takto si já osobně představují čiré zlo, úplně bezdůvodné, odosobněné, nijak neovlivnitelné. Prostě černá skvrna.
continuity Já to říct musela, pořád se tím zabývám, ale tím, že jsme daleko, je to pro mě jednodušší, oni nejsou vystavení žádnému zpravodajství, ani neslyší žádné rozhovory dospělých, nic. S mužem jsme to probrali ještě než vstaly. Mluvila jsem o tom jen se starší, mladší to jen vyslechl jako informaci, myslím, že mu to ani v plném rozsahu nedošlo.
Ale píšou mi spřátelení expati, proběhlo to ve zpravodajství i tady.
Garfie tak samozřejmě, že duševně nemocný neznamená automaticky nebezpečný. Nicméně, že existují duševní choroby, při kterých člověk nebezpečný je, to nelze popřít. Člověk, který je po psychické stránce v pořádku, tohle neudělá. A já fakt doufám, že to tak nějak bylo, protože jak už se tu psalo, pokud by tohle udělal normální člověk, je to fakt zlý. Ne, že by to takhle nebylo.
Raduza To je jasný, já jen že ta motivace k zastřelení někoho blízkého může být různá i u psychicky nemocných. Mmch, teď ctu, že doma nastražil výbušninu, která naštěstí neexplodovala...strašný, strašný..
Já mám uložené od Elišky Remešové, četla jsem to až večer a doma to probereme až odpoledne, jestli mě nepredbehne škola. Trochu doufám že jo, mají skvělou paní učitelku. Já to ještě zpracovávám a jsem z toho tak v šoku, že nemám slova.
https://www.instagram.com/p/C1IEQNxNsW1/?igsh=MzRlODBiNWFlZA==
Muž byl v práci poblíž, slyšeli výstřely, jsem úplně paralyzovaná hrůzou.
Ja jsem doted myslela, ze zil jen s otcem a byl jedinacek. Tak pry nebyl. Chudak sestra a matka
continuity ještě jsem si vzpomněla, že včera dobře radila i Vlaďka Bartáková, možná tam najdeš něco pro starší děti. Mně osobně tohle pomáhá, najdu si v tom něco, co je mi blízké, a jsem líp připravená na případné dotazy.
Garfie on i ten arzenál, co donesl do té školy dost nahání hrůzu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.